لنفوم چیست
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ لنفوم چیست در اين مطلب ميخواهيم درباره ي سرطان لنفوم اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
سرطان لنفوم چیست
لنفوم (به انگلیسی: Lymphoma) گروهی از تومورهای یاختههای خونی است که از لنفوسیتها به وجود میآید. گاهی واژهٔ لنفوم تنها به تومورهای سرطانی اشاره دارد و به همهٔ تومورها اطلاق نمیشود. نشانگان این بیماری شامل این موارد هستند: بزرگ شدن غدد لنفاوی که معمولاً بدون درد هستند، تب، تعرق، خارش، کاهش وزن، احساس خستگی و دیگر علائم. تعرق معمولاً در شب صورت میگیرد.
انواع سرطان غدد لنفاوی
1 . لوسمی لنفوسیتی مزمن
2. لنفوم سلول B جلدی
3. لنفوم سلول T جلدی
4. لنفوم هوچکین (بیماری هوچکین)
5. لنفوم غیر هوچکین
6. ماکروگلوبولینمی والدنستروم
علائم سرطان غدد لنفاوی
علائم و نشانه های لنفوم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تورم بدون درد غدد لنفاوی در گردن، زیر بغل یا کشاله ران
- خستگی مداوم
- تب
- تعریق شبانه
- تنگی نفس
- کاهش وزن غیر قابل توضیح
- پوست خارش دار
لنفوم هوچکینی در دو گروه سنی متفاوت شایعتر است: در جوانان (در سنین ۱۵ تا ۳۵ سال) و در سنین بالا (بالاتر از ۵۰ سال). به خاطر پیشرفتهایی که در درمان لنفوم هوچکینی به وجود امده است، سرطان اغلب افرادی که تشخیص این بیماری در آنها داده میشود، با درمان فروکش میکند و این بیماران برای سالهای طولانی زنده میمانند.

برخی از ویروسها مانند ویروس مونونوکلئوز عفونی (ویروس اپشتین-بار) و وجود سابقه خانوادگی ابتلا به لنفوم با افزایش خطر دچار شدن به لنفوم هوچکینی همراهی دارند.
لنفوم تی پوستی چیست
لنفوم سلول تی پوستی (CTCL) نوعی نادر از انواع سرطان است که از سلول های سفید خون به نام سلولهای T (لنفوسیت های T) شروع می شود. این سلول ها در شرایط عادی مسئولیت سیستم ایمنی بدن و مبارزه در برابر میکروب ها و ویروس ها را به عهده دارند. در لنفوم سلول T پوستی، سلول های T دچار ناهنجاری های می شود که در نتیجه آن به سلول های سالم پوست حمله کرده و به آن ها آسیب خواهد رساند. لنفوم سلول T باعث ایجاد قرمزی پوستی مانند ضایعات پوستی، برآمدگی، پوسته پوسته شدن لایه روی پوست شده و گاهی اوقات تومورهای پوستی را به وجود خواهد آورد.
چندین نوع لنفوم سلول T پوستی وجود دارد. شایع ترین نوع آن میکوزیس فونگوئید (Mycosis fungoides) است. سندرم سزاری (Sezary) نیز به ندرت اتفاق افتاده و باعث قرمزی پوست کل بدن فرد مبتلا خواهد شد. برخی از انواع لنفوم سلول T پوستی مثل میکوزیس فونگوئید به آرامی پیشرفت کرده ولی انواع دیگر آن تهاجمی بوده و به سرعت بخش های مختلف بدن را درگیر خواهد کرد. نوع لنفوم پوستی سلول T کمک می کند تا بتوان بهترین شیوه درمانی را انتخاب کرده و از آن برای درمان فرد مبتلا استفاده نمود. لنفوم سلول T پوستی یکی از چندین نوع لنفوم موجود است که به طور کلی لنفوم غیر هاجکین نامیده می شود.
علائم لنفوم سلول تی پوستی
به طور کلی علائم و نشانه های لنفوم سلول تی پوستی شامل موارد زیر می شود:
- لکه های پوستی دایره ای که ممکن است به مرور زمان بزرگ تر شده یا پوسته پوسته شود. در بعضی از موارد این لکه های پوستی با خارش همراه خواهد بود.
- بروز لکه های پوستی که نسبت به قسمت های دیگر پوستی رنگ روشن تری دارند
- به وجود آمدن توده های پوستی که ممکن است با گذشت زمان باز شوند
- بزرگ شدن غدد لنفاوی
- ریزش مو
- ضخیم شدن پوست کف دست و کف پا
- قرمزی پوست
- بروز ضایعات پوستی در تمام قسمت های بدن
- خارش بیش از حد
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید: