چرا از عینک آفتابی باید استفاده کنیم؟
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ چرا از عینک آفتابی باید استفاده کنیم؟ در اين مطلب ميخواهيم درباره ي اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
عینک آفتابی چیست
عینک آفتابی یک نوع پوشش برای محافظت از چشم در برابر نور خورشید است و با توجه به نوع کاربری آن جنس عدسی و لایههای مختلف به کار رفته در آن متفاوت است. معمولاً جنس عدسیهای عینک آفتابی از لایههای زیر تشکیل شده است:
- یک لایه رنگی که معمولاً بخشی از نور خورشید را جذب کرده و مابقی را عبور میدهد.
- یک فیلتر پولاریزهکننده که نور شدید منعکس شده از یک سطح را فیلتر میکند و از آسیب به چشم تا حدود زیادی جلوگیری میکند.
- یک لایه فتو کرامیک که با توجه به ترکیب شیمیای نقره که در آن قرار گرفتهاست و واکنش آن با هالوژن باعث تیرگی آن در محیطهای روشن و براق شدن آن در محیطهای کم نور میشود.
- لایه آینهای که باعث کاهش شدت نور ورودی به چشم میشود.
- یک لایه ضدخش که معمولاً یک لایه کربنی است از خش برداشتن عدسی جلوگیری میکند.
- لایه ضد انعکاس که نور منعکس شده را خنثی میکند.
- لایه جذبکننده اشعه ماوراء بنفش که میزان خاصی از آن میتواند تا حدودی از ورود این اشعه به چشم جلوگیری میکند.
چرا باید از عینک آفتابی استفاده کنیم، حتی در روزهای ابری!

چشم به عنوان يكي از مهم ترين راه هاي ارتباط بدن با دنياي خارج است و افزون بر آن درك لذت ها، ايجاد تعادل و محافظت از بدن را بر عهده دارد. بدون شك آگاهي از چگونگي نگهداري آن موجب پيشگيري از بروز بسياري از بيماري هاي چشمي مي شود. آب مرواريد(كاتاراكت) يكي از بيماري هاي شايع چشمي است كه همراه با افزايش سن ايجاد مي شود. علت آن كدورت عدسي چشم است و عوامل متعددي در بروز و ايجاد آن دخالت دارد:
۲. ارث.
۳. مصرف مشروبات الكلي.
۴. استعمال دخانيات.
۵. تماس با پرتو ماوراءبنفش(Ultra Violet) UV موجود در نور خورشيد.
1– UVA
2– UVB
3– UVC
پرتو فرابنفش B
با طول موج متوسط، قادر به نفوذ به بخشهای داخل پوست نیست و این پرتو بیشترین نقش در سوختن پوست بر اثر ماندن طولانی مدت در آفتاب را دارد.
پرتو فرابنفش C
نکتهی بسیار مهم: در تابستان دو ساعت مانده به ظهر تا دو ساعت بعد از ظهر، زمانی است که پرتوهای مضر به دلیل تابش مستقیم نور خورشید، بدون فیلتر شدن به زمین میرسند؛ بنابراین این چهار ساعت مهمترین زمان استفاده از عینک آفتابی و اجتناب از تماس نور خورشید است، ولی در ابتدا و انتهای روز، به دلیل وجود زاویهی مناسب بین زمین و خورشید، بیشتر پرتوها جذب میشوند و به زمین نمیرسند.

UVB به دو صورت حاد و مزمن می تواند موجب آسیب به چشم شود؛
۱. حاد: چنانچه چشم مستقیم و به مدت طولانی به ویژه در روزهای سرد یا برفی در معرض تایش آفتاب باشد اشعه UVB موجود در آن میتواند باعث آسیب موقت به قرنیهی چشم و کاهش بینایی شدید موقت شود که به آن فتوکراتیت (Photokeratitis) ) گویند.
علامت این بیماری، دردناک بودن چشم و نیز از دست دادن قدرت بینایی به طور موقت است که با استراحت دادن به چشم، خود بخود بهبود مییابد.
۲. مزمن: در صورتی که چشم در طول سالیان متمادی در معرض اشعهی آفتاب باشد، به علت وجود UVB در آن میتواند یکی از عوامل ایجاد کنندهی کاتاراکت یا آب مروارید باشد.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید: