منظور از خودشناسی چیست
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ منظور از خودشناسی چیست ؟ در اين مطلب ميخواهيم درباره ي اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
خودشناسی
خودشناسی (به انگلیسی: Self-knowledge) اصطلاحی در روانشناسی و رفتارشناسی است که برای توصیف اطلاعات فردی یا خود آن فرد و دانش فردی در مورد خودش.
خودشناسی مرتبط با خوداندیشی، فکر کردن در مورد خود و انتقاد از خود یا حتی پرسشگری انتقاد و قضاوت از تفکر خود محسوب میشود. خودشناسی مهارت اساسی انسان در بررسی فلسفه است.
منظور از خودشناسی انسان چیست
با خودشناسی میتوانیم سلامت زندگی فردی و اجتماعی خود را ارتقا بدهیم. زمانی که متوجه شویم رفتارها و عواطف ما تا چه حدی به باورهای ما وابسته است، خودشناسی اهمیت مییابد.

در واقع احساس ما نسبت به دنیا و آدمها براساس نگرش و باور خاص ماست. به عنوان مثال از دروغ گفتن دیگران دلخور میشویم به این دلیل که طبق قضاوت ما کار ناپسندی است. با استفاده از خودشناسی میتوانید رفتارهای ناپسند خود را تغییر دهید. برای کسب اطلاعات در زمینه تغییر رفتار کلیک کنید.
قدم هایی به سمت خودشناسی
چند عامل کلیدی برای رسیدن به خود شناسی وجود دارد که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد.
1. علایق خود را بشناسید
سعی کنید به احساسات، سرگرمیها و هر چیزی که توجه شما را به خودش جلب میکند توجه داشته باشید. مردم ترجیح میدهند در حوزه ای بیشتر فعالیت کنند که به آن علاقه بیشتری دارند. هر چه شما از علایق خود بیشتر آگاهی داشته باشید بهتر میتوانید مسیر زندگی خود را مشخص کنید و به موفقیتهای شغلی و تحصیلی دست یابید.
2. ارزشهایتان را مشخص کنید
مشخص کردن ارزشها میتواند راهنمای ما در تصمیم گیری و ایجاد انگیزه برای حرکت در مسیر اهداف باشد. داشتن ارزشها باعث میشود گامهای درست تری در زندگی خود برداریم. همچنین به ما کمک میکند تا بتوانیم سختیهای موجود در راه رسیدن به خواستههای خود را تحمل کنیم و با قدرت و انگیزه بیش تری به سوی اهداف خود در زندگی حرکت کنیم.
3. شناسایی ویژگیهای شخصیتی
وقتی با خصوصیات فردی خود آشنا باشید حرکت شما به سمت شکوفایی بیشتر استعدادها و توانایی هایتان تسهیل مییابد. اگر شخصیت خود را بشناسید، میتوانید به راحتی نقاط قوت خود را بهبود ببخشید و نقاط ضعف خود را مدیریت کنید. با درک نقاط قوت و استعدادهای خود میتوانید به موفقیتهای بیشتری دست یابید هیچکس کامل و بینقص نیست. همه ما به خوبی از دیگران انتقاد میکنیم، اما نقصهای خود را نمیبینیم. خودشناسی به ما کمک میکند تا عیبهای خود را ببینیم و اشتباهات خود را بپذیریم.
4. تعیین اهداف برای رسیدن به خودشناسی
تعیین اهداف به صورت درست، اصولی و واقع بینانه از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف گذاریها و رویاهای اشتباه، عزت نفس ما را خدشه دار میکند. خودشناسی به افراد کمک میکند که اهداف خود را بر پایه باورهای درست و شناختی که از نقاط قوت و ضعف خود دارند تعیین کنند.
5. سبک زندگی
از شرایط و سبک زندگی خود آگاه باشید. به اثراتی که بر روی شما ایجاد میکنند توجه داشته باشید. به عنوان مثال توجه کنید در چه ساعاتی از شبانه روز انرژی و بازدهی بیش تری دارید. شناسایی این عوامل و نحوه تاثیر گذاری آن، میتواند شما را در رسیدن به هدف هایتان هدایت کند.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید: