اسکیزوفرنی چیست
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي اسکیزوفرنی چیست اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
اسکیزوفرنی چیست و علائم آن
روانگسیختگی، اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی (به انگلیسی: Schizophrenia) یک بیماری روانی است که با رفتار و گفتار غیرعادی و کاهش توانایی درک واقعیت (اختلال در واقعیت سنجی) نمایان میشود.
ناتوانی در اندیشیدن، عاطفهٔ ضعیف، انجام رفتارهای نامعقول و ناتوانی در درک واقعیت از ویژگیهای بارز آن است. نشانههای دیگر ممکن است باورهای نادرست، آشفتگی اندیشه، شنیدن صداهایی که وجود ندارند، خوابگردی ، کاهش تعامل اجتماعی،کابوس های پی در پی، ابراز نکردن عاطفه و بیانگیزگی باشد. کسانی که دچار به اسکیزوفرنی اند اغلب دارای مشکلات بهداشت روان دیگری مانند اضطراب، افسردگی یا اختلالات مصرف مواد هستند.علائم معمولاً به تدریج بروز مییابد، در بزرگسالی شروع میشود و در بسیاری موارد هرگز برطرف نمیشود.
درمان اسکیزوفرنی چیست
درمان اسکیزوفرنی پارانوئید شامل تعهدی مادامالعمر است، هیچ درمان دقیقی برای اسکیزوفرنیا وجود ندارد. درمان اساسا برای همه انواع اختلال، بر اساس سختی و شدت علائم، سابقه بیمار،سن و سایر عوامل مرتبط با فرد متفاوت است. درمان اسکیزوفرنی پارانوئیدی نیاز به یک تیم پزشکی و همچنین مددکاران اجتماعی دارد.
روشهای درمانی ممکن است شامل یک یا چند گزینه باشد:
داروهای ضد روان پریشی (هم سنتی (نسل اول داروها) و هم نابهنجار)
برای نتیجه دادن روان درمانی و دیگر مداخلات غیر دارویی، پزشکان ابتدا باید علائم اسکیزوفرنی پارانوئید را کنترل کنند. آنها این کار را با تجویز یک یا چند دارو ضد روان پریشی انجام میدهند. برای اینکه داروها بطور موثر عمل کنند، بیمار باید طبق دستورات متخصص دوزها و برنامهی زمانی آنها را رعایت کند.
عدم رعایت مصرف دارو، یک مشکل مهم در کارآیی درمان و بهبودی احتمالی بیماران اسکیزوفرنی پارانوئید است. درصد زیادی از بیماران در سال اول درمان مصرف دارو را قطع میکنند که امکان برگشت روانپریشی و گرفتار شدن در چنگالهای ناتوان کنندهی این اختلال را فراهم میکند.
روان درمانی برای بیمار و خانواده
به محض پایداری ، ممکن است درمان دیگری از جمله فرد یا گروه درمانی، خانواده درمانی، مهارت و یا آموزش حرفهای و سایر انواع مداخلات روان شناختی ارائه شود.
بستری
بستری شدن در بیمارستان در شروع بیماری اغلب لازم است، به خصوص اگر بیمار دچار روانپریشی خطرناک شده باشد و این روان پریشی در مواقع مختلف روی دهد. اگر علائم جدیتر از آن است که با درمان سرپایی قابل کنترل باشد، بستری بسیار مهم است. سایر گزینههای درمانی میتوانند شامل الکتروشوک درمانی (ECT) و آموزش مهارتها باشند.
علت بیماری اسکیزوفرنی چیست؟
فرد مبتلا به اسکیزوفرنی حاد که در مرحله فعال ممکن است دچار توهمهایی شود (که اغلب به صورت شنیدن صداها گزارش شدهاست)، خیالات (اغلب عجیب و غریب یا سرکوبگرانه در طبیعت) و آشفتگی فکری و کلامی هستند. مورد دوم ممکن است از دست دادن قطار اندیشه، تا جملات نظم در معنی، تا تناقض شناخته شده به عنوان آشفته گویی در موارد حاد متغیر باشد.
گوشهگیری اجتماعی، نامرتبی لباس و بهداشت، و از دست دادن انگیزه و قضاوت تماماً موارد عادی موجود در اسکیزوفرنی هستند. اغلب الگوی قابل مشاهدهای از مشکل عاطفی وجود دارد، برای مثال عدم پاسخگویی به محرکها. اختلال در شناخت اجتماعی با اسکیزوفرنی مرتبط است،همچنین علائم پارانویا؛ انزوای اجتماعی بهطور معمول اتفاق میافتد. همچنین معمولاً مشکلات در کار و حافظهٔ بلند مدت، توجه، عملکرد اجرایی، و سرعت پردازش رخ میدهد.
در یک زیرگروه غیر معمول، فرد ممکن است تا حد زیادی ساکت باشد، در وضعیتهای حرکتی عجیب و غریب، یا در جلوههای بیموردی از اضطراب قرار بگیرد، که همهٔ اینها نشانههایی از جنون جوانی هستند.
منبع : ویکی پدیا
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید: