پروتئین سویا چیست

سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي پروتئین سویا چیست اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي فرماييد.

سویا

لوبیا روغنی یا سویا یکی از بقولات است. دانه آن (لوبیا) غذای میلیون‌ها نفر را فراهم می‌کنند و در تهیه مواد شیمیایی نقش عمده دارند. سویا احتمالاً حاصل اهلی‌سازی گیاهی وحشی در شرق آسیا است. روغن استخراج شده از دانه‌های سویا یکی از مهم‌ترین انواع روغنها است. این روغن حاوی اسید لینولئیک بسیار بالایی است و به همین دلیل از آن نمی‌توان برای تهیه روغن سرخ کردنی استفاده کرد. دانه سویا از لحاظ اسید آمینه میتونین نسبت به کنجد فقیر است اما از لحاظ اسید آمینه لیزین در سطح بالایی قرار دارد سویا بیش از سایر دانه‌ها به پروتئین حیوانی شباهت دارد. روغن سویا ۴۹ درصد لینولئیک اسید و ۲۵ درصد اسیداولئیک دارد. میزان پروتئین دانه سویا بسیار بیشتر از سایر دانه‌های روغنی است.

میزان پروتئین سویا دو برابر سایر دانه‌های روغنی است اما درصد روغن آن از سایر دانه‌های روغنی رایج کمتر است. وجود پروتئین زیاد سبب شده‌است که کنجاله روغن کشیده شده آن برای تغذیه انسان بسیار مناسب باشد.

پروتئین ایزوله سویا چیست

از این ماده در صنایع غذایی به دلیل افزایش میزان پروتئین ماده غذایی و ایجاد طعم شیرین و مطلوب و از نظر عملکردی نظیر امولسی فایری ، جذب آب و چربی و خصوصیات چسبندگی مورد استفاده قرار میگیرد.
به طور مثال از سویا یازوله در ماکارونی بدلیل افزایش ارزش غذایی ، افزایش قدرت جذب آب و کاهش حجم نشاسته ته نشین شده در هنگام پخت استفاده میشود.
در سوسیس و کالباس بدلیل خاصیت امولسی فایری ایزوله سویا و نگهداری آب باعث بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی میشود و در محصولات کم چربی گوشتی  خصوصیات طعمی را بهبود میبخشد.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  عرق زنیان برای چی خوبه

فواید سویا ایزوله:

1 – فراوانی ماده اولیه که باعث قیمت کمتر آن نسبت به محصولات گوشتی میشود و با مواد طعم دهنده و رنگ مجاز میتوان محصولی شبیه غذای طبیعی تولید کرد.

2- دوره نگهداری و پایداری بالایی دارد و در دراز مدت طراوت و تازگی خود را از دست نمیدهد. پروتئین سویا نیاز به بسته بندی خاصی ندارد و میزان چربی آن قابل کنترل میباشد و برای رژیم های فاقد کلسترول مناسب میباشد.

3- توانایی پروتئین سویا در افزایش سطوح هورمون رشد ، که بنظر میرسد بخاطر مقادیر بالای آرژنین و لیزین موجود در آن است.
همچنسن باعث تقویت سطوح نیتریک اسید میشود و برای ریکاوری عضلات عملکرد بهتری دارد.

4- طبق ژورنال بیماری چاقی در سال 2008 سویا بدلیل کاهش اشتها و کالری دریافتی در چربی سوزی نیز موثر میباشد .

خواص پروتئین سویا چیست:

1 ) سویا مقوی و باد شکن است.

2 ) دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است .

3 ) در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می کنند.

4 ) شیر سویا غذای مفیدی برای کودکان است .

5 ) نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است زیرا اولاً ارزش غذایی زیادی دارد ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است .

6 ) دانه های سبز سویا را له کرده و بصورت ضماد در آورید این ضماد برای زخم های آبله و سایر زخم ها مفید است همچنین برای رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها که در اثر ادرار بوجود آمده مفید می باشد .

7 ) سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید است.

بیشتر بخوان بیشتر بدان  آب لیمو

8 ) سس سویا برای تحریک اشتها بکار می رود.

9 ) سس سویا را برای از بین بردن بوی گوشت بکار می برند.

10 ) سس سویا را به غذاهایی که تردید دارید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می کند.

11 ) سس سویا ملین ، خنک کننده و ضد سم است.

12 ) اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سس سویا بدهید.

13 ) اگر ادرار کسی بخون آلوده است سس سویا درمان آن است .

14 ) سس سویا برای سوختگی پوست مفید است.

منبع : ویکی پدیا

در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.