قهوه یزدی طرز تهیه

قهوه یزدی طرز تهیه

قهوه یزدی طرز تهیه

سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي قهوه یزدی طرز تهیه اطلاعاتي جمع آوري کرده ايم که در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.

قهوه یزدی چیست

قهوه یزدی معروف به قهوه عزاداری نوعی از نوشیدنی است که در مراسم مذهبی تهیه و توسط مهمانان میل می‌شود. این قهوه به عنوان یکی از میراث ناملموس شهر یزد ثبت ملی شده است و به دلیل مدت زمان پخت طولانی دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی دارد.

آنچه قهوه یزدی را نسبت به سایر قهوه ها متمایز کرده اولا قدمت و سپس طرز تهیه و نحوه استفاده و پذیرایی آن در مراسم مختلف عزاداری است.

روش تهیه قهوه یزدی

قهوه یزدی طرز تهیه

قهوه یزدی طرز تهیه

مواد لازم جهت تهیه قهوه یزدی

  • پودر قهوه
  • شکر
  • آب

طرز تهیه قهوه یزدی یا عزاداری

در روش تهیه قهوه یزدی ابتدا پودر قهوه را کمی تفت دهید ( البته اگر از نوع تفت داده بود که هیچ) حالا به ازای هر پیمانه قهوه سه پیمانه شکر و مقداری آب به آن اضافه کنید.

حالا آن ها را با هم ترکیب کنید و داخل کتری های بزرگ یا دیگ های مسی کوچک روی حرارت قرار دهید تا قهوه شروع به جوشیدن کند.

در این مرحله از ساخت قهوه یزدی حالا اجازه دهید بر روی حرارت کم به مدت چهل دقیقه تا یک ساعت قل بزند یا بجوشد.

حالا به آن کمی گلاب، هل، دارچین و نبات اضافه کنید و بعد از یک ساعت قل زدن به مدت ۶ تا هشت ساعت اجازه دهید که قهوه تان دم بکشد حالا می توانید آن را میل نمایید نوش جان.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  چگونه یک معلم موفقی باشیم؟

نکات تکمیلی

  1. برخی ها دارچین اضافه نمی کنند.
  2. هل، گلاب، دارچین و نبات علاوه بر خوش طعم قهوه طبع آن را گرم می کند.
  3. یزدی ها به منظور سرو این نوع قهوه از فنجان های کوچکی استفاده می کنند.
  4. این نوع قهوه در مراسم های روضه نیز مورد استفاده قرار گرفته می شود.

قهوه یزدی ثبت ملی

یزد یکی از شهرهای خلاق و خوشمزه در زمینه خوراکی هاست. شیرینی‌هایش حسابی معروف و شیرینی فروشی های قدیمی اش همیشه شلوغ هستند. اما کمتر کسی قهوه خاص این شهر خبر دارد.

قهوه یزدی طرز تهیه

قهوه یزدی طرز تهیه

قهوه یزدی نوعی قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به جهت استفاده از هل، گلاب و نبات در تولید آن و همچنین مدت زمان پخت طولانی دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی است و با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان تولید قهوه یزدی موجود، قدمت تولید این نوع از قهوه به دوره قاجار می‌رسد.

قهوه یزدی به جهت بومی سازی یک نوشیدنی غیر ایرانی و قدیمی شاهدی بر تعاملات فرهنگی مردمان یزد است که هر عنصر جدید را با ذائقه و میل خود سازگار ساخته و نوع جدیدی از این نوشیدنی را ساخته اند.  این نوشیدنی در طی چند قرنی که وارد ایران و یزد شده با تغییراتی که مردمان یزد در مراحل ساخت آن داده اند، جایگاه خود را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی باز کرده و تبدیل به عنصری جدانشدنی وشاخص در مراسم های مذهبی این شهر شده است.

قهوه یزدی به دلیل نوع پخت طولانی و مواد اولیه مصرفی با طبع یزدی بسیار سازگار است و استفاده آن در مراسم سوم درگذشتگان در طول سالیان دراز به شکل یک سنت حسنه در آمده و بخشی از فرهنگ مردم یزد محسوب می شود. قهوه یزدی به تازگی در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شده است.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  چطوری در مدرسه خفن باشیم

 

اميدواريم مطالب براي شما سودمند واقع شده باشد از همراهي شما با جستیر سپاس گزاريم.

در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید:

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *