شکایت کیفری چیست
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ شکایت کیفری چیست ؟ در اين مطلب ميخواهيم درباره ي این موضوع اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
شکایت کیفری
حقوق کیفری یا حقوق جزا یا حقوق جنایی شاخهای از حقوق عمومی است که به بررسی حمایتهای دولت از حقوق افراد و ارزشهای جامعه میپردازد.
اساساً قوانین جزایی آفریننده حقوق برای افراد جامعه نیست؛ بلکه تنها افراد را مجبور به رعایت حقوق و ارزشها میکند. به همین دلیل است که حقوق جزا را، «حقوق ارزشها» نیز نامیدهاند. مشخصه بارز حقوق جزا (کیفری)، ضمانت اجرای شدید آن است. این مجازات و کیفر است که حقوق جزا را به رشتهای سرکوبگر، در مقابل سایر گرایشها تبدیل کردهاست. از آنجا که این ابزار تنها در اختیار حاکمیت است، حقوق جزا را شاخهای از حقوق عمومی دانستهاند.
شکایت کیفری چک چیست
شیوه مطالبه کیفری چک
برای اینکه دارنده چک بلامحل بتواند از روش کیفری استفاده کند، مطابق ماده ۱۱ قانون صدور چک باید شرایط زیر را رعایت نماید:
- باید ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ صدور چک برای وصول آن به بانک مراجعه کند.
- اگر بانک به هر علت گواهی عدم پرداخت صادر کند، دارنده باید ظرف مدت ۶ ماه از صدور این گواهی شکایت خود را در مرجع صالح مطرح نماید.
- صدور چک بلامحل یک جرم است و برای اینکه دادگاه بتواند به آن رسیدگی کند، نیاز به شکایت دارنده ی چک دارد.
- شکایت کیفری رایگان نیست و دارندهی چک باید هزینهی شکایت خود را بپردازد.
شکایت کیفری نفقه چیست
نفقه همان خرجی یا مخارج زندگی مشترک است و بر اساس قانون مدنی، نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مریضی (ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی)
میزان نفقه
پرداخت نفقه در عقد دائم، به عهده مرد (شوهر) قرار داده شده است. نفقه ربطی به تمکن و عدم تمکن مرد ندارد حتی اگر زن، توان مالی بالایی داشته باشد باز هم مسئولیت پرداخت نفقه به عهده مرد است. البته به لحاظ اخلاقی، زوجین در تامین هزینه های زندگی مشارکت خواهند داشت.
مراحل شکایت کیفری چیست
دادسرا در خصوص شکایت مبادرت به تحقیق و جمعآوری ادله میکند و با تکمیل پرونده بعد از صدور قراری که متهم را مجرم شناخته است که در اصطلاح به آن قرار مجرمیت میگویند، پرونده را به دادگاه کیفری ارسال میکند. لذا در صورتی که در مرحله دادسرا بتوان با دلایل و مدارک متقن نسبت به موضوع معنونه دفاع کرد می توان در همین مرحله حکم برائت را از دادسرا اخذ کرده و پرونده مختومه شود و در صورت ادامه رسیدگی به دلیل قرار مجرمیت ابتدا کیفرخواست صادر می شود و بعد از تأیید دادستان به دادگاه کیفری جهت رسیدگی و صدور حکم ارسال میشود و بعد از صدور حکم حق اعتراض برای طرفین وجود دارد و آنها میتوانند بنابر مهلتهای قانونی مبادرت به اعتراض کنند و پس از صدور حکم قطعی موضوع به اجرای احکام ارجاع و شکایت کیفری مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
دو نکته را در خصوص شکایت کیفری لازم میبینم که در انتهای این مقاله بیان کنم. مورد اول این است که در مورد شکایت های کیفری تا آنجایی که امکان دارد به جای ورود به دادسراها از طریق صلح و سازش اقدام کنید و موضوع را به داوری بسپارید و موسسه حقوقی از جمله موارد پیشنهادی در خصوص ارجاع امور کیفری خودتان برای داوری است.
مورد دوم هم در مواردی است که قصد شکایت کیفری دارید پیشنهاد این است که برای شکایت به وکلا مراجعه کنید و موسسه حقوقی به دلیل در اختیار داشتن وکلای متعدد در زمینه های متنوع حقوقی و علی الخصوص امور کیفری، گزینه ای عالی خواهد بود چرا که امور شما تخصصیتر در مراجع قضایی مطرح و مورد دفاع قرار خواهد گرفت و درصد موفقیتتان هم خیلی بیشتر از زمانی که خود به تنهایی و یا فقط از طریق دفتر یک وکیل اقدام می کنید، است.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید: