خواب زیاد نشانه چیست
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ خواب زیاد نشانه چیست در اين مطلب ميخواهيم درباره ي این موضوع اطلاعاتی در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
زیادی خوابیدن نشانه چیست
خواب آلودگی که معمولاً در میانه روز و بعد از صرف غذا به سراغ افراد میآید، جریان ثابتی نیست. برخی فعالیتهای سبک جسمانی میتواند این خواب آلودگیها را از بین برده و مانع از ایجاد اختلال در خواب شبانه شود. چرت روزانه نباید بیشتر از 20 دقیقه زمان برده و تنها برای جبران کمبود خواب شب است.
نشانه ها و علایم زیاد خوابیدن:
- به خواب فرو رفتن چند بار در طی روز
- این افراد برای مقابله با حس خواب آلودگی نیاز به چرت هایی در طول روز پیدا می کنند، اما بعد از برخاستن از چرت ها، سرحال نمی شوند.
- علیرغم اینکه بیش از 9 ساعت می خوابند، باز هم احساس خستگی می کنند.
- در برخاستن از خواب مشکل دارند.
- احساس گیجی یا پرخاشگری در زمانی که برای برخاستن از خواب تلاش می کنند
دلایل خستگي و خواب آلودگي:
عفونت ها:
گرچه عفونت ها علايم ظاهری بسياری دارند اما گاهي ممکن است عفونتی در بدن شما در حال گسترش باشد بدون آن که شما متوجه آن باشيد يا پزشک تشخيص داده باشد. مثلا در بيماري مربوط به سيستم ايمني، عفونت ممکن است خود را به شکل خستگي شديد بروز دهد.
بیماریها :
مطالعات صورت گرفته نشان میدهد، افرادی که ساعات زیادی در طول روز میخوابند، ممکن است مبتلا به بیماریهای قلبی – عروقی و دیابت بوده یا خطر مرگ در آنها به مراتب بیشتر شود.
بررسیها نشان میدهد افسردگی و شرایط نامساعد اجتماعی- اقتصادی ارتباط تنگاتنگی با خوابیدن بیش از حد دارد و اثرات منفی را بر سلامت جسم و روح میگذارد. به عنوان مثال، افرادی که از شرایط مالی خوبی برخوردار نیستند، دسترسی کمتری به مراکز درمانی داشته و همین امر، آنها را در معرض ابتلا به انواع بیماریها از قبیل مشکلات قلبی قرار داده که در نهایت خواب زیاد را به همراه دارد.
یکی از دلایل عمده پرخوابی را میتوان در وارد نشدن به مرحله خواب عمیق دانست، زیرا چنین افرادی خواب آرامی ندارند. این قبیل افراد ممکن است ساعات زیادی از شبانه روز را خواب باشند ولی این مسأله باعث میشود تا پس از بیدار شدن همچنان احساس خستگی و کسالت کنند. «آپنه» یا وقفههای ایجاد شده در خواب یکی از دلایل احساس خستگی در طول روز است.
وقفههای تنفسی در خواب نوعی اختلال تنفسی است که فرد هنگام خواب دچار قطع یا افت تنفس شده به طوری که برای چند لحظه، تنفس قطع میشود. چنین افرادی معمولاً شبها خواب راحت و عمیقی نداشته و در طول روز کسل هستند.
آلرژي ها:
جالب است بدانيد هيستامين و ديگر ترکيب هاي شيميايي که بدن براي مقابله با آلرژي ترشح مي کند، خواب آور هستند.از سوي ديگر سرفه، عطسه ي ناشي از بوييدن يک گل يا التهاب دستگاه تنفسي به دليل ورود هاگ ها به درون بيني سبب بي خوابي مي شود.
کم خوني:
اصلي ترين کار گلبول های قرمز رساندن اکسيژن از ريه ها به ديگر ارگان ها است. وقتی فردی دچار کمبود گلبول قرمز مي شود يا اختلالی در عملکرد گلبول ها پيش مي آيد فرد دچار کم خونی شده و در ضمن به قدری احساس خستگی می کند که از انجام کارهای معمول روزمره برنمی آيد.
به هم ريختگي هومورنی:
در زنان، کاهش هورمون استروژن در اغلب موارد مي تواند سبب کاهش وزن و خستگي، اشتياق شود.
خواب پریشی :
خواب پریشی یا رفتارهای غیر طبیعی در زمان خواب شامل راه رفتن حین خواب، حرف زدن در خواب، کابوسهای شبانه و کوبیدن سر به جایی است که در نتیجهی آن فرد بلند شده، مینشیند و خودزنی کرده و فریاد میکشد. در نوعی از خواب پریشی به نام «اختلال رفتار حرکت سریع چشم» فرد ممکن است (در پاسخ به یک رؤیا) به صورت غیر ارادی مشت یا لگد بزند یا دستانش را تکان دهد. این اختلال بیشتر مردان مسنتر را هدف قرار داده و با افزایش احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون همراه است.
کمبود ویتامین های گروه B :
کمبود برخی از ویتامین ها نیز همراه با ضعف و بی حالی است که می توان به ویتامین های گروه B به خصوص B2 و B6 و نیاسین اشاره کرد که با کمبود آن فرد دچار تحریک پذیری و عصبی بودن ، ضعف و بی حالی می شود و در صورتی که فردی از الگوی غذایی نامناسبی پیروی کند احساس ضعف و بی حالی کرده و باید گفت با الگوی غذایی نابسامان فرد به درجاتی از ضعف و بی حالی دچار می شود.
هرچند کمبود ویتامینهای B1، B2، B6 و نیاسین همگی میتوانند موجب ضعف و بی حالی شوند، کمبود «حاشیهای» ویتامین B12 بسیار شایعتر است و اهمیت خاصی دارد. منظور از کمبود حاشیهای حالتی است که در آن کمبود به آن شدتی نیست که موجب علائم بالینی واضح شود نتیجه آن که اولاً تشخیص آن دشوار است و ثانیاً ممکن است اختلالات خفیف کارکردی و کاهش مقاومت بدن در برابر عفونتها و دیگر تنیدگی (استرس)ها وجود داشته باشد. در این حال ممکن است بیمار تنها از بیخوابی، تحریک پذیری، عدم تمرکز و سرانجام ضعف و بی حالی شکایت داشته باشد.
سندرم پای بیقرار (RLS):
این مشکل باعث میشود فرد به صورت غیر قابل کنترلی پاهای خود را حین خواب تکان دهد. فرد ممکن است سوزش، خارش و یا حالات دردناکی را در پاهای خود احساس کند. در یک اختلال خواب مرتبط به نام «اختلال دورهای جنبش اندام»، حرکات سریع یا حالت پریدن دستها و پاها باعث خواب منقطع در فرد میشود که این اتفاق عدم شادابی فرد هنگام صبح را در پی دارد.
خواب زیاد نوزاد نشانه چیست
خواب زیاد و مداوم نوزاد برای خیلی از مادر و پدرها نگران کننده است. اما پزشکان متخصص معتقدند خواب زیاد نوزادان طبیعی است و معمولا نوزادان ۸۰ تا ۸۵ درصد از روز را خواب هستند، یعنی بین ۱۶ تا ۱۸ ساعت از شبانه روز را میخوابند. حتی ممکن است برخی از نوزادان تا ۲۰ ساعت در روز بخوابند. نوزادان هر دو تا سه ساعت برای شیر خوردن بیدار میشوند البته این ساعات ممکن است برای هر نوزاد متفاوت باشد.
چه زمانی خواب زیاد نوزاد نگران کننده است؟

اگر نوزاد همه ساعتهای روز خواب باشد و حتی برای شیر خوردن هم بیدار نشود حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید. باید سلامتی نوزاد بررسی شود، زیرا زردی نوزاد و برخی از عفونتها میتواند باعث خستگی و خواب زیاد نوزاد شود. به این نکته هم توجه کنید که خواب طبیعی نوزاد نسبت به سن او متفاوت است یعنی با رشد نوزادان، خواب آنها کمتر میشود. نوزاد پس از دو ماهگی، ساعتهای بیشتری در روز بیدار می ماند و ممکن است شب هم کمی طول بکشد تا بخوابد. خوابیدن کمتر به نوزاد مهارتهای زیادی مثل خزیدن و نشستن و مهارتهای پیچیدهتر، مثل راه رفتن و حرف زدن میآموزد.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید: