ارزش غذایی تخمه آفتابگردان

سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي ارزش غذایی تخمه آفتابگردان اطلاعاتی در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.

ارزش غذايي تخمه آفتابگردان

تخمه آفتاب‌گردان میوه ی گل آفتابگردان و از گل‌آفتاب‌گردانیان است. البته این اصطلاح با توجه به مفاهیمِ کالبدشناسی میوه زیاد معتبر و درست نیست. در گیاهشناسی آنرا از کاسنیان می‌شمارند. معمولاً وقتی پوسته از آن جدا شد، به آن تخم آفتابگردان می‌گویند.

تخمه آفتابگردان خام در هر ۱۰۰ گرم دارای ۵۷۰ کالری است.

ارزش غذایی تخمه آفتابگردان خام
مقدار ۱۰۰ گرم
کالری ۵۷۰
چربی کل ۴۹.۵۷ گرم
چربی اشباع شده ۵.۱۹۵ گرم
آهن ۶.۷۷ گرم
کلسیم ۱۱۶ میلی گرم
کربوهیدرات ۱۸.۷۶ گرم
پروتئین ۲۲.۷۸ گرم
پتاسیم ۶۸۹ میلی گرم
سدیم ۳ میلی گرم

 

ارزش غذایی تخمه کدو

با خوردن 100 گرم تخمه کدو نیمی از نیاز روزانه بدن به منگنز، منیزیم و فسفر تأمین می‌شود و می‌تواند برای سالمندان که در معرض پوکی استخوان قرار دارند آجیل مناسبی باشد.

ارزش غذایی تخمه کدو
ارزش غذایی تخمه کدو

به علاوه تخمه کدو در حفظ سلامت پروستات نقش ضد التهابی ایفا کند.

تخمه کدو تنبل بهترین منبع منیزیم است و دانشمندان دریافته‌اند که سطح بالای منیزیم در خون تا 40 درصد احتمال مرگ زودرس را کاهش می‌دهد.

در پاییز که فصل کدوتنبل است می‌توانید تخمه آن را خشک کنید و این دانه را به برنامه غذایی روزانه خود اضافه نمایید.

در هر 30 گرم دانه برشته شده کدو تنبل 150 میلی گرم منیزیم نهفته است.

تخمه کدو دارای اثر و خاصیت تسکین دهنده اعصاب بوده و خواب آور می‌باشد؛ دردهای تورمی به ویژه در مجاری ادرار را تسکین داده و بر روی کلیه‌ها و غدد فوق کلیوی اثر بسیار مفید و مساعدی دارد. در ضمن تخم کدو ملین و مدر بوده و برای رفع یبوست و سوءهاضمه به کار می‌رود.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  افراطب

برخلاف افکار عمومی تخمه کدو دفع کننده کرم بوده و باعث افزایش و تقویت حافظه می‌گردد. تخمه کدوی کاغذی نیز سرشار از فیتوسترول و ویتامین «ای» و اسیدهای چرب لینولئیک می‌باشد و برای ورم پروستات و سوزش مجاری ادرار استفاده می‌شود.

کالری تخمه کدو خام

♥ ۱۰۰ گرم تخمه کدوی خام ۶۳۳ کالری دارد.

ارزش غذایی تخمه کدو خام
مقدار ۱۰۰ گرم
کالری کل ۶۳۳
چربی کل ۲۱۴ گرم
چربی اشباع شده ۳.۵۷ گرم
اسیدهای چرب اشباع ۱ گرم
آهن ۰.۹ گرم
کلسیم ۲۰ میلی گرم
کربوهیدرات ۱۵ گرم
پروتئین 5 میلی گرم
کالری تخمه کدو بو داده

♥ تخمه کدو بو داده در هر ۱۰۰ گرم دارای ۵۳۶ کیلوکالری انرژی است.

ارزش غذایی تخمه کدو بو داده
مقدار ۱۰۰ گرم
کالری ۵۳۶
چربی کل ۴۲.۸۶ گرم
چربی اشباع شده ۸.۹۳ گرم
کلسیم ۷۱ میلی گرم
آهن ۱۶.۰۷ میلی گرم
کربوهیدرات ۴ گرم
پروتئین ۳۳.۴ میلی گرم
سدیم ۵۷ گرم

 

ارزش غذایی تخمه هندوانه

در 100 گرم تخمه هندوانه 590 کالری انرژی و در 10 عدد آن، 5 کالری انرژی نهفته است. ترکیبات موجود در این تخمه نظیر انواع دیگر است و مصرف متعادل آن می‌تواند از کم خونی، بی اشتهایی، سوء جذب و التهاب جلوگیری نماید.

ارزش غذایی تخمه هندوانه
ارزش غذایی تخمه هندوانه

این تخمه بیشتر به نام تخمه جابانی معروف است و کلسیم آن در بین زنان یائسه جهت پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان مفید به نظر می‌رسد. تخمه جابانی بسته به گونه‌های مختلف هندوانه دارای اندازه‌های ریز و درشت بوده و می‌توان آن را به صورت بو داده در طعم‌های نمکی و گلپر به مصرف رسانید.

تخمه هندوانه در هر ۱۰۰ گرم دارای ۵۵۷ کیلوکالری است.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  بعد از خواندن این مطلب دیگر چای نمینوشید
ارزش غذایی تخمه هندوانه خام
مقدار ۱۰۰ گرم
کالری ۵۵۷
چربی کل ۴۷.۳۷ گرم
چربی اشباع ۹.۷۷۹ گرم
پتاسیم ۶۴۸ میلی گرم
آهن ۷.۲۸ میلی گرم
کربوهیدرات ۱۵.۳۱ گرم
پروتئین ۲۸.۳۳ گرم

مضرات بو دادن نامناسب تخمه‌ها

بو دادن یکی از روش‌های آماده سازی تخمه‌ها و نوعی روش پخت با حرارت خشک است که برای ایجاد عطر و طعم مطلوب‌تر انجام می‌شود، اما نکته قابل توجه این جاست که استفاده از حرارت نامناسب و بالا می‌تواند منجر به کاهش مواد مغذی حساس در این محصول گشته و ویتامین‌هایی را که در برابر حرارت ناپایدار هستند تخریب کند.

در اثر حرارت بالا ویتامین «ث» به آسانی از بین می‌رود و از میان ویتامین‌های گروه «ب» نیز ویتامین «ب 1» راحت‌تر از بقیه تخریب می‌شود.

اگرچه تخمه‌ها از هر نوع فیبر محلول و نامحلول، غنی هستند ولی به طور کلی

عمدتا میزان فیبر نامحلول بالاتری دارند. لذا، مصرف متعادل آن‌ها برای افرادی

که از یبوست، بیماری‌های التهابی، سرطان روده بزرگ، افزایش چربی و

فشار خون رنج می‌برند بسیار مطلوب می‌باشد

در اثر حرارت نامطلوب چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب گشته و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می‌شود. پروتئین و کربوهیدرات‌های آن نیز به علت قهوه‌ای شدن افت تغذیه‌ای می‌نمایند.

البته بد نیست بدانید که چربی تخمه در برابر حرارت ملایم مقاوم است و با وجود آن که تیره رنگ می‌شود به مقدار کم تجزیه می‌گردد. مگر این که درجه حرارت خیلی بالا باشد که در این صورت با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد شروع به تجزیه شدن و سوختن می‌کنند.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  درمان دیسک کمر بدون جراحی

لذا به توصیه کارشناسان علوم غذایی همیشه از آجیل‌های بو نداده استفاده کنید و یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت و دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف هستند تهیه نمایید.

 

اميدوارم مطالب براي شما سودمند واقع شده باشد از همراهي شما با جستير سپاس گزاريم.

بیشتر بخوانید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.