افتادگی دریچه قلب
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي افتادگی دریچه قلب اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
افتادگی دریچه قلب چیست
افتادگی دریچه میترال یک نوع اختلال در کار دریچه میترال قلب است. این لتها بزرگ میشود و به سمت داخل دهلیز چپ کشیده میشوند که گاهی اوقات طی انقباض ناگهان با صدا بسته میشوند و ممکن است منجر به برگشت خون به دهلیز چپ (پسزنی) شود.

افتادگی یا پرولاپس دریچه قلب در واقع همان سندروم افتادگی دریچه میترال به طرف دهلیز چپ طی انقباض قلب است. در این حالت یک یا هر دو دریچه ممکن است خوب بسته نشوند که باعث بازگشت (پسزنی) خون میشود.
افتادگی دریچه قلب: درمان دارویی
افتادگی دریچه میترال در اکثر بیماران بدون علامت است و نیاز به هیچ گونه درمانی ندارد اما در صورتی که علایم ایجاد شود پزشک میتواند برای درمان درد، اختلال ریتم قلبی یا سایر عوارض دارو تجویز کند. بعضی از این داروها عبارتند از:
- بتا بلوکرها جهت کاهش ضربان قلب.
- آسپرین
- متوپرولول
- داروهای آنتی کواگولانت (رقیق کنندههای خون) مانند وارفارین (کومادین) که از انعقاد خون جلوگیری میکند. این دارو در صورتی بیمار دارای سابقه فیبریلاسیون دهلیزی باشد تجویز میشود.
درمان جراحی
- ترمیم دریچه (Valve repair)
- تعویض دریچه (Valve replacement)
جراحی فقط هنگامی انجام میشود که عملکرد دریچه میترال، بیش از حد غیر طبیعی بوده و برگشت خون به داخل دهلیز زیاد باشد. هدف اصلی از جراحی آن است که علائم این بیماری بهبود پیدا کند و خطر ایست قلبی کاهش یابد. تشخيص زمان مناسب براي انجام جراحی هم اهمیت زیادی دارد.
اگر این عمل جراحی خیلی زود و در زمانی که دریچه قلب شما با وجود نشتی، هنوز هم عملکرد خوب و مناسبی دارد، انجام شود، در واقع شما بدون اینکه نیاز داشته باشید، در معرض خطر یک جراحی قرار گرفتهاید. از طرفی، اگر جراحی خیلی دیرتر از زمان لازم انجام گیرد، ممکن است به قلب شما آسیبی وارد شود که دیگر نتوان آن را ترمیم کرد.
افتادگی دریچه قلب در کودکان
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از سیستان و بلوچستان، افتادگی دریچه میترال تقریباً امروزه یک بیماری شایع در بین کودکان است که این مشکل از زمان تولد در نوزاد وجود دارد و ارثی است، ولی علائم بالینی آن در دوران دبستان و دبیرستان تظاهر پیدا می کند.
پرولاپس دریچه میترال، از یافتههای شایعی است که اغلب در گروههای مختلف سنی بدون علامت میباشد و گاهی خود را با درد قفسه سینه، طپش قلب و حملات ناگهانی ترس و اضطراب نشان میدهد. علت این اختلال در بسیاری موارد ناشناخته است اما به نظر میرسد در برخی بیماران ناشی از اختلال ژنتیکی بافت کلاژن باشد. این اختلال ممکن است با برخی بیماریهای مادرزادی قلب همراه باشد.
اضطراب، استرس و فشارهای روحی و فکری از عواملی هستند که باعث تشدید درد در ناحیه قفسه سینه و قلب می شوند. بر اثر این عوامل، افرادی که افتادگی دریچه قلب دارند، علائم بیماری شان تشدید می شود.
این دسته از بیماران و خانواده هایشان باید دور از هر گونه نگرانی و استرس، زندگی عادی خود را دنبال کنند. خانواده ها از افتادن دریچه قلب ترسیده و وحشت زده می شوند و به محض آن که متوجه این مسئله می شوند، ناراحتی روحی در میان اعضای خانواده بالا رفته و به کودک و فردی که دچار این مشکل است، فشارهای روحی بیشتری وارد می شود. در حالی که موارد خفیف اصلاً اهمیت تشخیصی ندارند و والدین باید آن را کم اهمیت تلقی کنند تا کودک دچار اضطراب نشود.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید: