جویدن

جویدن

جویدن

با سلام و یاد خدا در این مطلب همه مطالب در مورد جویدن را برای شما

عزیزانم جمع آوری کرده ام.

از اینکه با سایت جستیر همراهید از شما ممنونم.

 

 

جویدن ناخن

خوردن ناخن یکی از عادات غلط در کودکان و نوجوانان و گاه بزرگسالان است که علاوه بر این که زیبایی ظاهر ناخن از بین می‌برد، باعث ایجاد بیماری گوارشی نیز می‌شود.

علائم

نوک انگشتان خورده شده گاهی نسبت به درد حساس می‌شود. بخصوص در محلی که پوست به ناخن‌ها می چسبد.

عوارض

  • با توجه به اینکه پوست نوک انگشت زخمی می‌شود، احتمال انتقال باکتری‌های زیر ناخن به داخل پوست وجود دارد
  • ممکن است موجب بیماری‌های ویروسی ناخن مانند چرک یا تبخال ناخن شود.
  • می‌تواند موجب انتقال کرمک‌ها از ناحیه مقعد به دهان شود.
  • خوردن ناخن با بیماری‌های لثه نیز در ارتباط است.
  • در صورت قورت دادن ناخن‌های کنده شده، احتمال رخداد بیماری‌های گوارشی نیز وجود دارد.
  • در صورتی که خوردن ناخن‌ها چند سال طول بکشد، می‌تواند باعث تغییر فرم ناخن‌ها شود.

درمان

درمان در این بیماری عصبی شامل جایگزین کردن یک عادت بهینه بجای عادت خوردن ناخن هاست. ساده‌ترین روش مقابله با خوردن ناخن‌ها استفاده از یک لاک ناخن مخصوص است که بسیار تلخ مزه بوده و باعث می‌شود شخص از خوردن ناخن‌هایش زده شود و به مرور تکرار این عمل را کاهش داده و به صفر برساند. همچنین رفتار درمانی نیز در درمان این عادت اشتباه کاربرد مفیدی دارد.


جویدن ناخن در کودکان

جویدن ناخن معمولا از دوران کودکی شروع می شود و در دوران نوجوانی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد و با بالا رفتن سن کاهش می یابد، گرچه ممکن است این عادت تا بزرگسالی هم ادامه یابد.

آمارها نشان داده است که ناخن جویدن در نوجوانان

با افزایش قابل توجه رفتارهای بدون تمرکز و بروز مشکلاتی

در مراحل گذر در زندگی فردی و احساس بی ثباتی مرتبط است.

چگونه ناخن جویدن کودکان را ترک دهیم؟

براساس راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی،

عنوان شده است که جویدن ناخن در مجموعه

اختلالات وسواسی-اجباری دسته بندی شده و با آن مرتبط است.

بر طبق طبقه بندی بین المللی بیماری ها

می توان گفت که جویدن ناخن که همراه با “دیگر اختلالات رفتاری

و احساسی بوده و شروع آن معمولا در دوران کودکی و نوجوانی اتفاق می افتد،

طبقه بندی می شود”، مانند مکیدن انگشت شست، و انگشت در بینی کردن.

چرا کودکان ناخن می جوند؟

چرا کودکان ناخن می جوند؟

جویدن ناخن یک عادت نامناسب است

و علت دقیق آن قابل بحث است.

یکی از دلایل ناخن جویدن می تواند ریشه در فاکتورهای فامیلی داشته باشد

، هرچند این علت که آیا فاکتورهای خانوادگی مربوط

به تقلید رفتار ناخن جویدن در سایراعضای خانواده

و یا ریشه های ژنتیکی، تاثیر دارد یا خیر، هنوز ناشناخته است.

عوامل روان شناختی اصلی که با این رفتار مرتبط هستند شامل

، استرس، نگرانی، اضطراب و خلق و خوی غیر متمرکز است.

در واقع می توان گفت عادت ناخن جویدن در کودکان مکانیزمی است

برای مقابله با شرایط استرس زا و از طرف دیگرهم عدم فعالیت مناسب

(فعالیت کم، خستگی) ، گرسنگی و یا پایین بودن اعتماد به نفس

ممکن است باعث ناخن جویدن در کودکان شود.

تصور می شود که ناخن جویدن در کودکان یک رفتار خودکار و غیرعادی است.

عادت ناخن جویدن با اختلالات روانپزشکی

محققان معتقدند که در برخی کودکان عادت ناخن جویدن با اختلالات روانپزشکی

همراه است و حداقل یک اختلال مرتبط با روانپزشکی

در بیش از دو سوم کودکانی که به کلینیک روانپزشکی مراجعه می کنند وجود دارد.

جالب این که بیشتر از نیمی از والدین این کودکان،

حداقل یک بیماری روانپزشکی داشتند، به ویژه اختلال افسردگی حاد.

بیماری های روانی

که اغلب در رابطه با ناخن جویدن کودکان و نوجوانانی

که به درمانگاه بهداشت و ارجاع داده می شوند، شامل:

اختلال کمبود توجه، بیش فعالی، اختلال اضطراب جدایی، اختلال تومور، اختلال وسواس فکری، عقب ماندگی ذهنی، اختلال افسردگی حاد، اختلال اضطراب عمومی و اختلال هراس گزارش شده است.

بیش از یک چهارم کودکان و نوجوانان به یکی از این اختلالات دچار بودند.

در نهایت، رفتارهای کلیشه ای مانند لرزیدن لب،

کوبیدن سر، برداشتن پوست و کشیدن مو در بیش از 60٪ کودکان مبتلا به ناخن جویدن هم مشاهده شده است.

عوارض ناخن خوردن

در اغلب موارد، عوارض ناخن جویدن بیشتر به صورت نامناسب

شدن شکل ظاهری انگشتان بوده و منحصرا در حوزه زیبایی جای می گیرد.

با این حال، در برخی موارد شدت ناخن جویدن،

بر کیفیت زندگی بیمار تاثیر می گذارد.

به طور اجتماعی ناخن جویدن عادت ناخوشایندی است

که می تواند باعث تحقیر، سرکوب های احساسی و آسیب های اجتماعی شود.

علاوه بر اثرات روحی روانی و سلامتی، ناخن جویدن به طور کلی

از نظر دیگران نوعی رفتار ناخوشایند در نظر گرفته می شود.

از طرفی برخی افراد، به جویدن ناخن کفایت نکرده

و ناخن را قورت می دهند و می خورند.

این کار می تواند پیامد های بسیار بدی برای فرد داشته باشد.

در واقع، ناخن خوردن می تواند باعث کوتاه شدن پایه ناخن و یا حتی درد های شدید معده و یا خونریزی معده شود.

علاوه بر این، ناخن خوردن می تواند منجر به پارونیشیا،

عفونت های باکتریایی ثانویه و ویروس هرپس سیمپلکس از ضایعات تبخال دهانی شود.

سایر اثرات فیزیکی ناخن خوردن مربوط به دهان و دستگاه گوارش است.

بثورات پوستی، ناراحتی سیستم گوارش، مشکلات دندان و ترک های کوچک

در ناخن ها از عوارض این عادت نامناسب است.

همچنین ناخن جویدن ممکن است باعث آبسه شده و به لثه آسیب برساند.

یکی دیگر از عوارض ناخن جویدن این است

که ممکن است عفونت ها و باکتری ها را از راه ناخن به دهان و در نتیجه بدن منتقل کند.

ناخن خوردن، همچنین می تواند به اختلالات تمپورومندیبولار منجر شود.

این عادت نادرست می تواند خطر ابتلا به عفونت پوسیدگی گوارشی

را هم در دستگاه گوارش افزایش دهد .این اختلال بیشتر در کودکان مشاهده می شود.

راهکارهایی برای درمان ناخن جویدن کودک

به طور کلی، ناخن جویدن یک وضعیت حاد و نگران کننده نیست و این عادت اغلب به مرور زمان از بین رفته و خود به خود حل می شود ؛ بنابراین ممکن است در موارد خفیف، درمان خاصی لازم نباشد زیرا در موارد خفیف، ناخن جویدن منجر به عواقب جسمی یا اجتماعی مهمی نمی شود.

با این وجود، ناخن جویدن در صورتی که با سایر اختلالات همراه باشد، نیاز به مراقبت های ویژه دارد. برای درمان این عادت ، ابتدا سابقه پزشکی کودک (از جمله جنبه های روان شناختی) و معاینه کامل پزشکی صورت می گیرد.

 


جویدن سیاه دانه

خاصیت های فوق العاده سیاه دانه

  • سیاه دانه طبیعت گرمی داشته و به دلیل داشتن ماده ای موسوم به تیموکیتون دارای اثر ضد تشنجی  است ،تحقیقات نشان داده  که این گیاه موجب تاخیر در زمان شروع تشنج و کاهش مدت   آن می شود.
  • برای کاهش نفخ شکم و دفع گاز های معده موثر است.
  • هورمون های زنان را فعال کرده و زمان دوران قاعده گی را  تنظیم می کند.
  • زیاد کننده ی شیر مادران است.
  • استفاده سیاه دانه همراه با سرکه باعث دفع کرم دستگاه گوارشی می شود، در نتیجه ضد کرم می باشد.
  • برای تسکین درد رحم و پس از درد زایمان استفاده از مخلوط سیاه دانه آسیاب شده با عسل مفید است.
  • غرغره کردن جوشانده سیاه دانه در سرکه باعث تسکین درد  دندان و محکم شدن دندان ها می شود.
بیشتر بخوان بیشتر بدان  کنترل استرس

نحوه مصرف سیاه دانه

روزانه می توان ۱ یا ۲ گرم دانه  از این گیاه را یا به صورت له شده با غذا و یا با چای و یا موارد دیگر استفاده کرد و از خواص سیاه دانه بهره مند شد. دوز توصیه شده برای مصرف روغن  سیاه دانه برای هر روز حدود ۱ تا ۲ قاشق چایخوری می باشد.

طرز تهیه دمنوش سیاه دانه

ابتدا به اندازه یک لیوان بزرگ آب را بجوشانید و پس از جوش آمدن آب یک قاشق غذاخوری سیاه دانه را به آن اضافه کرده و به مدت ۲۰ دقیقه  بگذارید دم بکشد،در صورت تمایل می توانید از عسل برای شیرین و خوش طعم شدن آن استفاده کنید.

 

 خواص سیاه دانه و تاثیر آن برای سلامتی بدن انسان

ترکیب عسل و سیاه دانه بسیار آسان و در عین حال در طب  سنتی

فواید بی نظیری دارد.

خواص سیاه دانه با ترکیب در هر ماده ای  متفاوت است.

یکی از این ترکیب ها، ترکیب سیاه دانه و عسل می باشد.

سیاه دانه برای افرادی که دارای مزاج بلغمی   هستند،

مفید بوده و بلغمی بودن آن ها را از بین می برد.

ابتدا سیاه دانه را پودر می کنیم و بلافاصله با عسل مخلوط می کنیم

تا اثر دارویی آن کم نشود،

این ماده بدست آمده باعث می شود سلول های بتا که در بیماری های لوزالمعده

در حال مردن هستند را تحریک کند.

همچنین بدن افراد مسموم شده توسط سلاح های شیمیایی را پاک سازی کند.

علاوه بر این ها  میل کردن مقداری از این ماده بدست آماده باعث تسکین سر درد و درد جمجنه می شود.

نکاتی که درباره  خواص سیاه دانه باید دانست!

کسانی که پس از سرماخوردگی مدام عطسه می کنند می توانند جوشانده مخلوط سیاه دانه و روغن زیتون را به مدت ۱ دقیقه   روی پیشانی خود بگذارند،  با این کار می توانند از عطسه های پی در پی خلاص شوند و از خواص سیاه دانه به شکل معجزه آسا بهره ببرند.

جویدن سیاه دانه که در دهان با بزاق دهان ترکیب می شود باعث درمان زگیل می شود.

استفاده از بخور سیاه دانه در فصل پائیز در افراد مبتلا به سینوزیت هفته ای یکبار برای جلوگیری از تشدید سینوزیت آن ها کمک بسیاری خواهد کرد.

خانم های سرد مزاجی که شیر آن ها کم است می توانند با مصرف روزانه مقداری از سیاه دانه به مرور شاهد بیشتر شدن شیر آن ها شود.


 

 

جویدن کندر

کندر، شیره گیاهی به همین نام است

که مزه‌ای گس و تلخ دارد و درمانگران طب سنتی از قدیم آن را

برای درمان بسیاری بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌دادند

که به سه صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف می‌شده است.

کندر در اندازه و رنگ‌های مختلف در بازار موجود است

و گفته می‌شود کندر سفید بهتر از دیگر انواع آن است.

کندر دارای طبیعتی گرم و خشک است

و موجب تقویت حافظه می‌شود.

تحقیقات روی کندر نشان داده است که مصرف این گیاه دارویی

در دوران بارداری نیز در تقویت حافظه و سرعت و قدرت یادگیری نوزادان،

تأثیرگذار است اما هنوز مطالعات کافی درباره اندازه

و زمان دقیق استفاده از این گیاه دارویی در دوران بارداری انجام نشده است.

خوردن کندر به همراه عسل و مویز – هنگام ناشتا، حافظه انسان را تقویت می‌کند.

کندر یک گیاه دارویی معطر است که دود آن می‌تواند مانع از خونریزی بینی شود.

کندرهایی که هنگام سوختن، دود کمتر و اشتعال بیشتری ایجاد می‌کند،

کمتر ناخالصی دارد.

خاصیت جویدن کندر

گیاه کندر برای درمان عفونت کاربرد دارد.

اکنون تحقیقات علمی، صمغ کندر را به درمان سرطان ارتباط می‌دهد.

درخت بزولیا (Boswellia) که صمغ کندر از آن به دست می‌آید

دارای ۴ گونه مختلف است که هر یک صمغی با کمی تفاوت تولید می‌کند.

غلظت صمغ به زمان برداشت آن ارتباط دارد.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که این صمغ حاوی ترکیب‌های مهم ضد سرطانی است.

این موضوع برای مردم چین تازگی ندارد زیرا در طب قدیم چین،

صمغ کندر برای درمان سرطان استفاده می‌شد و هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درمان سرطان با جویدن کندر

 

درمان سرطان پروستات با جویدن کندر :

نتایج تحقیقات سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد که ترکیب‌های فعال موجود در صمغ کندر،

مانع بروز سرطان پروستات می‌شود.

این ترکیب اسیدی که از درخت صمغ کندر گرفته می‌شود به‌طور موثری سلول‌های سرطانی پروستات را از بین می‌برد.

 درمان لوسمی با جویدن کندر :

نتایج تحقیقات دیگر نیز نشان می‌دهد که عصاره صمغ کندر

لوسمی حاد ملوئیدی را درمان می‌کند.

لوسمی حاد ملوئیدی، نوعی سرطان است که روی مغز استخوان تأثیر می‌گذارد.

این بیماری زمانی شروع می‌شود که گلبول‌های سفید به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شود.

نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد عصاره صمغ کندر به‌طور موثری مرگ سلول‌های سرطانی را ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

 درمان سرطان مثانه با جویدن کندر :

نتایج تحقیقات دیگری که در سال ۲۰۰۹ انجام گرفت نشان می‌دهد

عصاره صمغ کندر بدون تأثیرگذاری روی سلول‌های سالم، سلول‌های سرطانی در مثانه را از بین می‌برد.

محققان انگلیسی دریافتند که چگونه استایل- ۱۱- کتو- بتا- بوزولیک (Acetyl-11-keto-beta-boswellic acid) سرطان تخمدان را در حالت پیشرفته درمان می‌کند.

این ماده ترکیبی است که در عصاره صمغ کندر یافت می‌شود. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، سرطان، علت عمده مرگ در جهان است.

 

خواص درمانی کندر خوراکی

• تقویت حافظه
• تقویت معده و اعصاب
• ادرارآور
• مفید در درمان اسهال و استفراغ
• مفید در گرفتگی صدا و حنجره
• مفید برای بانوان باردار (زیبایی و هوش نوزاد)
• کاهش اختلالات قاعدگی: با توجه به طعم گس و تلخی که دارد اما یکی از خواص درمانی بی‌نظیر این صمغ گیاهی کاهش و درمان خونریزی‌های شدیدی است که در دوران قاعدگی بارها برای بانوان و دختران جوان اتفاق می‌افتد، برای این منظور کافی است مقداری از کندر خوراکی را هر روز مانند آدامس جویده و میل نمایید.


 

جویدن میخک

میخک موجب رفع بوی بد دهان می شود

بسیاری از افراد ، صبح ها هنگام برخاستن از خواب با بوی بد دهان

مواجه می شوند که به علت وجود یک باکتری غیرهوازی

در بیوفیلمی است که روی زبان شکل می گیرد.

این باکتری با شکستن پروتئین موجود در غذاها گازهایی

مانند سولفیدهیدروژن و اسکاتول تولید می کند.

برای رفع بوی بد دهان ، بهداشت و نظافت دهان ، جویدن آدامس

و… تاثیرگذار است اما موثرترین روش برای ازبین بردن بوی بد دهان مصرف میخک است.

میخک دارای خواص ضدعفونی کننده،

ضد قارچ و ضد میکروبی است که باعث از بین بردن باکتری ها و میکروب های بد دهان می شود.

میخک از دو بخش نر و ماده تشکیل شده است.

بخش نر همان ساقه و بخش ماده ی آن توپ است.

آقایان برای مصرف میخک فقط ساقه را استفاده کنند ولی خانم ها هر دو بخش را می توانند به عنوان آدامس بجوند.


جویدن سیر خام

شاید خوردن سیر خام چندان خوش‌آیند نباشد،

اما برای مهار و نابودی میکروب‌ها موثر است.

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که بهترین روش مصرف سیر چیست؟

در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد.

در ابتدا توصیه می‌کنیم که از جویدن، قورت دادن و بلع یک حبه کامل سیر اجتناب کنید.

بلع یک حبه سیر می‌تواند باعث گیر کردن آن در گلوی شما شود.

مصرف سیر خام

۱) نگینی کردن سیر

می‌توانید سیر را به اندازه قرص خرد کرده و آن را با نوشیدنی مورد نظر خود قورت دهید.

نکته: برای کاهش طعم سیر می‌توانید از اسموتی، میلک شیک یا دوغ کفیر استفاده کنید.

مصرف سیر نگینی شده بهترین روش مصرف سیر

۲) له کردن سیر

این روش در واقع از روش‌های خوردن سیر محسوب نمی‌شود،

اما برای بهبود عفونت‌های گلو، گوش و دهان بسیار موثر است.

بدین منظور یک حبه کامل سیر را میان دندان‌های آسیابی خود قرار دهید

و به آرامی سیر را فشار دهید تا کمی شکافته و ترک بخورد.

آن را به هیچ وجه نجوید.

این له کردن باعث فعال شدن آلیسین موجود در سیر می‌شود. حدود یک دقیقه سیر را در دهان نگه داشته و سپس آن را درآورید.

۳) سیر به همراه نان تست

سیر را کاملا له کرده و آن را به همراه ۲ قاشق چای‌خوری کره آب شده روی نان تست بمالید.

چرا باید سیر خام بخوریم؟

خب، پاسخ کوتاه به این سوال این است که سیر یک ماده ضد عفونی بسیار قوی است. از سیر می‌توان برای موارد درمانی زیر استفاده کرد:

سیاه سرفه

آماس پستان

سرماخوردگی و آنفولانزا

سرفه

گلو درد

فشار خون بالا

کاهش سطح کلسترول بد

از بین برنده کرم‌ها و انگل‌ها

تنظیم قند خون

عفونت گوش

افزایش جریان صفراوی

تحریک ایمنی

ضد میکروبی (حاوی آلیسین)

روش‌های اشتباه مصرف سیر خام

۱. جویدن سیر

جویدن سیر خام دندان‌‌های فولادی می‌خواهد!

حال اگر بتوانید این کار را انجام دهید،

بزرگترین مشکلی که برای شما پیش خواهد آمد، مواجهه با طعم نامطلوب گوگردی سیر است

که در تمام سطوح دهان حس خواهد شد.

فراموش نکنید که سیر هم‌خانواده پیاز است!

۲. قورت دادن سیر درسته

شاید این کار عجیب به نظر برسد،

اما واقعیت دارد. بسیاری از افراد برای فرار کردن از طعم نامطلوب حاصل از جویدن سیر، آن را درسته قورت می‌دهند.

توصیه می‌کنیم این کار را نکنید.

شواهد نشان داده است که بعضی افراد با قورت دادن سیر درسته دچار خفگی و انسداد مری شده اند.

از طرف دیگر، قورت دادن درسته سیر مزیت چندانی برای سلامت بدن ندارد،

چرا که هضم آن برای دستگاه گوارش دشوار است.

بهترین روش مصرف سیر پخته

پختن سیر کار اشتباهی نیست،

اما باعث از بین رفتن آلیسین موجود در آن می‌شود.

حرارت باعث از بین رفتن آلیسین می‌شود.

برای جلوگیری از از بین رفتن کامل آلیسین در سیر پخته این روش را دنبال کنید:

ابتدا سیر خام را کاملا له کنید

حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا ترکیبات سیر رها شود

در انتها سیر خام له شده را بر روی حرارت کم بپزید

نکته مهم؛ استفاده از سیر به عنوان یک چاشنی غذایی

برای بهره بردن از مزیت‌های سیر پخته برای سلامت بدن،

سیر خام له شده را در انتهای زمان پخت به غذا اضافه کنید.

(وارد کردن سیر به ترکیب غذا در ابتدای مراحل پخت مواد غذایی اشتباه است.)


 

جویدن دندان در خواب

دندان قروچه چیست؟

فشار دادن دندان‌ها به یکدیگر و یا به هم ساییدن آنها را دندان قروچه یا بروکسیم می‌گویند.

دندان قروچه معمولا هنگام خواب اتفاق می‌افتد؛

اما در مواردی افراد از روی استرس و یا هیجان نیز این کار را در بیداری انجام می‌دهند.

این عارضه در کودکان بیشتر است ولی بیشتر آنها به تدریج آن را ترک می‌کنند.

علل بروز دندان قروچه:

دندان قروچه به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیفتد.

چند مورد از مهم‌ترین دلایل بروکسیم عبارت اند از:

  • ممکن است به دلیل مشکلات تنفسی باشد که این باعث دندان قروچه کردن در خواب خواهد شد.
  • دندان قروچه می‌تواند به دلیل استرس، خشم، اضطراب و یا هیجان نیز باشد.
  • تقریبا هر دارویی دارای عوارضی می‌باشد. مصرف بعضی از داروها مثل داروهایی که برای افسردگی تجویز می‌شوند، می‌توانند باعث بروز دندان قروچه شوند.
  • دندان قروچه می‌تواند از علائم بروز بیماری‌های اعصاب و روان یا بیماری‌هایی که مربوط به عضلات فک و صورت است، باشد.
  • دندان قروچه، ممکن است عوارض بعضی از بیماری‌ها مثل بیماری پارکینسون باشد.
  • همچنین ممکن است دندان قروچه نتیجه‌ی واکنش بدن نسبت به زمانی باشد که دندان‌ها و فک‌ها به درستی روی هم قرار نگرفته اند.

علائم بروز دندان قروچه:

در صورت داشتن علائم زیر،

ممکن است شما در معرض بروز دندان قروچه باشید.

  1. دردهای شدید و طولانی مدت در فک و صورت
  2. انقباض عضلات فک
  3. سردرد و گوش درد
  4. خراب شدن دندان‌های پرشده
  5. شکستن یا خراب شدن دندان‌های سالم
  6. لق شدن دندان‌ها
  7. تورم و خونریزی لثه‌ها
  8. متورم شدن فک پایین
  9. حساسیت دندان‌ها به گرما و سرما
  10. صدای زیاد به هم ساییدن دندان‌ها در طول شب که اطرافیان متوجه آن می‌شوند

 

عوارض دندان قروچه کردن:

دندان قروچه می‌تواند عوارض‌های خفیف و یا حتی خطرناکی داشته باشد. از جمله‌ی این عوارض عبارت اند از:

  • ساییده شدن دندان‌ها روی هم ممکن است باعث از بین رفتن مینای دندان شود.
  • در صورتی که دندان قروچه باعث آسیب دیدن مینای دندان شود، دندان‌ها نسبت به گرما و سرما حساس خواهند شد.
  • دندان قروچه همچنین می‌تواند باعث سردرد و گوش درد شود.
  • صدای کشیدن دندان‌ها روی هم خصوصا شب‌ها، برای اطرافیان بیمار نیز آزاردهنده می‌باشد.
  • در صورتی که فرد دندان پرشده داشته باشد، با ساییدن دندان‌ها روی هم ممکن است مواد پرکننده‌ی دندان بشکنند.

درمان دندان قروچه:

درمان دندان قروچه کردن، وابسته به دلیل بروز آن است. راه‌های درمان دندان قروچه:

  1. اگر دلیل دندان قروچه، مشکلات مربوط به خود دندان‌ها باشد، حتما باید با انجام کارهایی مثل پرکردن دندان، ایرادات را برطرف کرده و از شر دندان قروچه خلاص شوید.
  2. برای درمان دندان قروچه‌ی شدید که باعث ساییده شدن دندان‌ها می‌شود، باید از روکش دندان استفاده کرد.
  3. در صورتی که علت دندان قروچه، استرس باشد، دندانپزشک ممکن است با دادن مشاوره یا تمرینات مربوطه، سعی بر آرام کردن بیمار داشته باشد. در برخی موارد دندانپزشک ممکن است داروهایی را برای بیمار تجویز کند تا بیمار هنگام خواب کمتر دندان‌هایش را روی هم بکشد.
  4. دندان قروچه حتی می‌تواند از عوارض مصرف برخی داروها مثل داروهای ضدافسردگی باشد، که در چنین مواردی یا باید دارو تعویض شود و یا داروی دیگری برای جلوگیری از دندان قروچه تجویز شود.

 

 

جویدن آدامس در بارداری

آیا جویدن آدامس در دوران بارداری بی ضرر است؟

زمانی که باردار هستید، توجه به سلامت جنین برای خوردن و نوشیدن

که جویدن ادامس هم شامل آن می شود،مسئله مهمی است.

بیشترین آیتم های مواد خوراکی که بعد از بررسی برچسب بدون قند

آنها را مصرف می کنید، شیرین ساز های مصنوعی هستند.

درحالی که آگاهانه مصرف قند را در دوران بارداری کاهش می دهید،

ممکن است نا آگاهانه فریب بدون کالری بودن شیرین سازهای مصنوعی را بخورید.

قبل از مصرف هر چیزی در زمان بارداری پیگیری تأیید

پزشک شما موضوع مهمی است.

او بهترین شخص برای راهنمایی

در مورد بی ضرر بودن آدامس در زمان بارداری است.

حتی شاید بهترین نوع آدامس را به شما پیشنهاد دهد، بنابراین باید از مصرف انواع دیگر خودداری کنید.

شیرین سازهای مصنوعی چه هستند؟

شیرین سازهای مصنوعی ترکیباتی هستند

که برای شیرین شدن مواد غذایی بدون استفاده از شکر به آنها افزوده می شوند.

خوراکی هایی که با برچسب بدون قند تولید می شوند

مانند: آبنبات ها، کولا(ماده شیرین)، دسرها و آدامس ها پر از شیرین سازهای مصنوعی هستند. شیرین سازهای مصنوعی دو نوع هستند:

1. شیرین ساز های مصنوعی مغذی

فرم مغذی شیرین سازهای مصنوعی حاوی کالری است.

2. شیرین سازهای مصنوعی غیر مغذی

فرم غیر مغذی شیرین سازهای مصنوعی فاقد هر نوع کالری است.

شیرین سازهای مغذی در آدامس ها

اکثر برندهای تولید آدامس که مدعی بدون قند بودن ان می باشند، درواقع حاوی مقداری یا فرم های دیگر شیرین ساز های مصنوعی مغذی هستند. شیرین سازهای مصنوعی مغذی پر از کالری خالی (حاوی قند..) می باشند. بنابراین، حتی آدامس های بدون قند هم حاوی کالری زیاد و مقدار کم از ویتامین و مواد معدنی هستند. مصرف شیرین سازهای مصنوعی مغذی به مقدار محدود بی ضرر می باشد. به هرحال، توجه به توصیه های پزشک تان به همان میزان با اهمیت است.


جویدن آدامس برای معده

مقابله با حالت تهوع

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که دچار حالت تهوع صبحگاهی

یا ماشین گرفتگی می شوید، جویدن آدامس هایی که اسانس گیاهی دارند

می تواند راه حل مشکل شما باشد.

برای مثال، ترکیب زنجبیل و بزاق دهان به رفع مشکلات گوارشی

و معده کمک می کند. حتی تحقیق جدیدی بیان می کند

جویدن آدامس می تواند از مصرف داروهای ضد تهوع مؤثرتر باشد.

در این پژوهش، به زنانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند

در دوره ی نقاهت آدامس نعناع فلفلی و یا داروی ضد تهوع دادند. جالب آنکه جویدن آدامس تأثیر بیشتری داشت،

به طوری که ۷۵ درصد از کسانی که آدامس جویده بودند

اظهار کردند که ظرف ۱۰ دقیقه حالت تهوع آن ها برطرف شد،

در حالی که تنها ۳۷ از کسانی که داروی ضد تهوع مصرف کرده بودند

حالت تهوع آن ها رفع شد.

بسیاری از جراحان کولورکتال (شاخه ای از پزشکی در رابطه با بیماری های روده و مقعد) جویدن آدامس را برای بیماران خود تجویز می کنند

تا به تحریک روده ها بعد از انجام جراحی کمک کند.

کمک به رفع مشکل رفلاکس اسید معده

حتما برایتان عجیب است که چطور عمل ساده ای

مثل جویدن آدامس بر مشکل پیچیده ای مثل رفلاکس اسید معده

(بازگشت اسید معده به مری) تأثیر می گذارد.

رفلاکس اسید معده زمانی رخ می دهد

که اسید معده در مری (مجرایی که نای را به معده وصل می کند) انباشته می شود.

این مسأله منجر به احساس سوزش و ناراحتی و برگشت محتویات معده می شود.

طبق تحقیقات، جویدن آدامس خاصیت قلیایی بزاق دهان و میزان بلع را بیشتر می کند.

این مسأله باعث خنثی شدن پیوسته ی اسید

و کاهش التهاب می شود و مری را به شکل مؤثری تسکین می دهد.


جویدن لب نشانه چیست

جویدن جداره ی دهان چیزی شبیه به جویدن ناخن است (البته به اندازه ی آن شایع نیست).در واقع یک عادت است که افراد آن را به صورت نا آگاهانه یا در نتیجه ی استرس انجام می دهند. در ظاهر شبیه یک رفتار خوش خیم تکراری است، اما افرادی که بخش داخلی دهان خود را می جوند، ندانسته در خطر برخی از بیماری های دهان قرار می گیرند.

در این مقاله با دکتر ریچارد مارک در مورد این عادت که اغلب به عنوان یک واکنش وسواسی یا اجباری نسبت به استرس و اضطراب انجام می گیرد، اشاره شده است.

جویدن جداره ی دهان چیست؟

جویدن جداره ی دهان، نوعی از یک آسیب تکراری به صورت گاز گرفتن جداره ی دهان است.این اتفاق گاهی ممکن است به دلیل کشیده شدن دندان ها روی هم یا غذا خوردن روی دهد. اما در موارد دیگر چنین کاری ناشی از یک عادت است. جویدن جداره ی دهان اغلب به شکل ضایعات و تکه های سفید در قسمت داخلی دهان یعنی جایی که گونه ها با دندان در تماس است، خود را نشان می دهد. این عارضه ممکن است حتی لب و زبان شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

این یک عادت خود آسیبی است که به صورت اتفاقی یا عمدی رخ می دهد. عوامل آغاز کننده ی چنین عارضه ای شامل استرس، اضطراب و خستگی است. مطالعات پیشین نشان می دهد که رفتارهای تکرار شونده ای همچون جویدن جداره ی دهان، در اواخر کودکی رخ می دهد و تا اواخر بزرگسالی نیز ادامه می یابد.

جویدن جداره ی دهان در مناطق شهری که میزان استرس بالاست، امری شایع است. البته عادت جویدن جداره ی دهان به شکل شدید بسیار نادر است.

 


منبع : ویکی پدیا

لطفا از دیگر موارد سایت دیدن نمایید :

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیگار مادوکس شکلاتی x بخوانید...