انواع ژانر فیلم
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي انواع ژانر فیلم اطلاعاتی در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
انواع ژانر فیلم ها
گونه یا ژانر فیلم برای دستهبندی فیلمها بر اساس شباهتهای موضوعی و داستانی که فیلم بر آنها بنا شدهاست، به کار میرود.
- درام
- ملودرام
- موزیکال
- سیاسی
- عاشقانه
- علمی-تخیلی
- ابرقهرمانی
- فانتزی
- ماجراجویی
- حماسی
- جنگی
- وسترن
- نوآر
- بیوگرافی
- کمدی
- جنایی
- معمایی
- ترسناک
- کمدی سیاه
- اکشن
- خانوادگی
- اجتماعی
- سورئال
- انیمیشن
انواع ژانر فیلم مستند
فیلم مستند (به انگلیسی: Documentary film)، که شاخهای بزرگ از صنعت تصاویر متحرک را شامل میشود، به منظور مستندسازی جنبههایی از واقعیت ساخته میشود. در ابتدا فیلم مستند، یک فیلم سینمایی بود که بر روی فیلم (نگاتیو) – که تنها وسیلهٔ موجود در آن زمان بود – ضبط و پخش میشد اما امروزه شامل ویدئو و آثار تولیدی دیجیتالی میشود که میتوان آنها را مخصوص پخش ویدئویی به عنوان برنامهای تلویزیونی یا برای نمایش در سینما ساخت. فیلم مستند را به عنوان «یک تکنیک فیلمسازی، یک سنت سینمایی و شیوهای از تقابل با مخاطب» که دائماً در حال تحول است و هیچ مرزی نمیشناسد تعریف کردهاند.
۱- مستند شاعرانه :
مستند شاعرانه جستجویی حسی در جهان تاریخی است. مونتاژی شاعرانه در جستجوی تداعی معانی و ایجاد ریتم های زمانی و مجاورت های فضایی یا مکانی است. در این شیوه، جلوه گر ساختن و اشاره های احساسی بجای مباحثه صورت می گیرد. المثنی سازی واقعیتِ زمان ومکان و تفسیر روایی در این شیوه اصالتی ندارد.
۲- مستند توضیحی :
این نوع فیلم، بدنبال طرح یک استدلال از طریق مباحثه مستقیم است، فیلمساز در این مستند از کنارهم قرار دادن قطعات آرشیوی در کنار هم، بحث و استدلالی را به پیش ببرد.
۳- مستند مشاهده ای :
در این شیوه، شخصیت های مورد مطالعه، نسبت به حضور دوربین آگاه نیستند (متداول ترین آنها مستندهای دوربین پنهانی است)و یا زندگی طبیعی در برابر دوربین و بی توجه به حضور دوربین جریان می یابد. معمولا از گفتار استفاده نمی شود و یا اگر هست، ضرورت اطلاع رسانی ایجاب می کند. اساتید این شیوه به هیچوجه موسیقی های انتخابی بکار نمی بردند. شیوه های دیگر مستند تعاملی، مستند انعکاسی، مستند اجرایی میباشد.
انواع ژانر فیلم ترسناک

فیلم ترسناک یکی از ژانرهای فیلم است که در ابتدا خیلی تحت تأثیر فیلمهای اکسپرسیونیسم قرار داشت، در این ژانر از عاملهای ترس، نفرت و وحشت استفاده شدهاست. در اینگونه فیلمها از صحنههای خوفناک، ترسناک و فراطبیعی استفاده شده و معمولاً با ژانرهای فانتزی و علمی-تخیلی تداخل دارند.
این ژانر شباهت نزدیکی نیز با ژانر دلهرهآور دارد. در فیلم ترسناک با استفاده از ترس از ناشناختهها و کابوسها ترس به بیننده القا میشود. استفاده از نورهای پر کنتراست، فضاهای مرموز و مهآلود و همچنین نورپردازی با مایههای تیره از ویژگیهای دیگر این گونهاست.
دلایل تماشای فیلم ترسناک
- کنجکاوی : کنجکاوی بشر در کشف ناشناختهها و پی بردن به چیزهای فراتر از دنیای عینی و ملموس است.
- فرا افکنی : انسان خشم و فرا افکنی خود را جای عوامل ترس آفرین قرار داده و به هیجانی خوشایند دست مییابد.
- تخلیه هیجانی
- غرقهسازی توسط خود فرد : ترس از خصوصیات فطری هر انسان میباشد که به علت عدم شناخت ذات خود نسبت به بازسازی عوامل خارجی برای تسکین خود میباشد لذا با پرداختن و تماشای فیلمهایی از گونهٔ وحشت نسبت به تخلیه خود اقدام مینماید؛ بزرگنمایی آنچه که وجود ندارد یا دسترسیپذیر نمیباشد به هر روی عامل ایجاد ترس میباشد.
- اختلالات روانی : در موارد حاد، دلیل علاقه به فیلمهای ترسناک میتواند به اختلالات سادیسم، جامعهستیزی، و مازوخیسم مربوط باشد.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید:
- آشنایی با روش درمان مزوتراپی و انواع آن
- از بین بردن رسوب ضخیم سماور
- خاویار بری
- بازاریابی ویدئویی
- اسکراب بدن چیست