اختلال پرخوری عصبی
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي اختلال پرخوری عصبی اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
پرخوری عصبی چیست
بولیمیا (Bulimia nervosa) نوعی پرخوری عصبی است. در این بیماری فرد ابتدا مقدار زیادی غذا میخورد و سپس با ایجاد استفراغ عمدی یا مصرف ملین یا مدر میکوشد از افزایش وزن خود جلوگیری کند. شیوع این بیماری در زنان جوان بیشتر است.
افراد مبتلا به این اختلال، معمولا کنترل غذا خوردن خود را از دست میدهند و سپس با روشی ناسالم سعی در دفع غذاها دارند.
علائم اختلال پرخوری عصبی
علائم و نشانههای پرخوری عصبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- وسواس نسبت به وزن و اندام
- ترس همیشگی از چاقی
- پرخوریهای مکرر با حجم غذای زیاد در یک وعده
- حس از دست دادن کنترل در هنگام پرخوری، مانند اینکه فرد حس کند نمیتواند دست از خوردن غذا بکشد یا نمیتواند روی آنچه میخورد کنترلی داشته باشد
- حس اجبار به استفراغ عمدی یا ورزش بیرویه برای جلوگیری از افزایش وزن
- استفاده بیمورد از داروهای رفع یبوست، ادرارآور یا تنقیه بعد از غذا خوردن
- نخوردن و ناشتا ماندن، محدود کردن کالری دریافتی یا پرهیز از خوردن برخی غذاهای خاص بین دورههای پرخوری
- استفاده بیرویه از مکملهای رژیمی یا داروهای گیاهی برای کاهش وزن
اختلال پرخوری عصبی درمان

پس با آگاهی از مواد غذایی مصرفی میتوانید به درمان پرخوری عصبی خود و حتی نزدیکانتان کمک کنید. آگاهانه غذا خوردن به معنای توجه کامل به تمام فرایند تهیه غذا است. با تمرین تکنیکهای ذهن آگاهی میتوانید مهارت تمرکز در لحظه ماندن را ارتقا دهید. در ادامه هشت تمرین برای آگاهانه غذا خوردن ذکر کرده ایم:
1. در لیست خرید خود تجدید نظر کنید
موادی با ارزش غذایی بیشتر مثل سبزیجات، میوه ها، ماهی و… را در سبد خرید خود قرار دهید و از خرید موادی مثل سوسیس، کالباس، چیپس، پفک، بستنی و غذاهایی با ارزش پایین پرهیز کنید.
2. فقط زمانی که گرسنه اید غذا بخورید
نیازی نیست که حتما در یک ساعت معین غذا بخورید، یا برای کاهش وزن خود یک وعده غذایی را حذف کنید. تنها زمانی که اشتها دارید غذا میل کنید، پیش از آن که خیلی گرسنه شوید.
3. کمتر بخورید
برای مقابله با اشتهای زیاد میتوانید از ظروف کوچک تر استفاده کنید و یا به تدریج و آهسته (روزی یک قاشق) از حجم غذای خود بکاهید. به هیچ وجه غذای خود را ناگهان قطع نکنید چراکه این کار هیچ نتیجهای ندارد و تنها باعث ایجاد میل بیشتر به غذا خوردن میشود.
4. از غذای خود لذت ببرید
پیش از آن که شروع به خوردن کنید، درباره نحوه تهیه غذا، همراهانتان در حین خوردن غذا و زحماتی که برای به دست آوردن این وعده کشیده شده تامل کنید. به این صورت میتوانید با لذت بیشتری آن غذا را میل کنید.
5. با تمام احساسات تان غذا را حس کنید
در حین خوردن از انجام کاری غیر از غذا خوردن پرهیز کنید. هر مرتبه که لقمهای را به دهان خود میبرید، به شکل، رنگ و بوی غذا توجه نمایید. در هنگام جویدن غذا را در دهان خود چرخانده و سعی کنید تمام ادویهها و طعمهای آن را با زبانتان احساس کنید.
6. در اندازه های کمتر بخورید
به جای آن که لقمههای بزرگ به دهانتان ببرید، غذا را کم کم بخورید. به این صورت بهتر میتوانید مزهها را احساس کرده و از طعم آن لذت ببرید.
7. جویدن خود را بشمارید
هر لقمهای که به دهان میبرید را کامل بجوید و از قورت دادن سریع پرهیز کنید. برای این کار میتوانید جویدنهای خود را بشمارید، به این صورت هم جویدن زیاد را تمرین کردهاید و هم به غذای خود اهمیت بیشتری دادهاید.
8. در خوردن عجله نکنید
اگر تمرینهای ذکر شده را انجام دهید، ناخودآگاه آرام غذا خوردن را یاد میگیرید. پیش از شروع غذا خوردن به ساعت دقت کنید. به مرور متوجه میشوید که هر چه غذا خوردنتان زمان بیشتری طول بکشد، میزان غذای کمتری میل میکنید.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید:
- بهترین مارک سرکه بالزامیک
- آزمایش مخصوص تب مالت
- سایت معرفی کتاب
- بازاریابی شبکه ای
- خشکی پوست و کمبود ویتامین