چگونه خانواده خود را خوشحال کنیم
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد؛ چگونه خانواده خود را خوشحال کنیم ؟ در اين مطلب ميخواهيم درباره ي این موضوع اطلاعاتی در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
به طور منظم باهم غذا بخورید
در گذشتهای نه چندان دور، دور هم نشستن و باهم غذا خوردن یکی از اصول ثابت خانوادهها بود. باهم غذا خوردن اهمیت، معنی و کارکرد زیادی دارد. مهمتر از همه این که اعضای خانواده همدیگر را میبینند و باهم حرف میزنند و از احوال همدیگر باخبر میشوند.
امروزه به دلیل وضعیت کار و تحصیل، شاید مقدور نباشد که با اعضای خانواده خود بههنگام تمام وعدههای غذایی در کنار هم باشید، اما حتیالامکان سعی کنید که حداقل یک وعده در روز را باهم غذا بخورید.

هنگام صرف غذا تلویزیون را خاموش کنید و موبایلها را کنار بگذارید. هرگز بچهها را عادت ندهید که موقع تماشای تلویزیون غذا بخورند، وگرنه دیگر هیچ وقت آنها را سر سفره پیدا نخواهید کرد. زمان وعدههای غذایی فرصتی ارزشمند برای دیدن همدیگر، صحبت کردن و استراحت است، این فرصت را هرگز از دست ندهید.
نظریات خود را باهم در میان بگذارید
به عنوان والدین سعی کنید که همیشه نظر اعضای خانواده را در زمینههای مختلف جویا شوید. نظرخواهی از کودکان، نوجوانان و جوانان تأثیر زیادی در عزت نفس آنها خواهد داشت.
برای تصمیمگیری در هر موردی سعی کنید نظر تکتکِ افراد خانواده را بپرسید. منظور این نیست که حتماً بر طبق نظر آنها تصمیم بگیرید.
تصمیم نهایی را خودتان، به عنوان والدین، بگیرید اما سعی کنید نظر آنها را هم به دقت بشنوید و دلایلشان را بررسی کنید و اگر نظر ایشان بهنظر مفید بود، در تصمیمگیری خود از آن استفاده کنید.
این کار به آنها این پیام را میدهد که شما برای نظرشان احترام قائل هستید و بدین ترتیب حس با ارزشمند بودن و عزتنفس را در ایشان تقویت میکنید.
تصمیمگیریها را بر عهدهی فرزندان خود بگذارید. مثلاً برای صرف شام قرار است بیرون بروید. تصمیم در مورد اینکه در کجا غذا بخورید را به آنها واگذار کنید، اما باز هم دلیلشان را بررسی کنید.
این نوع مشارکت در اظهارِنظر و تصمیمگیری، توانایی افراد در برقراری ارتباط، صحبت کردن، استدلال کردن و تصمیمگیری را، به ویژه در کودکان، بسیار تقویت میکند.
همچنین نظرخواهی از بچهها باعث میشود که شناخت بیشتری از آنها پیدا و صمیمیت خود را با آنها تقویت کنیم.
از طرف دیگر، اینکار باعث یادگیری بیشتر خودمان میشود. نظر بچهها در برخی موارد بسیار خلاقانه، هوشمندانه و خردمندانه است.
اگر فضای راحت و بدون پیشداوری را برای اظهارنظر آنها فراهم کنیم، نظرهای ایشان میتواند زندگی خانوادگی را غنیتر کند و شور و حال تازهای به آن ببخشد.
راضی به رضای خدا باشید
یکی از مهمترین و بهترین راهکارها برای داشتن یک خانواده شاد و پرنشاط این است که والدین از هر اتفاقی که به خواست خدا برایشان روی می دهد،
راضی و خرسند باشند و از بچه ها هم بخواهند حقیقت را بپذیرند چراکه رضایت به قضا و قدر الهی، چنان آرامش و نشاطی در خانواده به وجود می آورد که همه اعضای آن خانواده احساس خوشبختی کنند.
در «غررالحکم» روایتی از حضرت علی (ع) نقل شده که فرموده اند: «اگر به مقدرات الهی راضی شدید، زندگی شما شیرین و خوش می گذرد.» امام صادق (ع) هم در
روایتی می فرمایند: «نشاط شادی در اثر راضی بودن به رضای خدا و یقین به دست می آید و اندوه و غم در شک و ناخشنودی به مقدرات الهی حاصل می شود» احساس
رضایت از اراده الهی باعث می شود که اعضای خانواده، بایدها و نبایدهایی را که خداوند برای آن ها تعیین کرده، بپذیرند و برای کسب موفقیت فردی و خانوادگی خودشان تلاش کنند تا به خواست خدا نتیجه به زحماتشان به ثمر برسد.
شبیه رسول الله شوید
خوش رفتاری با نزدیکان از دیگر مواردی است که کارشناسان معتقدند در شادی خانواده تاثیر بسیاری دارد.
در کتاب «اصول کافی» به نقل از رسول اکرم (ص) آمده است: «آیا شما را از شبیه ترین مردم به خودم با خبر نسازم؟ گفتند آری ای رسول خدا فرمودند هرکس که خوش اخلاق تر، نرم خوتر، به خویشانش نیکوکارتر، نسبت به برادران دینی اش دوستدارتر، برحق شکیباتر، خشم را فروخورنده تر و با گذشت تر و در خرسندی و خشم با انصاف تر باشد.» به هر حال گاهی پیش می آید یکی از اعضای خانواده نیازی دارد که دیگران برای پاسخ به نیاز او باید از خود گذشتگی کنند.
در واقع اگر هر کدام از اعضای خانواده سرشان به کار خودشان باشد و نسبت به مشکلات بقیه بی تفاوت باشند، مسائلی به وجود می آید که کل خانواده را تهدید می کند و باعث ناراحتی همه می شود، در حالی که با همفکری، حمایت و همراهی می توانست مسئله به خوبی و خوشی تمام شود.
شوخ طبعی را تشویق کنید و به خودتان بخندید
یکی از راههای ایجاد شادی و خنده در خانواده، شوخطبعی است و بهترین راه رسیدن به آن، این است که به خودمان بخندیم؛ به اشتباهاتی که مرتکب شدهایم، به ماجراهای خندهداری که برای ما پیش آمده است.
به عنوان پدر یا مادر روی حس شوخی و طنزپردازی خود کار کنید و ببینید که به چهطریق میتوانید باعث خنده و شادی افراد خانواده شوید.
شوخطبعی تأثیری متعادل کننده در شخصیت دارد و حس صمیمیت و دوستی را به افراد خانواده منتقل میکند.
خنده یکی از بزرگترین تفریحات انسانی و ریشهدارترین تفاوت میان انسانها و دنیای حیوانات است.
برخی افراد در گفتن لطیفه استعداد بالایی دارند اما برای خنداندن افراد خانواده لازم نیست که حتماً کمدین باشیم، ما همیشه میتوانیم به خودمان بخندیم.
همنشینی با افراد جدی معمولاً آزاردهنده است.
اگر گاهی بتوانید به خودتان بخندید، دیگران را هم تشویق میکنید که به شما بخندند. بدین ترتیب شما باعث شادی آنها میشوید و صمیمیت بیشتری بین افراد خانواده ایجاد میشود.
به هنگام نیاز در کنارشان باشید
هر گاه که عضوی از اعضای خانواده به شما نیاز داشت، حتماً سعی کنید در کنارش باشید.
این مواقع، لحظات حساس و خاصی است و امکان دارد که دیگر فرصت جبران پیش نیاید. مثلاً اگر به جشن آخر سال کودکستان دعوت شدهاید، حتماً در آن شرکت کنید.
این شاید از نظر شما اتفاق مهمی نباشد اما ممکن است از دید کودک شما معنای زیادی داشته باشد و شاید عدم حضور شما لطمهی عاطفی شدیدی به او وارد کند.
این را باید به شکل یک فرهنگ خانوادگی درآورد که هر وقت یکی از اعضا به حضور سایرین نیاز داشت، حتماً همه آن را در اولویت برنامههای خود قرار دهند و تمام سعی خود را برای حضور و مشارکت بهانجام رسانند.
قدر این گونه لحظات را بدانید و مشارکت در هیچ یک از شرایط مهم خانوادگی را از دست ندهید.
به یاد داشته باشید که در زندگی، انجام ندادن کارهای خوب و از دستدادن فرصتهای ارزشمند، همواره تأسفبار است.
پس تا جایی که میتوانید سعی کنید همیشه در چنین مواقعی در کنار عزیزان خود حضور داشته باشید و توجه و علاقهی خود را عملاً به آنها نشان دهید.
اميدوارم مطالب براي شما سودمند واقع شده باشد از همراهي شما با جستير سپاس گزاريم.
بیشتر بخوانید: