سایت برنامه ریزی روزانه
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي سایت برنامه ریزی روزانه اطلاعاتی در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
انجام کارهای روزانه منزل؛ هیچکس از انجام امور روزانه منزل خوشحال نمیشود، چراکه انجام این کارها باعث اتلاف وقت گرانبهای افراد میشود. این زمان را می توان برای کارهای مفیدتری صرف کرد. اگر هر روز برای انجام کارهای منزل با کمبود زمان مواجه میشوید، این یادداشت برایتان مفید خواهد بود. در اینجا با نکاتی برای برنامه ریزی کارهای روزانه منزل آشنا میشوید.
برنامه ریزی چیست؟
قبل از اینکه تعریف برنامه ریزی را مطالعه کنید، پیشنهاد میکنم حتماً فایل صوتی زیر را گوش دهید، چون قطعاً میتواند بسیار کمکتان کند.
بگذارید تکلیفمان را همین جا با خودمان مشخص کنیم و همین ابتدا بگوییم که برنامه ریزی یا طرح ریزی یعنی چه ؟
دقت کنید که اصلاً برنامه ریزی موفق به معنی انجام دادن حجم انبوهی از کارها نیست. معنی خلاصه و مفید آن میشود:
انجام کارها به صورت منظم و دقیق برای رسیدن به اهداف (اهداف میتوانند روزانه باشند مثل خواندن یک کتاب، میتوانند هفتگی و ماهانه باشند و یا حتی داشتن یک روز خوب باشند و…)
حالا با این تعریف راحت تر میتوانیم برای برنامه ریزی درست، گام برداریم و تکنیک های یک برنامه ریزی استراتژیک را یاد بگیریم.
برنامه ریزی روزانه
یکی از مهم ترین برنامه ریزی هایی که ما باید انجام دهیم، برنامه ریزی روزانه است. چرا که همین برنامه های کوچک و روزمره زندگی هستند که در نهایت موفقیت های بزرگ ما را شکل می دهند. اگر ما چندین ماه و حتی چندین سال بتوانیم برنامه ریزی روزانه درستی داشته باشیم و خیلی منظم و درست پیش برویم، قطعاً نتیجه بسیار خوبی خواهیم گرفت و مانند تصویر زیر که نت های موسیقی کوچک به هم پیوسته شدند تا در نهایت یک نت درست را بسازند، ما هم روز به روز کامل تر خواهیم شد و نهایتاً می توانیم موفقیت بزرگی را از آن خود کنیم.

به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله بیشتر درباره برنامه ریزی روزانه صحبت کنیم تا ابتدا روزهای خوبی را برای خود رقم بزنیم و سپس دوران خوب خودمان را شروع کنیم.
اهمیت برنامه ریزی
تا حالا به این موضوع دقت کردید که چرا افراد موفق کارهایی که در طول روز انجام میدهند از سایر افراد مفیدتر است؟ آن ها هم مثل ما در هر روزشان ۲۴ ساعت وجود دارد. ولی با این حال تعداد کارهای انجام شده در طول روزشان بیشتر از ماست!
دلیلش مشخص است. چون آنها مدیریت زمان و برنامه ریزی را به خوبی بلدند و با این دو مهارت، توانستند از زمانشان بهترین استفاده را ببرند.
یک بار دیگر به جملات و دردسرهایی که در مقدمه گفته شد دقت کنید. فکر میکنم از بین رفتن همین مشکلات به اضافه کلی مشکل دیگر برای پی بردن به اهمیت بالا و اهداف برنامه ریزی کافی باشد. اما بازهم به برخی ازاهداف آن اشاره میکنیم.
- مدیریت زمان
- منظم شدن
- انجام دادن تمام کارها
- افزایش قدرت اراده و سرسختی
- غلبه بر تنبلی
- و کلی فایده دیگر که حتی نام بردنشان هم از حوصله متن خارج است…
جملات بزرگان درباره برنامه ریزی
برای پی بردن بیشتر به اهمیت این موضوع مهم، به تعدادی از جملات بزرگان درباره برنامه ریزی اشاره میکنم:
- اگر شما تصمیم نگیرید چگونه روزتان را بگذرانید، دیگران برای شما این کار را خواهند کرد. (جان سی مکسول، نویسنده کتاب برنامه ریزی روزانه)
- وقتی در نقشه اهداف خود شکست میخورید، در واقع برای شکست خوردن آماده شده اید. (بنجامین فرانکلین)
- یک هدف، بدون برنامه ریزی، تنها یک آرزوست. ،(آنتوان دوسنت اگزوپری)
- اگر ندانی به کدام سمت حرکت میکنی، به مقصد نخواهی رسید. (یوگی برا)
- برنامه ریزی در زندگی باعث میشود آینده را به جال بیاورید و در آن تغییر ایجاد کنید. (آلن لاکین)
پس حالا که متوجه شدیم یک برنامه ریزی خوب برای زندگی تا این حد اهمیت بالایی دارد، فکر میکنم شما هم مثل من ترجیح میدهید سریع تر به قسمت های مهم آن اشاره کنیم تا گام بلندمان را در راستای رسیدن به ویژگی های خوب بالا، برداری
چرا برنامه ریزی نمی کنیم ؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا با وجود این که میدانیم برای رسیدن به موفقیت و اهدافمان باید برنامه ریزی در زندگی شخصی خودمان کنیم، باز هم علاقه ای به برنامه ریزی و عمل کردن به آن نداریم! باید بدانید که این عدم برنامه ریزی موفق دلایل زیاد مختلفی دارد که در ادامه به 4 مورد از مهم ترین آن ها اشاره میکنیم.
1. ترس از محدود شدن
اولین دلیل عدم برنامه نریختن ، این است که میترسیم وقت های آزاد و تفریحمان از بین برود، محدود بشویم، نتوانیم مثل قبل هر کاری که دلمان میخواهد انجام بدهیم و…
در حالی که اصلاً این طور نیست! برنامه ریزی درست نه تنها باعث محدود شدن ما نمیشود، بلکه باعث میشود وقت های آزاد بیشتری هم داشته باشیم! چون اگر این برنامه ریزی دقیق و صحیح باشد، هم به تفریحاتمان میرسیم، هم میتوانیم با قدرت بیشتری به سمت موفقیت و اهدافمان حرکت کنیم و حتی کارهای بیشتری را هم انجام بدهیم.
پس حتماً این نکته مد نظرمان باشد که برنامه ریزی موفق، دلیلی برای محدود شدن نیست.
2. وقتی از برنامه عقب میاُفتیم دیگر ادامه نمیدهیم!
دومین دلیل، این است که وقتی ما فقط و فقط یک کار را نمیتوانیم انجام بدهیم، کلاً بی خیال ادامه برنامه مان میشویم و آن را رها میکنیم.
این کار ما، درست مثل این میماند که وقتی یک سوال را در برگه امتحانی بلد نیستیم، بقیه سوالات را هم جواب ندهیم و قید کل آن امتحان را بزنیم!
دقیقاً همین قدر غیر منطقی! پس انجام ندادن یک کار در برنامه ریزی روزانه، نباید باعث شود ما تمام آن برنامه را انجام ندهیم. بلکه باید باید قدرت و انرژی مان را برای انجام دادن ادامه آن برنامه افزایش دهد.
3. کارهایی که در برنامه مان هست را دوست نداریم
دلیل سوم، از یکی از اشتباهات ما در برنامه ریزی در زندگی شخصی سرچشمه میگیرد. ما معمولاً کارهایی را در برنامه قرار میدهیم که از آنها خوشمان نمی آید. مثلاً:
2 ساعت مطالعه ، 3 ساعت تحقیق علمی، صبح زود بیدار شدن و ورزش کردن و…
خب، مسلماً وقتی ما این قدر سخت برنامه میریزیم، انجام دادنش هم همین قدر سخت خواهد بود. پس باید برنامه ای را طراحی کنیم که هم بشود آن را انجام داد و هم برایمان مفید باشد.
4. حجم زیاد کار در برنامه
خیلی از اوقات هم ما یا یک برنامه ریزی خوب در زندگی نداریم، یا طوری برنامه میریزیم که انجام دادنش کار یک روز و حتی دو روز هم نیست! یعنی تقریباً تمام کارهای یک هفته قبل و بعدمان را در برنامه روزانهمان مینویسیم! طبیعی است که وقتی نمیرسیم تمام کارهایی که مدنظرمان هست را انجام بدهیم، کلاً از ریختن برنامه نا اُمید میشویم. احتمالاً شما هم دچار این مشکل بزرگ شدید! درست میگویم؟ برای رفع این مشکل پیشنهاد میکنم حتماً یک بار دیگر برگردید و تعریف برنامه ریزی را دوباره بخوانید.
اصل مهم برنامه ریزی چیست ؟
برنامه ریزی، تکنیکهای مخصوص خودش را دارد که در ادامه این مقاله با آنها روبه رو خواهیم شد. اما مهمترین اصلی که در تمام برنامهها وجود دارد، هدف است. تعریف برنامه ریزی هم همین را میگوید. در حقیقت ما کلی برنامه مینویسیم تا به اهداف خودمان برسیم. به عبارت سادهتر، اگر هدفی وجود نداشته باشد، برنامهای هم وجود ندارد. پس قبل از این که برای قلم به دست بگیرید و شروع با نوشتن برنامه خود بر روی کاغذ کنید، بهتر است که هدف خودتان را واضح و روشن مشخص کنید. تعیین کردن اهداف هم مراحل زیادی دارد که ترجیح می دهم در اینجا وقتتان را زیاد نگیرم و مقاله تکنیک های هدف گذاری را به شما معرفی کنم که بتوانید با استفاده از آن، به خوبی این کار را انجام دهید.
بزرگترین اشتباه در برنامه ریزی
بزرگترین اشتباهی که ما معمولاً در برنامه ریزی مرتکب میشویم، مکتوب نکردن برنامه روزانهمان است. تحقیقات نشان داده اند وقتی شما کارهای خود را مکتوب می کنید شانس انجام دادن آن ها تا چند برابر بیشتر از قبل خواهد بود .
دلیلی هم که احتمالاً پیش خودمان داریم و مانع از نوشتن می شود این است که من کارهای خودم را میدانم و در ذهنم هست که باید چه کار کنم پس دیگر لازم نیست برنامه ام را بنویسم!
در حالی که این واقعاً اشتباه بزرگی است، ما وقتی به صورت مکتوب نکته ای را مینویسیم به آن نکته متعهد میشویم و این مسیر عصبی برای مغزمان ساخته میشود که تو باید آن کار را حتماً انجام دهی.
به همین دلیل است که افراد موفق و بزرگ دنیا میگویند: بنویسید تا اتفاق بیفتد. تا جایی که آقای هنریت کلاوسر، کتابی هم درباره این موضوع نوشته است.
اميدوارم مطالب براي شما سودمند واقع شده باشد از همراهي شما با جستير سپاس گزاريم.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید:
- قرص ویتامین e را چند روز یکبار بخوریم
- درمان سوزش دور لب
- از بین بردن دلشوره و اضطراب
- عزت نفس
- پشه مالاریا