درمان آب آوردن زانو
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي درمان آب آوردن زانو اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
علائم آب آوردن زانو
درمان آب آوردن زانو چیست
درمان آب آوردن زانو با ورزش

بی ثباتی مفصل و ضعف عضلات میتوانند عوامل موثری در ایجاد تورم و زانو درد باشند. انجام تمرینات منظم مقاومتی مخصوص پایینتنه و ورزشهای هوازی، روشی کم خطر و کم هزینه برای درمان زانو درد است به خصوص اگر علت اصلی زانو درد، آرتروز باشد.
نکته:
از انجام حرکات تکانشی شدید خودداری کنید و روی سطوح ناصاف ندوید. به تمرینات و ورزشهایی بپردازید که برای زانوها نسبتاً آسان هستند، از جمله تمریناتی که شامل خم کردن ملایم (نه زیاد) زانو و حرکات صاف شدنی که طی آنها بیشتر وزن روی قسمت بیرونی پاها قرار گرفته است. ورزشهای مناسب زانو شامل بیس بال ، اسکی صحرانوردی، اسکیت ، دوچرخه سواری (در صورتی که زین بالا باشد، و با دنده پایین و اجتناب از دوچرخه سواری روی سطوح شیبدار انجام شود) ، شنا (در صورتی که زانوها صاف و حرکات پاها تند و کوتاه باشند) و پیاده روی است.
در مقابل ، بعضی ورزشها فشار زیادی به زانو وارد میکنند و در صورت امکان و نگرانی از وضعیت و قدرت زانوها ، بهتر است از انجام آنها خودداری کنید. از جمله این ورزشها میتوان به فوتبال ، راگبی ، هاکی ، دوی سرعت، والیبال ، بسکتبال ، اسکواش ، اسکی در سراشیبی ، دوی آهسته و تنیس اشاره کرد. در اصل ، هر حرکتی که باعث شود به زانوها ضربه وارد شود یا موجب حرکات پیچشی زانوها شود مناسب نیست.
اصل اساسی این است که فعالیتهایی را انتخاب کنید که متناسب با قدرت و ظرفیت تحمل زانوهایتان باشد.
متاسفانه، حتی با وجود مراقبت و احتیاطهای فراوان، هنوز هم ممکن است دچار آب آوردن زانوها شوید ، که در این صورت ، به درمان مناسب نیاز خواهید داشت و اولین قدم برای این نوع درمان تشخیص درست است.
درمان آب آوردن زانو با زنجبیل
زنجبیل یک نوع گیاه بومی و گلدار است و در کشورهای آسیایی ، آفریقای غربی و کارائیب رشد می کند. زنجبیل بیشتر به عنوان ادویه ای معطر و منحصر به فرد شناخته می شود اما از دیرباز تا کنون به عنوان داروی سنتی برای درمان حالت تهوع و مشکلات گوارشی نیز مورد استفاده قرار می گرفته است. در حال حاضر خواص مفید زنجبیل برای کسانی که مبتلا به آرتروز و آرتریت التهابی مانند روماتیسم و آرتریت دژنراتیو هستند ، اثبات شده است.
دارو
دارو : داروهایی که برای درمان آب آوردن زانو و یا دلیل ایجاد کننده آن تجویز میشوند شامل موارد زیر می شود
دارو های مسکن : این داروها برای کاهش درد تجویز میشوند. در صورتی که داروهای مسکن معمول در کاهش درد موثر نباشند پزشک مسکن های قوی تری برای کنترل درد تجویز می کند .
آنتی بیوتیک ها : در صورتی که آب آوردن زانو در نتیجه عفونت باشد ، پزشک برای رفع عفونت ، آنتی بیوتیک تجویز می کند
کورتیکاستروئید ها : کورتیکاستروئید ها داروها ی ضد التهاب قوی هستند که ممکن است به صورت قرص و یا تزریق مستقیم در مفصل زانو تجویز شوند .
بیرون کشیدن مایع مفصلی
بیرون کشیدن مایع مفصلی در مواردی انجام می شود که ورم زانو به خودی خود بهبود نمیابد و یا وجود مایع مفصلی اضافی در حال آسیب زدن به مفصل زانو می باشد . در این روش ابتدا سطح پوست زانو ضد عفونی می شود و یک سرنگ در فضای داخل مفصل زانو فرو برده میشود، سپس ممکن است پزشک با دست زانو را ماساژ دهد تا تشکیل مایع مفصلی اضافی در زانو تا حداکثر میزان ممکن ایجاد شود و همزمان توسط سرنگ مایع اضافی را بیرون می کشد . معمولا بر روی مایع مفصلی بیرون کشیده آزمایش انجام می شود تا از نبود عفونت اطمینان حاصل شود .
تزریق کورتیزون
یک روش درمانی دیگر تزریق کورتیزون در مفصل زانو ، پس از بیرون کشیدن مایع مفصلی ، می باشد . کورتیزون یک داروی قوی است که آثار طولانی مدت در درمان ورم زانو و خشکی زانو دارد. نتایج تزریق کورتیزون در بیماران مختلف متفاوت است اما در اکثر موارد شخص کاهش قابل توجهی در میزان درد و ورم زانو را مشاهده میکند . این نتایج ممکن است بین چند هفته تا چند ماه دوام داشته باشند.
درمان خانگی آب آوردن زانو
1- استراحت کردن: زمانی که زانوی شما درد دارد و ورم کرده است، از انجام کارهایی که به زانو فشار وارد می کند تا حد امکان خودداری کنید، مثل ایستادن و راه رفتن زیاد.
2- استفاده از یخ و بالا بردن زانو: استفاده از یخ روی زانو باعث کاهش درد و ورم آن می شود. هر 2 تا 4 ساعت یک بار، برای مدت 15تا 20 دقیقه یخ را روی زانوی آب آورده قرار دهید.
می توانید برای این کار از قطعات یخ در داخل یک کیسه پلاستیکی و یا از کمپرس سرد (که در داروخانه ها می فروشند) استفاده کنید.
وقتی که یخ را روی زانوی خود قرار می دهید، می توانید با گذاشتن بالش زیر پاهای خود، زانوی خود را بالا ببرید.
3- داروهای ضد درد: مصرف داروهای مسکن مثل بروفن و استامینوفن که بدون نسخه پزشک هم در داروخانه ها به فروش می رسند می توانند درد زانو را کم کنند. اگر نیاز به داروی مسکن قوی تری بود، باید پزشک آن را برای شما تجویز کند.
اميدوارم مطالب براي شما سودمند واقع شده باشد از همراهي شما با جستير سپاس گزاريم.
بیشتر بخوانید:
- جذب انرژی مثبت در خانه
- تناسب اندام
- چگونه سرماخوردگی را سریع درمان کنیم
- طرز تهیه پنکیک رژیمی با جو دوسر
- بهترین فیلم های عاشقانه