حمله ی هراس چیست؟
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ حمله ی هراس چیست؟ در اين مطلب ميخواهيم درباره ي این موضوع اطلاعاتی در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
هراس(وحشت زدگی)
وحشت زدگی صحنهای ناگهانی از ترس شدید است که واکنشهای جسمی تندی را موجب میشود در حالیکه خطر واقعی یا دلیل آشکاری برای بروز آن وجود ندارد. در زمان وحشت زدگی فرد ممکن است تصور کند کنترل خود را از دست داده است. اگرچه حمله هراس به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست میتواند وحشت آور باشد و به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی فرد تاثیر بگذارد.
فرد پس از آنکه دچار احساس ترس، اضطراب یا نابودی می شود حمله هراس با علائم جسمی همچون تند شدن ضربان قلب، تعریق، لرز، تنگی نفس، بی حسی، درد قفسه سینه، حالت تهوع و احساس گیجی ظاهر میشود.

از آنجا که بسیاری از علائم وحشت زدگی با بیماریهای قلبی، مشکلات تیروئید، اختلالات تنفسی یا دیگر بیماریها شباهت دارند، بسیاری از مبتلایان به این اختلال تصور میکنند با مشکل جدی روبرو هستند و به همین خاطر مراجعات متعددی به پزشک و بخش اورژانس بیمارستانها دارند.
علائم حمله ی هراس چیست؟
علائم این اختلال میتواند برای مدت چند دقیقه طول بکشد و تاثیر آن با تمام شدن حمله متوقف نمیشود. حمله هراس در هر زمانی میتواند اتفاق افتد و افرادی که دچار آن میشوند همیشه در مورد احتمال وقوع یک حمله دیگر نگران هستند که این علایم به شرح زیر است:
- تپش قلب، کوبش قلب با افزایش ضربان آن
- عرقکردن
- لرزش بدن یا احساس تکان خوردن
- احساس تنگی نفس و نرسیدن هوا
- احساس خفگی
- درد یا نارحتی قفسهٔ سینه
- تهوع یا نارحتی شکمی
- احساس سرگیجه، بیثباتی، منگی یا غش
- احساس گرما یا لرز (گُرگرفتگی یا سرما)
- احساس خوابرفتگی عضلات
- گسست از واقعیت (احساس غیرواقعی بودن) یا گسست از خویشتن (احساس جدا شدن از خود)
- ترس از دست دادن کنترل یا دیوانه شدن
- ترس از مرگ
پیش از درمان علت حملات پانیک را بیابید؟
1- استرس مهمترین دلیل حملات پانیک
استری مزمن باعث میشود که هورمونهای استرس مثل آدرنالین بیشتر از حد نرمال ترشح شود و علایم پانیک بروز کند. استرس مزمن در اثر خواب ناکافی و فقدان تغذیه مناسب به وجود میآید. استرس حاد ناشی از حوادث آسیب زا نیز باعث میشود که هورمون استرس به یکباره در بدن آزاد شود و نشانههای پانیک بروز کند.
2- دلایل فیزیولوژیکی حملات پانیک
اگر به دلیل حملات پانیک به پزشک مراجعه کنید، ابتدا شما را از لحاظ جسمی معاینه میکنند. چرا که بعضی از مشکلات فیزیولوژیکی میتوانند نشانههای حملات پانیک را تداعی کنند که باید آنها را رفع کرد. مشکلاتی چون:
کم بودن قند خون: پایین بودن قند خون با ایجاد نشانههایی مانند عرق کردن، تپش قلب، احساس ضعف، سرگیجه و لرز، حملات پانیک را تداعی میکند.
پرکاری و کمکاری تیروئید: پرکاری تیروئید باعث بیقراری، تنگی نفس، تپش قلب و لرز و تعریق میشود که بسیار شبیه نشانههای جسمی حمله پانیک است. بنابراین با تداعی حمله پانیک، فرد دچار ترس میشود و دائم نگران شروع حمله پانیک میباشد.
کمکاری تیروئید نیز باعث کاهش غلظت کلسیم و بالا رفتن غلظت فسفات در پلاسمای خون میشود که در موارد شدید، فرد دچار حالاتی شبیه حمله پانیک میشود.
نشانگان کوشینگ: ناشی از افزایش میزان کورتیزول خون است که منجر به افسردگی و اضطراب میشود.
نفس نفس زدن: اشاره به نوع تنفس فرد دارد. بهطور مثال، آسم در کودکی در بعضی افراد، نوع تنفس کردن آنها را تغییر میدهد.
مسمومیت با کافئین: مصرف زیاد کافئین نیز باعث ایجاد نشانههای اضطراب میشود که خود منجر به ترس از بروز حمله پانیک می شود.
انواع درمان حملات پانیک
اکثر این بیماران با توجه به علائم که مربوط به قلب و تنفس میباشد به پزشکان متخصص قلب ریه و مغز و اعصاب مراجعه میکنند و انواع آزمایشات و اقدامات پاراکلینیکی را انجام میدهند، اما در واقع دارو درمانی و مشاوره و شناخت درمانی و روان درمانی و آنالیز ریشههای خودآگاه و ناخودآگاه اضطراب و روشهای آرام سازی است که میتواند به بیمار در کنترل این حملات کمک فراوانی کند.
درمان کمک بسیار زیادی در راستای کاهش شدت و تعداد حملات و بهبود عملکرد در زندگی روزانه انسان دارد. اصلیترین روشهای درمانی شامل رواندرمانی و استفاده از دارو است. بستگی به درجه و شدت، سابقه فرد و در دسترس بودن رواندرمانگر متخصص در زمینهی اختلال پانیک، هر دو روش برای درمان ممکن است به کار گرفته شوند.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید:
- b2b چیست
- از بین بردن مورچه در خانه
- چگونه شرکت خود را معرفی کنیم
- چگونه لغات انگلیسی را حفظ کنیم ؟
- چرا خواب میبینیم