سبزی پلو با ماهی
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي سبزی پلو با ماهی اطلاعاتی در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی در کشور ما سبزی پلو با ماهی است که این غذا را بسیاری در صورت توان برای شب عید درست می کنند و سعی می کند و در کنار خانواده آن را میل کنند. غذاها انواع مختلفی دارند سبزی پلو با ماهی از زمان های گذشته وجود داشته است و برخی آن را سنتی طبخ می دهند و در تهیه کردن آن مهارت خاصی دارند.
سبزی پلو با ماهی مجلسی
مواد لازم سبزی پلو با ماهی مجلسی
- برنج ۱ کیلو گر
- سبزی پلو (تره – جعفری – شبت – گشنیز – کمی شنبلیله ) ۱٫۵ تا ۲ کیلوگرم
- روغن ۲۰۰ گرم
- زعفران سائیده یک قاشق مرباخوری
طرز پخت سبزی پلو با ماهی مجلسی
برنج را قبلا خیس می کنیم سبزی را به دقت تمیز می نمائیم و میشوئیم داخل آبکش می ریزیم تا آب آن برود. سبزی را خرد می کنیم و برنج را آبکش می کنیم ولی کمی دان تر بر می داریم . ته دیگ را دو تا سه قاشق روغن آبکرده ونصف لیوان آب می ریزیم ، برنج داخل آبکش را کم کم در دیگ می ریزیم و سبزی خرد کرده را به تدریج لای برنج می پاشیم . سه تا چهار قاشق روغن آبکرده را با حدود یک استکان آب مخلوط می کنیم ، عرق برنج را که گرفتیم ، آب و روغن را روی برنج می دهیم و برنج را در فر یا روی شعله دم می کنیم.
سبزی پلو با ماهی قزل آلا

مواد لازم سبزی پلو با ماهی قزل آلا رول شده
ماهی قزل آلا ۳-۲ عدد
قارچ ۲۰۰ گرم
كره ۷۵ گرم
نمك و فلفل به مقدار لازم
سس سفید غلیظ نصف پیمانه
آب لیمو نصف استكان
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا
ابتدا قارچ را خرد می كنیم و می شوئیم و با ۵۰ گرم كره كمی تفت می دهیم بطوریكه آب قارچ كاملاٌ كشیده شود سپس با سس سفید مخلوط می كنیم و دو قاشق آبلیمو و كمی نمك و فلفل هم می زنیم زیر گردن ماهی را تا زیر دم با یك كارد تیز یا قیچی خارج می نمایی و ماهیها را می شوییم و كمی نمك و فلفل و آبلیمو می زنیم و دم ماهی ها را قطع می كنیم و از مایه سس و قارچ داخل ماهی می ریزیم و آنرا رول می كنیم.
سپس كره را قطعه قطعه كرده وبا بقیه آبلیمو روی ماهی قرار می دهیم در فر ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۴۵ دقیقه می گذاریم تا آب آن تبخیر شود و سس ماهی حدود دو سه قاشق باقی بماند. این مقدار مواد برای ۳ نفر در نظر گرفته شده است در آخر سبزی پلو را در ظرف مناسب کشید و ماهی را در کنار آن قرار می دهیم.
نکته : بهتر است ماهی ها را قبل از طبخ یك روز قبل در نمك و آبلیمو بخوابانیم تا مزه دار شود.
سبزی پلو با ماهی شکم پر

-
مواد لازم جهت سبزی پلو:
-
شوید (بیشتر از بقیه)
-
گشنیز
-
کمی تره
-
کمی ساقه سیر
-
جعفری
-
مواد لازم جهت ماهی شکم پر:
-
گردو
-
برنج روغن زعفران
-
آبلیمو و روغن زیتون و زعفران دم کرده
-
۱ عدد ماهی درسته (بدون باله و پولک و ستون فقرات) پاک شده
-
سبزی معطر(گشنیز ، جعفری، نعناع و…)
-
رب انار نمک ، فلفل ، زردچوبه، تخم گشنیز
-
پیاز و سیر و کمی زنجبیل
مرحله اول
طرز تهیه سبزی پلو رو که معرف حضور همگی شما هست فقط به نظر من بهتره که به صورت کته آماده شود تا خواص سبزی و عطر سیر حفظ بشه و اصلا هم خمیر نمیشه ، اگر برنج رو قبلا خیس کردید به تعداد پیمانه برنجتون آب بریزید تا بپزد ولی اگر خیس نکردید ، یک پیمانه بیشتر آب بریزید و برنج رو دم کنید.
مرحله دوم
برای ماهی ، سبزیجات معطر رو ساطوری کنید پیاز نگینی شده را کمی تفت بدید سبزی ها را به آن بیافزایید و تفت دهید و از روی حرارت بردارید ، گردو را ریز خرد کنید و به همراه سیر رنده شده و ادویه ها و رب انار به مخلوط سبزی ها اضافه کنید.
مرحله سوم
ماهی را چند برش زده و کمی آبلیمو روی پوست آن بمالید ، سپس داخل سینی فر را چرب کرده ، سبزیجات شامل پیاز ، هویج و فلفل دلمه ای را خرد کرده و داخل سینی کنار هم بچینید ، (این کار برای این است که ماهی پوست ماهی به سینی نچسبد) ماهی را روی آنها گذاشته و داخل شکم ماهی را با مواد پر کنید و دو طرف گوشت ماهی را روی هم قرار دهید سپس با قلمو کمی روغن زیتون و زعفران را روی ماهی مالیده و داخل فر قرار دهید.
مرحله چهارم
فر را از قبل با دمای ۱۶۰ درجه کرم کنید و اجازه دهید ماهی با حرارت ملایم بپزد و مغز پخت شود در انتهای کار گریل را روشن کرده تا روی ماهی طلایی شود (در حین پخت می توانید برای نیم ساعت روی ماهی فویل بکشید تا بهتر بپزد سپس فویل را خارج کنید)
سبزی پلو با ماهی سوخاری
مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی سوخاری مجلسی
مدت زمان تهیه این دستور پخت حدود یک ساعت و نیم است و مواد نوشته شده برای 5 نفر مناسب است.
برنج | 5 پیمانه |
ماهی | 5 تکه (حدود 1 کیلو و نیم) |
سبزی ( آبپز یا بخارپز) | 3 لیوان |
نمک،زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آرد سوخاری | به مقدار لازم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
پیاز رنده شده | 1 عدد متوسط |
تخم مرغ | 2 عدد |
زنجبیل | 2 قاشق چای خوری |
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی سوخاری
- ابتدا در یک قابلمه آب را به جوش می آوریم و پس از به جوش آمدن آب ، برنج را اضافه می کنیم . پس از آنکه برنج نرم شد ، برنج را آبکش می کنیم . پس از آبکش کردن برنج را با سبزی مخلوط میکنیم و درون قابلمه ریخته تا دم بکشد.
- ر مدت زمانی که منتظریم تا برنج آماده شود به سراغ تهیه ماهی سوخاری می رویم زیرا ماهی سوخاری مناسب هر ذائقه ای است. ابتدا ماهی ها را شسته ودر صورت تمایل پوست دوطرف ماهی را جدا می کنیم . پیاز رنده شده ، زردچوبه ، نمک ، فلفل سیاه و آبلیمو را درون یه ظرف مسطح یا بشقاب باهم مخلوط میکنیم ، سپس تکه های ماهی را درون مواد میغلطانیم تا همه جای آن پوشانده شود و ماهی طعم دار شود . همچنین می توانیم برای بهتر مزه دار کردن ماهی از ادویه های مخصوص ماهی جنوب تهیه کنیم . حتما دقت کنید که دو طرف ماهی به مواد آغشته گردد. اگر دوست داشتید میتوانید پودر سیر هم به مواد اضافه کنید.
- در این مرحله تخم مرغ ها را داخل ظرفی شکسته و با نمک و کمی زعفران (در صورت تمایل) خوب هم میزنیم. بعد نیم تا یک ساعت ماهی را از مواد قبلی خارج کرده و دو طرف ماهی رو به تخم مرغ آغشته میکنیم .
- سپس آرد سوخاری را در یک سینی ریخته و تکه های ماهی را درون آرد سوخاری می غلطانیم به شکلی که همه جای ماهی را بپوشاند .
- در مرحله آخر ، مقداری روغن داخل ماهیتابه ریخته و پس از اینکه روغن کاملا داغ شد، زنجبیل را به روغن اضافه میکنیم که مزه خوبی به ماهی میدهد . سپس ماهی را در روغن سرخ می کنیم .
- پس از سرخ شدن ماهی و دم کشیدن برنج ، غذا را در یک دیس سرو می کنیم . ابتدا سبزی پلو را می کشیم ، سپس ماهی سوخاری را روی سبزی پلو قرار می دهیم و می توانیم در کنار آن از سبزی های تازه و لیمو برای تزئین استفاده کنیم .نوش جان!
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید:
- شامپو شپش
- آموزش کسب درآمد از اینترنت
- رنگ لباس چه تأثیری بر روی کودکان می گذارد؟
- جدیدترین درمان استرس
- علائم سرطان ریه