مدت اعتبار شرکت دانش بنیان
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي مدت اعتبار شرکت دانش بنیان اطلاعاتي جمع آوري کرده ايم که در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
شرکت دانش بنیان چیست
شرکت دانشبنیان یا شرکت متمرکز بر دانش، (به انگلیسی: Knowledge enterprise) به شرکتهایی گفته میشود که دانش و فناوری، جزئی جداییناپذیر از دارایی آنها باشد.
دانش بنیان شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت ، توسعه اقتصاد دانش محور ، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد نوآوری و تجاری سازی نتایج حاصل از تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان و بر اساس معیار های مورد نظر که در ادامه به آنها اشاره شده است تایید می شود .
شرکتهای دولتی، مؤسسات و نهاد های عمومی غیر دولتی و نیز شرکتها و مؤسساتی که بیش از پنجاه درصد (50%) از مالکیت آنها متعلق به شرکتهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی باشد، مشمول حمایتهای این قانون نیستند.
تأییدیه شرکتهای دانشبنیان
در بند (۱) ماده ۶ «آییننامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانشبنیان» مدت زمان تأییدیه شرکتهای دانشبنیان را دو سال مشخص کرده است:
«شرکتهای موضوع این آییننامه(تولیدکننده کالاها و خدمات دانشبنیان، نوپا و صنعتی دارای فعالیت دانشبنیان) برای مدت (۲) سال مشمول حمایتهای مورد نظر قانون میباشد. تمدید این زمان منوط به تداوم معیارهای مورد نظر آییننامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و مؤسسات دانشبنیان است.
تبصره-شرکتهای نوپا در صورت تمدید، علاوه بر دارا بودن معیارهای آییننامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و مؤسسات دانشبنیان، باید دارای اظهارنامه مالیاتی باشند.»
ضوابط حمایت از شرکتهای دانش بنیان
بندهای (۲) ، (۳) ، (۴) و (۵) ماده ۶ «آییننامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانشبنیان» ضوابط حمایت از شرکتهای دانشبنیان را بیان کرده است:
««شرکتهای صنعتی دارای فعالیت دانشبنیان» مشمول معافیتهای مالیاتی نمیباشند.»(بند ۲ از ماده ۶)
«حمایتهای مورد نظر قانون، صرفاً برای توسعه و تولید کالاها و خدمات دانشبنیان حائز همه معیارهای ماده (۱) خواهد بود.»(بند ۳ از ماده ۶)
«شرکتهای تأیید شده، جهت استفاده از هر یک از حمایتها و تسهیلات مدنظر قانون، باید معیارهای خاص مورد نظر برای آن نوع حمایتها و تسهیلات را نیز احراز نمایند.»(بند ۴ از ماده ۶)
«حمایتهایی که به هر دسته از شرکتها تعلق میگیرد، از سوی کارگروه یا سایر مراجع ذیصلاح تعیین میشود.»(بند ۵ از ماده ۶)
شرایط کالاها و خدمات دانشبنیان مورد تأیید
بند(۳) از ماده ۶ حمایت از شرکتهای دانشبنیان را مشروط به ماده(۱) «آییننامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانشبنیان» کرده است؛ این ماده شرایط کالاها و خدمات دانش بنیان مورد تأیید را بیان کرده است:
«۱- ۱-سطح فناوری: کالاها و خدمات باید در حوزه فناوریهای بالا یا متوسط به بالا بوده به این معنا که دانش فنی طراحی و تولید نمونهی آزمایشگاهی یا صنعتی محصول به دلیل پیچیدگی فنی:
۱-به سختی قابل کپی برداری بوده و کسب آن از موانع اصلی ورود شرکتهای دیگر به بازار باشد.
۲-نیازمند تحقیق و توسعه قابل توجه توسط تیم فنی خبره برای کسب آن باشد.
۳-منجر به ایجاد بخش عمده ارزش افزوده محصول، شده باشد.
تبصره-خدمات جانبی«نصب، تعمیر و نگهداری تخصصی» مرتبط با کالاها و خدماتی که توسط شرکت متقاضی ساخته شده و حائز معیارهای بند ۱ – ۱ باشند؛ همچنین خدمات «دانش فنی، فناوری و طراحی» بر روی کالاها و خدمات حائز معیارهای بند ۱ – ۱؛ بعنوان خدمات دارای معیار این بند، پذیرفته میشوند.
۱ – ۲- مرحله تولید: کالاهای ارایه شده، باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی(با قابلیت بررسی فنی) ساخته شده باشند، همچنین خدمات، باید دارای اسناد فروش باشند.
۱ – ۳- تسلط بر دانش فنی مبتنی بر تحقیق و توسعه: شرکت باید «دانش فنی طراحی کالاها و خدمات یا یک زیر سیستم اصلی کالا و خدمات» یا «دانش فنی طراحی و اجرای فرآیند تولید کالا و خدمات» را مشروط به پیچیده بودن این فرآیند تولید، براساس تحقیق و توسعه و مطابق با پیوست (۱)، کسب کرده و داشته باشد.
تبصره: در صورتی که تسلط به دانش فنی مبتنی بر تحقیق و توسعه بر روی کالاها و خدمات دانش بنیان توسط افراد اصلی شرکت، قبلاً در مجموعه دیگری (از جمله دانشگاهها، مراکز پژوهشی و سایر شرکتهای انشعابی و زایشی) انجام شده باشد، بند ۱ – ۳ مورد تأیید خواهد بود.»
مراحل ثبت شرکت دانش بنیان:
1-تاسیس شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی (بموجب ماده 1 آیین نامه، شرکت یا موسسه می بایست بصورت خصوصی یا تعاونی تمامی مراحل ثبت شرکت ها را در داخل کشور به اتمام رسانده باشد)
2- پس از ثبت شرکت ، شرکت می بایست به سامانه reg.daneshbonyan.ir جهت ثبت نام مراجعه نمایید.
پس از ورود اطلاعات توسط شرکت های متقاضی در سامانه،دبیرخانه کارگروه آن ها را برای کارگزاران مربوطه ارسال می کند و در مدت زمان مشخصی،نتایج بررسی ها را از آن ها تحویل می گیرد و بر حسب مورد به کارگروه یا کمیته کارشناسی ارجاع می دهد.پس از نهایی شدن بررسی ها دبیرخانه کارگروه نتیجه را به شرکت متقاضی اعلام می کند.
3-پس از دریافت نامه از صندوق، می بایست پرسشنامه ها از طریق سامانه صندوق نوآوری و شکوفایی تکمیل گردد.
در صورت تایید،شرکت متقاضی برای مدت دو سال شرکت دانش بنیان محسوب شده و موظف است در این مدت فرآیند رتبه بندی شرکت خود را بر اساس معیارها و فرایند رتبه بندی مصوب کارگروه به پایان برساند.
تبصره:چنانچه شرکت نتواند در مدت 2 سال پس از تایید دانش بنیان بودن،رتبه بندی خود را به پایان برساند و یا در صورت عدول از شرایط مندرج در این آیین نامه در هر زمان دانش بنیان بودن شرکت ملغی می شود.
اميدوارم مطالب براي شما سودمند واقع شده باشد از همراهي شما با جستير سپاس گزاريم.
بیشتر بخوانید: