خواص سیب

سلام به عزیزان گرامی! ممنون که جستیر را انتخاب کردید! ما امروز با خواص سیب (میوه‌ی دوست داشتنی خیلی‌ها!)  در خدمت شما هستیم. میوه‌ای که در خانه‌ی همه‌ی ما کمابیش یافت می‌شود. هم چنین در انتها خواص سیب زمینی را می‌خواهیم بیان کنیم. گیاهی که در بسیاری از غذاهای اصلی ما وجود دارد. هر دو در کلمه‌ی سیب مشترک‌اند ولی تفاوتشان بسیار زیاد است! پس با ما همراه باشید.

خواص سیب

خواص سیب سبز

خواص سیب سبز

سیب‌ سبز یا سیب فرانسوی، به دلیل دارا بودن اسیدهای آلی فراوان، ترش‌تر و مصرف آن برای رفع گرمی و حرارت بدن، التهاب کبد و التیام تهوع و دل به هم خوردگی ناشی از گرم مزاجی یا گرمازدگی بسیار مفید است. فقط باید به یاد داشت مصرف زیاد سیب ترش برای سردمزاجان خوب نیست و اعصاب را کمی ضعیف می‌کند و کسانی که معده قوی ندارند نباید پس از خوردن سیب خام و ترش، آب سرد بنوشد.

خواص سیب قرمز | سیب سرخ

خواص سیب

سیب قرمز به دلیل ویتامین ها و رنگدانه های آنتی اکسیدانی قوی که در پوست قرمز خود دارد، نسبت به سیب زرد که به سیب لبنانی معروف است، خاصیت ضدسرطانی بالاتری دارد و مصرف آن همراه با پوست توصیه می شود. البته به دلیل اینکه امروزه برای افزایش ماندگاری سیب ها در انبار، پوستشان را با مواد شیمیایی مومی و براق واکس می زنند، باید ابتدا پوست سیب را با ابر آغشته به مایع ظرفشویی خوب بشویید و پس از آبکشی میل کنید.

به توصیه متخصصان طب سنتی، دمنوش پوست سیب قرمز و زرد با اندکی عسل برای پاکسازی کلیه ها مفید است و مصرف رنده شده آن همراه با عرقیاتی چون گلاب، بیدمشک یا بادرنجبویه همراه با کمی زعفران به پاکسازی بدن از مواد زائد -بخصوص پس از خوردن تنقلات در ایام نوروز- کمک کرده، برای عمیق شدن خواب مفید است. آب سیب تازه و سیب پخته (کمپوت) نیز تقویت‌کننده کبد و سم‌زدای آن است و مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌شود. به همین دلیل مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه شده است.

خواص سیب زرد

سیب زرد، علاوه بر استفاده خوراکی، برای تهیه داروهای گیاهی و درمان مشکلات متعدد نیز به کار می‌رود. سیب زرد یک پوسته شبیه به چوب دارد که با پوست زرد، خاکستری یا سبز پوشانده شده است. پوسته بیرونی سیب زرد، سفت است و فقط با چاقو یا چکش بریده می‌شود. پالپ زرد و لیف مانند این میوه دارای دانه‌های پرزدار زیادی است که در یک ماده لیز و لزج قرار گرفته‌اند . پالپ این میوه، بسیار معطر است و طعمی شیرین و تند دارد. رسیدن این میوه بر روی درخت، یازده تا دوازده ماه زمان می‌برد.

میوه، برگ و ریشه درخت سیب زرد برای اهداف دارویی مفید بود و این میوه به اندازه یک گریپ فروت است. میوه سیب زرد را می‌توان تازه یا به صورت خشک مصرف کرد. می‌توان آب آن را گرفت و شیرین کرد تا نوشیدنی شبیه به لیموناد به دست بیاید.

سیب زرد درمان خانگی موثری برای برخی مشکلات مربوط به سلامتی از جمله اختلال در عملکرد جنسی، یبوست، اسهال، زخم معده، دیابت، مشکلات تنفسی، بواسیر و اسهال خونی به شمار می‌آید. این میوه با عفونت‌های ویروسی، باکتریایی و قارچی نیز مقابله می‌کند.

خواص سیب در بارداری

سیب، فواید بسیاری برای سلامتی دارد و ما در این‌جا ۲۰ فایده آن در دوران بارداری را آورده‌ایم. می‌توانید در دوران بارداری، به طور منظم سیب مصرف کنید.

خواص سیب در بارداری

خواص سیب در دوران بارداری:

۱. سرشار از آنتی اکسیدان

سیب می‌تواند نیاز زنان باردار به مواد مغذی را تامین کند. همچنین، توانایی سیب در دفع مواد سمی از بدن بسیار شگفت‌انگیز است. سیب دارای آنتی اکسیدان، فلاونوئید و پلی فنل است که فواید آنها برای سلامتی، مخصوصا سلامتی زنان باردار، اثبات شده است.

۲. کاهش یبوست

یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات زنان باردار است. این مشکل، به دلیل مصرف کم فیبر به وجود می‌آید. در صورت بروز یبوست باید اقدامات خاصی را انجام داد زیرا می‌تواند باعث آسیب در جنین شود چرا که سموم در بدن باقی می‌مانند. فیبر موجود در سیب برای تسهیل فرآیند گوارش مفید است.

۳. کاهش فشار خون در دوران بارداری

تغییرات زنان باردار فقط شامل وضعیت جسمی نمی‌شود بلکه وضعیت روحی آنها را نیز در بر می‌گیرد. این تغییرات، باعث بی‌ثباتی فشار خون شده که می‌تواند به فشارخون بالا یا پرفشاری خون منجر شود. سیب، دارای موادی است که برای کاهش کلسترول مفیدند. مصرف منظم سیب، فشار خون را کنترل کرده و از خطر فشار خون بالا جلوگیری می‌کند.

۴. کاهش خطر ورم پا

فقط شکم نیست که بزرگ می‌شود بلکه قسمت‌های دیگر بدن نیز دچار این مشکل می‌شوند. ورم پا مشکلی رایج در زنان باردار است. مصرف منظم سیب می‌تواند خطر ورم پا را کاهش دهد.

۵. افزایش اشتها

گاهی وقت‌ها زنان باردار اشتهای خود را از دست می‌دهند زیرا به حالت تهوع دچار می‌شوند. در ماه‌های اولیه بارداری، زنان باردار باید مواد مغذی مصرف کنند. اگر زنان باردار، مواد مغذی کمی مصرف کنند، بدن نیز به کمبود مواد مغذی مبتلا می‌شود. بنابراین، عادت غذایی خوب، اهمیت بسیاری دارد. سیب سبز یا مواد تولید شده از سیب سبز برای کاهش اشتها مفید هستند.

۶. از شکستن DNA جلوگیری می‌کند

ماندن طولانی مدت زنان باردار در بیرون از خانه می‌تواند آنها را در معرض خطر رادیکال‌های آزاد قرار دهد. این مسئله می‌تواند جنین را نیز در خطر بیندازد و باعث ایجاد مشکلاتی مانند نقص‌های زمان تولد و سرطان شود. همچنین، زنان باردار در هنگام حرکت، بسیار اذیت می‌شوند. این باعث شکستن DNA خواهد شد. در مورد بدتر، باعث سرطان می‌شود. سیب سبز، انتخابی عالی برای جلوگیری از شکستن DNA است زیرا حاوی آنتی اکسیدان بالایی است.

۷. رشد سالم جنین

سیب برای افزایش رشد سالم جنین خوب است. مواد مغذی موجود در سیب به رشد مناسب جنین کمک می‌کنند. همچنین، سیب برای جلوگیری از خطر آسم که معمولا در جنین به وجود می‌آید نیز خوب است.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  ازگیل جنگلی

۸. کاهش درد

درد یکی دیگر از علائم زنان باردار است. رحم بزرگ‌تر شده و به زنان باردار فشار وارد می‌کند. همین، باعث خسته شدن فرد می‌شود. مصرف سیب سبز در ماه‌های اولیه بارداری برای کاهش درد مناسب است. نمی‌تواند درد را درمان کند اما آن را کاهش می‌دهد، بنابراین، زنان باردار سالم‌تر به نظر می‌رسند.

 ۹. کاهش تهوع

شکم زنان باردار بسیار حساس است. زیرا اسید گاستریک افزایش یافته و باعث تهوع می‌شود. مصرف منظم سیب راهی طبیعی برای غلبه بر این مشکل است. مواد مغذی موجود در سیب می‌تواند اسید گاستریک را کاهش دهد. طعم کمی ترش سیب نیز برای کاهش تهوع خوب است. بنابراین، مصرف منظم سیب برای دوره اول بارداری که حالت تهوع پیش می‌آید، خوب است.

۱۰. کاهش خطر چاقی

سیب دارای مواد مغذی است که از چاقی زنان باردار جلوگیری می‌کند. چاقی و دیابت مشکلاتی رایج در بارداری هستند. سیب می‌تواند کلسترول را پایین آورده و اگر به میزان کافی مصرف شود، مواد مغذی لازم را تامین می‌کند.

۱۱. کاهش خطر زایمان زودرس

یکی از مهم‌ترین فواید سیب برای زنان باردار، کاهش خطر زایمان زودرس است. به طور کلی، زایمان زودرس به دلیل افزایش ترشح صفرا پیش می‌آید که باعث ایجاد مشکل می‌شود. سیب سبز برای کاهش زایمان زودرس مفید است. همچنین برای زمان زایمان نیز خوب است.

۱۲. مبارزه با سرطان

سیب برای جلوگیری از سرطان در زنان باردار نیز مفید است. با استناد به تحقیقات انجام شده، مواد موجود در سیب با سلول‌های سرطان مبارزه می‌کنند. گفته می‌شود در کسانی که سیب مصرف می‌کنند، ۴۲٪ کاهش سرطان دیده شده است.

۱۳. جلوگیری از سکته

سیب، حاوی مواد معدنی متعددی است. یکی ازمواد معدنی موجود در سیب برای سلامت استخوان و جلوگیری از سکته خوب است.

۱۴. تامین پروتئین

سیب، یکی از منابع پروتئینی گیاهی است. نیاز بدن به پروتئین را می‌توان با مصرف بادام زمینی نیز تامین کرد. به هر حال، خواص پروتئین از منابع گیاهی نیز به‌دست می‌آیند. و سیب سبز، بهترین انتخاب است.

۱۵. کاهش خطر دیابت

دردها و بیماری‌ها در ماه‌های اولیه بارداری بسیار شایعند. یکی از آنها دیابت است. دیابت بارداری شایع‌ترین مشکل دوران بارداری است. دیابت بارداری برای مادر و جنین خطرناک است زیرا مانع از رشد جنین می‌شود. سیب، حاوی شیرین‌کننده طبیعی است که می‌تواند جذب بدن شود. همچنین می‌تواند سطح قند خون را متعادل کند. بنابراین، مصرف سیب سبز برای کنترل سطح قند خون خوب است. به علاوه، سیب می‌تواند مدت بیشتری انسولین را نگه داشته و باعث احساس سیری شود. مصرف سیب سبز برای کنترل قند خون خوب است.

۱۴. افزایش سلامت پوست

مادران باردار معمولا ظاهر خود را فراموش می‌کنند. ممکن است متوجه مشکلات پوستی مانند آکنه، خشکی و بی‌طراوتی پوست نشوند. سیب سبز، بهترین پزشک برای غلبه بر این مشکل است. سیب سبز، ویتامین بالایی دارد که پوست مادر باردار را صاف و سالم می‌کند.

۱۵. جلوگیری از آسم و برونشیت

مادران باردار، به مصرف سیب توصیه می‌شوند زیرا حاوی مواد مغذی است که برای آنها مفید است. همچنین، سیب فوایدی برای مادر باردار و جنین آنها دارد. در واقع، مصرف منظم سیب می‌تواند به جلوگیری از آسم و آسیب ریه‌ها کمک کند. مادران بارداری که به طور منظم سیب مصرف می‌کنند، نه تنها از خود بلکه از جنین‌شان نیز محافظت می‌کنند.

۱۶. افزایش زیبایی

خوردن منظم سیب می‌تواند باعث زیباتر شدن مادران باردار شود. فرآیند جویدن، باعث تحرک ماهیچه‌های صورت شده و مانند این است که شخص، ژیمناستیک صورت انجام می‌دهد. این حرکت از چین و چروک و خستگی صورت جلوگیری می‌کند.

۱۷. جلوگیری از آلزایمر در کودکان

سیب می‌تواند از آلزایمر جلوگیری کند زیرا حاوی استیل کولین یا ماده‌ای است که پیام را در سلول‌های عصبی انتقال می‌دهد. مصرف منظم سیب در دوران بارداری، حافظه کودکان را حفظ کرده و از بروز آلزایمر در آنها جلوگیری می‌کند.

۱۸. جلوگیری از پره اکلامسی

پره اکلامپسی یا فشار خون بالا، تاثیرات بدی بر مادران باردار می‌گذارد زیرا می‌تواند باعث سقط جنین شود. کاهش مصرف نمک و افزایش دریافت ویتامین C از طریق مصرف سیب می‌تواند از ابتلای مادران باردار به پره اکلامپسی جلوگیری کند.

۱۹. کاهش سطح کلسترول

فایده مهم دیگر سیب برای مادران باردار، توانایی آن در کاهش کلسترول بالاست. مواردی جود دارد که دلایل ایجاد کلسترول بالا در دوران بارداری را تحریک می‌کند. مصرف سیب برای کنترل کلسترول که برای مادر و جنین ضرر دارد، مفید است.

۲۰. افزایش سلامت قلب

سیب دارای ویتامین A، C، فلاونوئید، فسفر و کلسیم است. همچنین، سیب دارای آهن و پتاسیم نیز هست که برای قلب بسیار مفید است. قلب، اندام حیاتی بدن است و برای زن باردار و جنین، از همه چیز مهم‌تر است.

امیدواریم عبارت “ روزانه یک سیب بخورید تا به پزشک نیازی نداشته باشید” در زنان باردار رعایت شود زیرا سیب فواید بسیاری برای مادر و جنین دارد.

خواص سیب زمینی

خواص سیب زمینی

خواص سیب زمینی شیرین

سیب زمینی از گیاهان غده ای و هم خانواده گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل می باشد و یکی از مواد غذایی اصلی مورد استفاده در پخت و پز در سراسر نقاط جهان محسوب می شود. در مورد سیب زمینی ترشی در انتهای مطلب توضیح داده ایم.

سیب زمینی با اینکه به خانواده سبزیجات تعلق دارد اما به دلیل کربوهیدرات فراوان از نظر غذایی بیشتر شبیه برنج، ماکارونی و نان می باشد.

از جمله خواص سیب زمینی می توان به کاهش فشار خون و کلسترول، التهاب، درمان اسهال، تقویت استخوان ها، سلامت قلب و مغز اشاره کرد. سیب زمینی برای بدنسازی نیز بسیار مفید است.

طبع سیب زمینی

طبع سیب زمینی سرد و تر است.

خواص دارویی سیب زمینی

۱. خواص سیب زمینی در بدنسازی

بدنسازان روزانه به مقادیر زیادی کالری بدون چربی و حدود 2 گرم پروتئین نیاز دارند. 1 عدد سیب زمینی متوسط دارای 110 کالری و کربوهیدرات فراوان است و برای تامین انرژی بدن بدنسازان مفید می باشد.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  خواص سیب زمینی

به عقیده آنتونی کاتانزارو، بدنساز مشهور، بدنسازان بهتر است برای تامین کربوهیدرات مورد نیاز خود، ترکیبی از سیب زمینی شیرین و سیب زمینی معمولی پخته در طول روز مصرف کنند زیرا بدن آن ها روزانه به 400 گرم کربوهیدرات نیاز دارد و 1 عدد سیب زمینی حدود 26 گرم آن را تامین می کند و حاوی 2 گرم فیبر و تنها 1 گرم شکر می باشد.

سیب زمینی حاوی ویتامین C، ویتامین B6 و پتاسیم، تیامین، نیاسین و منیزیم است که همگی برای رشد عضلانی مفید هستند.

۲. خواص سیب زمینی برای کودکان

ویتامین C و آنتوسیانین موجود در سیب زمینی از ابتلا به آنفلوآنزا در کودکان جلوگیری می کند.

سیب زمینی به هضم و گوارش کودکان کمک کرده و از بدن آن ها سم زدایی می کند.

۳. کاهش فشار خون

پوست سیب زمینی سرشار از پتاسیم است و سیب زمینی پخته نیز حدود 15 درصد نیاز روزانه بدن به پتاسیم را برطرف می کند.

پتاسیم همانند دیورتیک عمل می کند و با دفع مقادیر بیشتر آب و نمک از کلیه ها به کاهش فشار خون بالا کمک می کند، همچنین برای بهبود عملکرد قلب و ارتباط بهتر بین اعصاب و عضلات ضروری می باشد.

نکته: بهترین راه پختن سیب زمینی این است که ابتدا سیب زمینی را داخل مایکرویو و بدون هیچ روغن یا چربی بپزید.

هشدار: قبل از مصرف زیاد سیب زمینی برای کاهش فشار خون بالا با پزشک مشورت کنید.

۴. سلامت قلب

سیب زمینی فاقد کلسترول است و منبع غنی فیبر، پتاسیم، ویتامین های C و B6 به شمار می رود که همگی برای قلب عالی هستند.

فیبر موجود در سبزیجات به کاهش کلسترول خون کمک کرده و پتاسیم نیز برای کاهش فشار خون بالا و خطر ابتلا به بیماری های قلبی ایسکمیک مفید است.

۵. پیشگیری از سرطان

بسیاری از مردم بر این باورند که سیب زمینی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود در حالی که مطالعات نشان داده این باور اشتباه است زیرا سیب زمینی به دلیل محتوای ویتامین C فراوان دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد.

نتایج مطالعه ای نشان داده مصرف دو عدد سیب زمینی می تواند احتمال ابتلا به سرطان معده را تا 8 درصد کاهش دهد.

هشدار: سرخ کردن سیب زمینی منجر به سنتز شیمیایی به نام آکریلامید شده و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

۶. مغز و آلزایمر

سیب زمینی حاوی اسید آلفا لیپوئیک است که به سلامت مغز، درمان آلزایمر و بهبود حافظه کمک می کند.

۷. کاهش افسردگی

سیب زمینی روی انتقال دهنده های عصبی در مغز که مسئول تنظیم روحیه هستند اثر مثبت می گذارد و ویتامین C موجود در آن به درمان افسردگی و پیشگیری از آسیب های سلولی در مغز کمک می کند.

۸. تقویت استخوان ها

منیزیم و پتاسیم موجود در سیب زمینی به سلامت استخوان ها کمک کرده و مانع انحطاط استخوانی در زنان و مردان می شود.

۹. کاهش التهاب

تحقیقات نشان داده سیب زمینی زرد و بنفش برای کاهش التهاب مفید است و از ابتلا به بیماری های التهابی همچون آرتریت و روماتیسم پیشگیری می کند.

سیب زمینی حاوی آنتوسیانین است که دارای خواص ضد التهابی بوده و بخصوص در درمان التهاب روده موثر است. به نظر می رسد مصرف سیب زمینی به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب روده در کولیت کمک می کند.

۱۰. هضم، اسهال و یبوست

کربوهیدرات فراوان موجود در سیب زمینی به عمل هضم کمک کرده و فیبر که بیشتر در پوست سیب زمینی یافت می شود برای تنظیم حرکات روده و درمان یبوست مفید است.

سیب زمینی به درمان اسهال نیز کمک می کند.

هشدار: تاثیر درمانی سیب زمینی برای معده و گوارش به نوع پخت آن بستگی دارد، به عنوان مثال سیب زمینی سرخ کرده و چیپس نه تنها مفید نیستند بلکه باعث بروز مشکلات گوارشی نیز می شود.

۱۱. کنترل وزن

سیب زمینی باعث ایجاد حس سیری در فرد شده و بازدارنده های پروتئاز کنسانتره استخراج شده از سیب زمینی اثر کاهش اشتها دارند.

برای کاهش وزن می توانید 1 عدد سیب زمینی پخته به همراه کلم بروکلی را بخارپز کرده و مقداری پنیر کم چرب روی آن بپاشید و به عنوان ناهار میل کنید.

سیب زمینی به دلیل کالری فراوان موجود در آن برای افزایش وزن سالم و پایدار نیز مفید است.

۱۲. کاهش کلسترول

سیب زمینی منبع خوب فیبر محلول و نامحلول است و به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کند. اگرچه باید توجه داشت که فیبر بیشتر در پوست سیب زمینی وجود دارد و گرفتن پوست آن، باعث کاهش فیبر سیب زمینی می شود با این حال سیب زمینی (به جز سیب زمینی سرخ کرده) نیز به کاهش کلسترول و چربی خون کمک می کند.

بهتر است سیب زمینی پخته یا آب پز را به همراه روغن زیتون به عنوان میان وعده مصرف کنید.

۱۳. کاهش درد پریود

مصرف آب سیب زمینی به کاهش PMS یا علائم قاعدگی کمک می کند زیرا کربوهیدرات موجود در آن باعث افزایش سطح ترپتوفان می شود.

ترپتوفان اسید آمینه ای است که سورتونین تولید می کند. سروتونین مسئول بهبود خلق و خو و کاهش اضطراب در بدن است.

۱۴. بهبود خواب

پتاسیم موجود در سیب زمینی به عنوان یک آرامش بخش طبیعی عمل کرده و به کیفیت خواب کمک می کند.

۱۵. درمان سنگ کلیه

فیبر برای درمان و جلوگیری از عود سنگ کلیه مفید است و منیزیم فراوان مانع رسوب کلسیم در کلیه ها شده و از بروز سنگ کلیه پیشگیری می کند.

۱۶. روماتیسم

روماتیسم از بیماری های التهابی است که با درد مفاصل و عضلات همراه است. سیب زمینی برای تسکین سریع درد مفید است و منیزیم و کلسیم موجود در آن به درمان روماتیسم کمک می کند.

آب سیب زمینی آب پز نیز می تواند التهاب ماهیچه ها را کاهش دهد.

خواص سیب زمینی برای پوست

خواص سیب زمینی

توجه داشته باشید:

قبل از اعمال موضعی هرگونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  تغذیه خوب

۱. رفع سیاهی دور چشم

سیب زمینی برای درمان سیاهی دور چشم مفید است.

ماسک درمان سیاهی دور چشم

سیب زمینی خام را به قطعات بزرگ یا کوچک برش داده و داخل پارچه تمیزی روی حلقه های تاریک دور چشم قرار دهید. پس از 20 دقیقه چشم های خود را با آب گرم بشویید.

۲. کاهش چین و چروک

سیب زمینی دارای خاصیت ضد پیری است و به کاهش چین و چروک پوست کمک می کند. کافیست مقداری سیب زمینی رنده شده را روی پوست صورت قرار داده و بعد از 20 دقیقه با آب سرد بشویید.

۳. رفع لکه های تیره

برای درمان لکه های تیره پوست کافیست سیب زمینی را رنده کرده و روی صورت بمالید و حدود 5 دقیقه ماساژ دهید. سپس با آب تمیز و سرد بشویید.

آب سیب زمینی نیز برای درمان جوش مفید است و پوست را صاف و تمیز می کند.

1 عدد سیب زمینی و خیار متوسط را داخل مخلوط کن ریخته، سپس 1 قاشق چایخوری جوش شیرین و مقداری آب به آن اضافه کنید و روی پوست صورت بمالید و بعد از چند دقیقه با آب معمولی بشویید.

۴. آفتاب سوختگی

سیب زمینی برای درمان آفتاب سوختگی نیز کاربرد دارد، کافیست تعدادی برش سیب زمینی سرد را روی مناطق آسیب دیده قرار داده و بعد از 20 دقیقه بردارید. همچنین می توانید مقداری آب سیب زمینی را روی نقاط مورد نظر بمالید.

۵. روشن کننده پوست

سیب زمینی به روشن شدن پوست کمک می کند.

1 عدد سیب زمینی خام را رنده کرده و روی صورت بمالید و بعد از 30 دقیقه با آب بشویید. استفاده منظم از این روش پوست را روشن و تمیز می کند.

روش دیگر ترکیب سیب زمینی و آب لیمو است، این ماسک به عنوان سفیدکننده طبیعی عالی عمل می کند.

۶. لایه برداری پوست

1 عدد سیب زمینی را رنده کرده و روی پوست بمالید و بعد از 10 دقیقه با آب بشویید. استفاده منظم از این ماسک به لایه برداری و جوانسازی پوست کمک می کند.

خواص سیب زمینی آبپز

سیب زمینی آب پز منبع غنی ویتامین هایی همچون ویتامین B6، تیامین، ویتامین C و مواد معدنی بخصوص پتاسیم، فسفر است.

سیب زمینی آب پز کم چربی با فیبر فراوان است و برخلاف باور عموم، در صورتی که با مواد غذایی کم کالری و کم چرب مصرف شود باعث چاقی یا اضافه وزن نمی شود.

فیبر فراوان سیب زمینی آب پز به عمل هضم کمک کرده و مانع ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود. سیب زمینی آب پز فشار خون را کاهش داده، از بدن سم زدایی می کند و به حفظ سطح باکتری های روده کمک می کند.

سیب زمینی آب پز باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و التهاب را کاهش می دهد، برای مغز مفید است و به درمان اختلالات خلق و خو کمک می کند.

توجه کنید که آب پز کردن سیب زمینی بدون پوست باعث از دست رفتن خواص و مواد مغذی موجود در آن می شود.

خواص سیب زمینی ترشی

خواص سیب زمینی ترشی

سیب زمینی ترشی

ین سیب‌زمینی‌ها که مدت‌هاست راه خود را به آشپزخانه‌ها باز کرده است، استفاده‌ی دارویی زیادی دارد. سیب‌زمینی ترشی گیاهی است از خانواده‌ی مرکبات که گل‌هایی شبیه به گل‌های آفتابگردان دارد. البته گل‌های این گیاه کوچک‌تر از آفتابگردان بوده و غده‌ی آن قابل مصرف است.

این گیاه 50 سانتی‌متر تا 2.50 و با سرعت بالا رشد می‌کند. این گیاه آفتاب را بسیار دوست دارد و در خاک ضعیف نیز رشد می‌کند. مقاومت این گیاه در برابر سرما زیاد است و به دلیل ریزوم‌هایی که دارد سریع رشد می‌کند که ارتفاع آن گاهی به 4 متر نیز می‌رسد.

رنگ این سیب‌زمینی‌ها از زرد تا قرمز متغیر است. اصلی‌ترین ترکیب موجود در این ماده‌ی غذایی مانند سیب‌زمینی‌های معمولی نشاسته نیست بلکه کربوهیدراتی به نام «اینولین» است که برعکس نشاسته تأثیری در روی قند خون بیماران دیابتی ندارد. در این مطلب می‌خواهیم بیشتر در مورد خواص این ماده‌ی غذایی صحبت کنیم. لطفاً با ما باشید.

ارزش غذایی سیب‌ زمینی ترشی

سیب‌زمینی ترشی خام حاوی ویتامین‌های زیادی به خصوص ویتامین‌های A،و 3و عناصر دیگر می‌باشد. این ماده‌ی غذایی همچنین حاوی پتاسیم، آهن، تیامین، نیاسین، فسفر، مس، منیزیم، اسیدفولیک و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) است.

اینولین موجود در سیب‌زمینی ترشی به فروکتوز تبدیل می‌شود و برای همین می‌تواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود.

به عقیده‌ی متخصصان تغذیه، سیب‌زمینی ترشی انرژی‌زا بوده و خواص ضدعفونی‌کنندگی دارد. این ماده‌ی غذایی همچنین می‌تواند باعث افزایش شیر خانم‌های شیرده شود. باید بدانید که میزان انرژی موجود در 100 گرم سیب‌زمینی ترشی حدود 76 کالری است.

خواص درمانی سیب‌ زمینی ترشی

همیشه یادتان باشد زمانی که می‌خواهید از یک ماده‌ی غذایی یا گیاهی به عنوان یک ماده‌ی درمانی استفاده کنید حتماً قبل از استفاده با پزشک یا عطار مشورت کنید. به خاطر اینکه گیاهان حاوی ترکیبات فعالی هستند که امکان دارد روی درمان شما و داروهایی که میل می‌کنید تاثیر بگذارند. پس اگر مشکل خاصی دارید و یا در مصرف یک گیاه یا ماده‌ی غذایی شک دارید حتماً با پزشکتان مشورت کنید. سیب‌زمینی ترشی حاوی خواص زیادی از جمله خواص ملینی و تقویت‌کنندگی است. این ماده‌ی غذایی دیورتیک است یعنی ادرارآور و همچنین اشتهاآور و محرک قوای جنسی است.

این ماده‌ی غذایی یکی از درمان‌های طبیعی و معروف دیابت و روماتیسم است و فشارخون را پایین می‌آورد.

از سیب‌زمینی ترشی برای رفع سرفه و سینه‌درد نیز استفاده می‌شود.

زودهضم بودن این غده‌ی مفید برای بهبود زخم معده و روده می‌باشد.

بیشتر بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.