طرز تهیه جوانه گندم

با سلام خدمت بازديدکنندگان سايت جستیر عزيز، در اين پست قصد داريم به بررسي طرز تهیه جوانه گندم بپردازیم. تهیهٔ جوانه غلاتی مانند گندم و  ساده است و به تجهیزات خاصی نیاز ندارد و انجام آن هم برای بزرگ‌سالان و هم کودکان، لذت‌بخش و سرگرم‌کننده است. با ما همراه باشید.

طرز تهیه جوانه گندم برای سالاد

طرز تهیه جوانه گندم برای سالاد
طرز تهیه جوانه گندم برای سالاد

طرز تهیه جوانه گندم

با انجام مراحل زیر می‌توانید حدود ۲ فنجان جوانهٔ گندم تهیه کنید.

مواد لازم

وسایل لازم

طرز تهیه جوانه گندم

۱. شست‌وشو و آب‌کشی گندم

طرز تهیه جوانه گندم - شستن گندم
طرز تهیه جوانه گندم

گندم‌ها را داخل صافی یا آبکش بریزید و آن را خوب بشویید و سپس آب آن را خالی کنید.

۲. خیساندن گندم‌ها

طرز تهیه جوانه گندم - خیساندن گندم
طرز تهیه جوانه گندم

گندم‌ها را داخل کاسه‌ای بریزید. روی آن آب بریزید؛ به‌صورتی که چند سانتی‌متر روی آن را بپوشاند. گندم باید یک شب یا دست‌کم ۱۲ ساعت در آب بماند.

۳. آب‌کشی گندم‌ها

طرز تهیه جوانه گندم - آبکشی گندم
طرز تهیه جوانه گندم

گندم‌ها را داخل صافی یا آبکشی بریزید تا آب آن خالی شود. سپس گندم‌ها را خوب بشویید و سپس آب آن را خالی کنید.

۴. ریختن گندم‌ها داخل ظرف شیشه‌ای

طرز تهیه جوانه گندم - ریختن جوانه در شیشه
طرز تهیه جوانه گندم

گندم‌ها را داخل ظرف شیشه‌ای دهن‌گشاد ۱ لیتری بریزید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  درمان دیسک کمر بدون جراحی

۵. پوشاندن بطری شیشه‌ای

طرز تهیه جوانه گندم - بستن در شیشه

ظرف شیشه‌ای را با توری سیمی یا پارچهٔ درشت‌باف دولایه‌ای بپوشانید که با کش لاستیکی یا نوار فلزی و پیچ، در جای خود محکم و ثابت شده است.

۶. وارونه کردن ظرف شیشه‌ای

طرز تهیه جوانه گندم - وارونه کردن ظرف شیشه‌ای

ظرف شیشه‌ای را با زاویه‌ای وارونه کنید که آب اضافی ان خارج شود و هوا گردش داشته باشد. ظرف را داخل کاسه‌ای بگذارید تا آب اضافه وارد آن شود. پس از خارج شدن آب اضافه، ظرف شیشه‌ای را در جایی دور از نور مستقیم قرار دهید. بهتر است که دمای هوای محلی که ظرف را در آن قرار می‌دهید، بین ۶۸ تا ۷۵ درجهٔ فارنهایت (۲۰ تا ۲۴ سانتیگراد) باشد.

۷. شست‌وشو و تخلیهٔ آب، ۲ بار در روز

طرز تهیه جوانه گندم - عوض کردن آب شیشه

هر ۱۲ ساعت یا بیشتر، داخل ظرف آب بریزید و به‌صورت چرخشی آن را تکان دهید تا تمام دانه‌های گندم به‌طور مساوی شسته شوند. آب را بیرون بریزید و ظرف را مانند مرحلهٔ ۶ وارونه کنید.

۸. انتظار کشیدن و مراقبت کردن

دانه‌های گندم باید ظرف ۱ تا ۵ روز جوانه بزنند. با ظاهر شدن دُم‌های کوچک، متوجه می‌شوید که گندم‌ها آماده شده‌اند. شما می‌توانید تا زمانی صبر کنید که گندم‌ها فقط کمی جوانه زده‌اند یا برای مدت طولانی‌تری منتظر بمانید تا جوانهٔ گندم‌ها به‌اندازهٔ یک‌چهارم اینچ یا بیشتر رشد کنند.

۹. گذاشتن جوانه های گندم در یخچال

طرز تهیه جوانه گندم - نگهداری در یخچال

جوانه‌های گندم را بشویید و آب اضافی را خالی کنید و سپس آنها را داخل یخچال بگذارید. می‌توانید جوانه‌ها را تا یک هفته در یخچال قرار دهید. اگر هر زمان حس کردید که جوانه‌ها بوی بدی می‌دهند یا لزج شده‌اند، آنها را دور بریزید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  کالری سویا آجیلی

طرز تهیه جوانه گندم برای سمنو

اگر می خواهید سمنو بپزید یادتان باشد که به ازای هر مقدار گندمی که جوانه می زند باید سه برابر آرد استفاده کنید به عنوان مثال برای یک کیلوگرم گندم حدود سه کیلو گرم آرد استفاده می شود.

طرز تهیه جوانه گندم
طرز تهیه جوانه گندم

مواد لازم برای تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو در منزل

  1. ابتدا گندم ها را با دقت تمیز کنید .
  2. سپس آن ها را به خوبی با آب سرد بشویید و گندم های شسته شده را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و روی گندم ها مقداری آب بریزید.
  3. توجه داشته باشید که آب روی سطح گندم ها باید به اندازه بند انگشت شما باشد به مدت 3 روز ظرف گندم را در جای مناسبی قرار دهید و در این مدت در طی روز چند بار آب گندم ها را عوض کنید.

خیساندن گندم ها

بعد از این که گندم ها جوانه زدند آن ها را در درون صافی مناسبی بریزید و مقداری آب خنک بر روی گندم های صافی بریزید و صافی را در محلی قرار دهید تا آب گندم ها از آن ها به خوبی خارج شود.

روش پخت سمنو برای نوروز

  1. سپس دستمال پارچه ای تمیزی را کاملا خیس کنید و گندم ها را در درون پارچه بریزید و پارچه را در درون ظرف مناسبی قرار دهید
  2. روزی دو بار آب بر روی دستمال پارچه ای بپاشید توجه داشته باشید که آب زیادی را بر روی پارچه نریزید زیرا آب زیاد باعث ترش شدن گندم ها می شود
  3. بنابرین سمو نیز ترش خواهد شد فقط پارچه را با آب مرطوب کنید.
بیشتر بخوان بیشتر بدان  خواص و مضرات سیاه دانه

هنگامی که ریشه های گندم در آمدند آن ها را در روی پارچه ای تمیز پهن کنید و با کمک پارچه نمدار دیگری روی گندم ها را بپوشانید و بعد از اینکه ساقه سفید گندم ها پدیدار شدند آن ها را برای تهیه سمنو آماده کنید.

اميدوارم مطالب براي شما سودمند واقع شده باشد از همراهي شما با جستیر سپاس گزاريم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.