چرا با پیاده روی لاغر نمیشم
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ چرا با پیاده روی لاغر نمیشم در اين مطلب ميخواهيم در رابطه با این موضوع اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
1. تمرینات هوازی را یکنواخت انجام میدهید!
تمرین هوازی بهترین تمرین ممکن برای مصرف چربیهاست، اما باید این نکته را بدانید که اگر در هر جلسه تمرین هوازی، تمام مدتزمان را بهصورت یکنواخت تمرین کنید، بازده تمرین شما کاهش خواهد یافت.
پس چطور تمرین هوازی را انجام دهیم؟
بهتر است درپیاده روی طول مدت تمرین، ازنظر شدت و سرعت تمرین خود تنوع ایجاد کنید. مانند تمرینات اینتروال! البته توجه کنید که شما نباید سرعت را به قدری افزایش دهید تا از حالت هوازی به سمت بی هوازی بروید. مگر اینکه مربی شما برنامه اینتروال شما را طوری دقیق تنظیم کند که با وجود سرعت بسیار بالا در مقاطعی خاص، باز هم از حالت هوازی خارج نشوید.
2.قدم هایتان خیلی بلند است
برداشتن گام های بلند روی سرعت پیاده روی شما اثر منفی می گذارد و بدون سرعت مناسب، آن قدرها نمی توانید کالری بسوزانید.

* چطور این مشکل را حل کنید؟
پایتان را بلند کنید و به سمت جلو خم شوید و ببینید که در حالت طبیعی پایتان در چه فاصله ای به زمین می رسد. این فاصله، بلندی طبیعی یک گام را به شما نشان می دهد که باید در طول پیاده روی هم آن را حفظ کنید تا بیشترین کالری را بسوزانید.
3. به اندازه کافی پروتئین نمیخورید!
البته منظور از این جمله اصلاً این نیست که پروتئین شما را لاغر میکند و در مصرف آن زیادهروی کنید!! پروتئین به دلیل خاصیت دیرهضمی خود، بیشتر در دستگاه گوارشی خواهد ماند، در نتیجه احساس سیری بیشتری به شما خواهد داد و از پرخوریهای شما جلوگیری خواهد کرد. مطمئن شوید به ازای هر کیلوگرم وزن بدنتان، حداقل یک گرم پروتئین مصرف میکنید.
4. از تمرینات قدرتی غافل میشوید!
تمرینات قدرتی با بهکارگیری عضلات، انرژی مصرفی شما را افزایش میدهند. شاید انجام تمرینات قدرتی و هوازی در کنار هم بهترین ترکیب برای کاهش وزن باشد. مثلاً در برخی وعدههای تمرینی حدود 45-60 دقیقه تمرین با وزنه انجام دهید و در برخی وعدههای تمرینی حدود 30 دقیقه (یا بیشتر) تمرین هوازی.
رشد ماهیچهها که در نتیجه تمرینات بدنسازی حاصل میشود، سبب افزایش متابولیسم شما خواهد شد. درواقع افراد عضلانی، راحتتر از افراد دیگر وزن کم میکنند.
5. استرس و کم خوابی مانع لاغری شماست!
بله! استرس شما را چاق میکند. استرس و فشار عصبی، سبب ترشح هورمون کورتیزول میشود. هورمون کورتیزول دقیقاً همان چیزی است که شما باید از ترشح آن بترسید! چراکه این هورمون با تستوسترون و هورمون رشد مخالف است! در نتیجه رشد عضلانی کمتر و در عوض ذخیره چربی افزایش خواهد یافت. در رابطه با کم خوابی و یا شب بیداری نیز دقیقاً همین مسئله صدق میکند.
6. غذاهای مصرفی خود را ثبت نمیکنید!
«آب هم میخورم باز چاق میشم»، «هیچی نمیخورم ولی بازم چاق میشم» و… سوالاتی مشابه چرا لاغر نمیشم هستند که از افراد چاق زیاد میشنویم. اما مگر میشود کسی درست غذا بخورد و چاق شود؟
پس مشکل از کجاست؟
مشکل اینجاست که معمولاً افراد چاق کسانی هستند که نمیدانند چه میخورند و چقدر میخورند! قطعاً اگر این افراد اقلام غذایی مصرفی یک روز خود را ریز و جزئی ثبت کنند، در انتهای روز تعجب خواهند کرد! چراکه نمیتوانند باور کنند در این حد پرخوری کردهاند.
چگونه عملکرد خود را ثبت کنیم؟
شما هم اگر در پی کاهش وزن هستید، هرروز اطلاعات عملکردی خود، ازجمله غذایی و ورزشی، ثبت کنید و با بررسی روزانه آن، رفتارهای ناسالم خود را شناسایی و اصلاح کنید.
7. به اندازه کافی چربی نمیخورید!
ترس از واژه چربی در ذهن بسیاری از چاقها نقش بسته است. درصورتیکه چربی همیشه ترسناک نیست! چربیهای مفیدی مانند چربی موجود در ماهی، زیتون، نارگیل و آووکادو برای شما نیاز هستند.
8. به میزان کافی آب نمینوشید
یکی از پاسخها برای این سؤال که چرا لاغر نمیشم میتواند به آب مربوط باشد!
اغلب مردم در مصرف آب کوتاهی میکنند، بهخصوص در فصول سرد سال که تشنگی کمتر بروز میکند.
نیازی نیست حتماً احساس تشنگی به شما دست دهد تا آب بنوشید. شما روزانه به حداقل 8 لیوان آب نیاز دارید. در صورت کم آبی، بدن با هدف حفظ آب، متابولیسم را کاهش میدهد. مصرف آب به میزان مناسب میتواند سرعت سوخت و ساز شما را بالا ببرد.
9.عضلات میان تنه تان ضعیف است
وقتی ماهیچه های قوی تری داشته باشید، راحت تر می توانید راه بروید. این فقط یک نظریه نیست، بلکه یک اصل ثابت شده علمی است. عضلات ضعیف میان تنه باعث گرد شدن و خمیده شدن شانه ها به سمت جلو شده و ریه ها را فشرده و جمع می کنند. طبیعتا در این حالت نمی توانید نفس های عمیق بکشید و مهم تر از همه اینکه توان عضلانی مثل همسترینگ (hamstring/ سه ماهیچه پشت استخوان ران) و عضلات خم کننده یا فلکسور (flexors) ران کم می شود. این وضعیت نه فقط باعث می شود که موقع پیاده روی خیلی زود خسته شوید، بلکه شما را در معرض آسیب های ورزشی هم قرار می دهد.
* چطور این مشکل را حل کنید؟
عضلات میان تنه تان را با استفاده از ورزش های خاص این ناحیه تقویت کنید. علاوه بر این، شاید بد نباشد یک کتاب روی سرتان قرار دهید و سعی کنید موقع راه رفتن تعادلتان را جوری حفظ کنید که کتاب روی زمین نیفتد. این حرکت هم به تقویت عضلات شما کمک می کند و هم دقتتان را موقع ورزش کردن بالا می برد.
10.کفش کهنه یا نامناسب می پوشید
اگر درد داشته باشید، نمی توانید خیلی پیاده روی کنید و خود به خود سرعتتان هم کم می شود و دیگر خبری از کالری سوزی نخواهدبود. التهاب فاشیای پلانتار (plantar fasciitis) یا التهاب غلاف کف پا، التهاب ساق پا، درد کمر و… از عوارض پوشیدن کفش نامناسب موقع پیاده روی است که شما را از مسیر سلامتی تان دور نگه می دارد.
* چطور این مشکل را حل کنید؟
سراغ کفش های ارزان قیمت نروید و کفشی را انتخاب کنید که در قسمت جلوی آن به اندازه یک انگشت شست بین بلندترین انگشت و لبه داخلی کفشتان فاصله داشته باشد. در ضمن بهتر است هر سه تا پنج ماه یک بار کفش ورزشی تان را عوض کنید.
در صورت علاقه مندی از مطالب زیردیدن فرمایید: