ماست پروبیوتیک چیست

سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ ماست پروبیوتیک چیست در اين مطلب ميخواهيم درباره ي ماست پروبیوتیک اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي فرماييد.

پروبیوتیک چیست

فلور روده انسان حاوی انواع مختلفی از باکتریها است. بسیاری از این باکتری‌ها برای گوارش بهینه غذا مفیدند. دسته‌ای از این باکتری‌ها که به باکتری‌های پروبیوتیک معروف هستند، علاوه بر کمک به گوارش، مولکول‌های پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامینها و آنتی‌بیوتیکهای مختلف را تولید می‌کنند که برای بدن مفید است. منبع باکتری‌های پروبیوتیک لبنیات و میوه‌ها هستند. اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد(FAD) و سازمان بهداشت جهانی (WHO)پروبیوتیک را اینگونه تعریف می‌کند: «پروبیوتیک‌ها میکرو ارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می‌شود.» بر این اساس، باکتری‌های پروبیوتیک موجود در محصولات خوراکی، نه تنها باید دارای مشخصه‌های عملکردی و سودمند برای سلامتی انسان باشند بلکه از قابلیت ماندگاری در دستگاه گوارش هم برخوردار باشند. این ویژگی‌ها شامل رشد و بقای ارگانیسم‌ها در روند تولید محصول، نگهداری، و پس از مصرف حین انتقال از معده به روده است.

ماست پروبیوتیک چیست

روماس یا ماست پروبیوتیک، یک فرآورده لبنی جدید است که به تولید رسیده و در واقع این محصول نوعی ماست غنی شده است که با استفاده از آن نه تنها می‌توان از مزایای ماست بهره برد بلکه می‌توان باکتری‌های مفید و لازم بدن را نیز از این طریق تأمین کرد.

مصرف ماست پروبیوتیک از بروز بیماری‌ها پیشگیری می‌کند.

خواص ماست پروبیوتیک چیست

  1. کاهش مقاومت لاکتوز. چراکه (LAB) باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک می‌گردد.
  2. جلوگیری از سرطان کولون، روده باریک، کبد و پستان.
  3. کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده)
  4. کاهش فشار خون.
  5. بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از عفونت‌ها.
  6. درمان و پیشگیری از اسهال حاد.
  7. کاهش التهابات روده‌ای.
  8. کاهش آلرژی غذایی یا اگزما در کودکان.
  9. بهبود جذب مواد معدنی و ویتامینها.
  10. بهبود علایم نشانگان روده تحریک پذیر و کولیت (ورم مخاط روده بزرگ)
  11. جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌های مضر.
  12. درمان و پیشگیری از عفونتهای مخمری مهبل، اسهال مرتبط با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، آفت دهان، پوسیدگی دندان‌ها، ورم مهبل (واژینیت)، پای ورزشکاران، عفونتهای قارچی، برفک (کاندیدیاز دهانی).
  13. بهبود عمل گوارش و جذب مواد غذایی.
  14. کمک به ساخت ویتامین‌های گروه B و K.
بیشتر بخوان بیشتر بدان  جویدن

طرز تهیه ماست پروبیوتیک چیست

همانطور که می‌دانید، برای تهیه هر نوع ماستی، شما به یک مایه ماست احتیاج دارید. در مورد ماست پروبیوتیک هم همینطور است. شما می‌توانید برای تهیه ماست پروبیوتیک از پودر پروبیوتیک استفاده کنید.

ماست پروبیوتیک چیست
ماست پروبیوتیک چیست

اما برای تهیه این ماست خوشمزه، روش سالم‌تری هم هست که می‌توانید از آن بهره بگیرید. شما می‌توانید مایه ماست پروبیوتیک را خودتان در منزل تهیه کنید. برای این‌کار به مقداری نخود خام و شیر احتیاج دارید. روش تهیه ماست پروبیوتیک شامل سه مرحله است: تهیه مخمر، تهیه مایه ماست پروبیوتیک و تهیه ماست.

طرز تهیه مخمر

درون یک شیشه تمیز  یک مشت یا 25 تا 30 عدد نخود خام شسته شده بریزید و با یک لیوان شیر با دمای 37 درجه پر کنید. یک دستمال کاغذی روی شیشه قرار دهید و یک کش هم دور دستمال بیندازید. شیشه را داخل یک حوله بپیچید و به مدت 48 ساعت در یک جای گرم (دمای 28 تا 30 درجه) قرار دهید. دقت کنید که شیر پاستوریزه برای تهیه مایه ماست مناسب نیست زیرا دارای مواد افزودنی است و ممکن است نتیجه کار را خراب کند. می‌توانید از شیر محلی استفاده کنید. بعد از 48 ساعت در زمستان (در تابستان کمی کمتر)، شیر بریده و از آبش جدا می‌شود.

طرز تهیه مایه ماست پروبیوتیک

مخمر داخل شیشه را داخل یک آبکش پلاستیکی ریخته و با کمک یک قاشق چوبی یا پلاستیکی، نخودها را از مخمر جدا کنید. شما به مقدار کمی از این مخمر برای مایه زدن احتیاج دارید.

یک لیوان شیر را تا 37 درجه سانتیگراد گرم کنید. شیر را داخل شیشه بریزید و یک قاشق غذاخوری مخمر به شیر اضافه کنید. روی شیشه یک دستمال نخی یا یک دستمال کاغذی آشپزخانه بیندازید، یک کش هم به دورش ببندید، داخل حوله بپیچید و در جای گرم قرار دهید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  میوه خشک برای لاغری

روش تهیه ماست پروبیوتیک

حالا به مرحله نهایی کار می‌رسیم. اگر شما بخواهید از پودرهای پروبیوتیک آماده استفاده کنید، نیازی به مراحل بالا نیست و همانطور که در ویدئو مشاهده کردید، می‌توانید ماست را تهیه کنید.

دو لیتر شیر را به دمای 85 درجه سانتیگراد برسانید. دقت کنید که دمای شیر نباید از این مقدار بیشتر باشد و به مرز جوش برسد. اجازه دهید شیر برای 30 دقیقه در همین حالت بماند. حالا شیر را از روی حرارت بردارید تا دمای آن به 45 درجه سانتیگراد برسد. شیر را پیوسته هم بزنید. حالا مایه ماست یا پودر پروبیوتیک را اضافه کنید.

دقت کنید که برای هر لیتر شیر، حدود 35 گرم مایه ماست نیاز است. مدتی اجازه دهید تا مخلوط در همین حالت بماند. حالا مخلوط را در یک ظرف عایق بریزید. برای این کار می‌توانید از کلمن استفاده کنید. به هر روشی که می‌توانید دمای مخلوط را ثابت نگهدارید و نگذارید گرمایش را از دست بدهد. می‌توانید یک پتو دور ظرفتان بپیچید. بعد از شش الی هشت ساعت، ماست پروبیوتیک خونگی خوشمزه شما آماده است.

 

اميدوارم مطالب براي شما سودمند واقع شده باشد از همراهي شما با جستير سپاس گزاريم.

منبع : ویکی پدیا

در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.