گفتاردرمانی کودکان
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي گفتاردرمانی کودکان اطلاعاتی در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
گفتاردرمانی چیست
گفتاردرمانی یا آسیبشناسی گفتار و زبان رشتهای از علوم توانبخشی است که توسط یک متخصص بالینی بنام گفتار درمانگر یا آسیبشناس گفتار و زبان (SLP) به بررسی، تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، اختلالات درکی، اختلالات صوت و مشکلات بلع میپردازد.
یک تصور غلط و رایج این است که گفتار درمانی را شاخه ای از روانشناسی میدانند که با صحبت کردن با مردم به اصلاح اختلالات رفتاری میپردازد. عده ای زیادی از مردم این رشته را محدود به اصلاح کردن اختلالات تلفظ میدانند (مثلاً فردی که توانایی تلفظ حرف ر را ندارد).
گفتاردرمانی کودکان در منزل
گفتار درمانی در منزل یکی از خدمات مهم در روند تیم توانبخشی می باشد، نظر به اینکه استفاده از مهارت های کلامی در محیط منزل و به صورت کاملا عملی زیر نظر گفتاردرمانان مجرب تاثیر بسزایی در رشد زبانی کودکان دارد این خدمات می تواند به عنوان یک درمان تسهیلی و سرعت بخش در گفتار کودکان به حساب بیاید.
خدمات گفتار درمانی در حیطه مشکلات تولیدی گفتار، اختلالات بلع، فلج مغزی، اختلالات صوت، کم شنوایی، آفازی( زبان پریشی)، لکنت ، اختلالات طیف اوتیسم، اختلالات ویژه زبانی شامل اختلال پردازش شنیداری، اختلال زبان بیانی، اختلال آوایی فعالیت می کند.
گفتار درمانی با ماساژ
گفتار درمانگران با استفاده از تکنیک های ماساژ صورت و دهان موجب طبیعی شدن تون عضلانی عضلات صورت می شوند و با تشدید درون داد حسی، بالا رفتن آگاهی حسی و تمایز اندام ها را تسهیل می کنند.
استفاده از یخ برای افزایش تون عضلانی، برس کشی و استفاده از ارتعاش از دیگر موارد مورد استفاده توسط گفتاردرمانان در تقویت عضلات صورت و زبان می باشد.
گفتاردرمانی کودکان کم شنوا
انواع کم شنوایی
کم شنوایی حسی _ عصبی
این اختلال به دلیل آسیب سلول های حسی در حلزون گوش رخ می دهد.
مبتلایان به این نوع بیماری که ممکن است بطور خفیف و یا شدید رخ دهد با استفاده از کاشت حلزون می توانند شنوایی طبیعی داشته باشند.
کم شنوایی انتقالی
این نوع به دلیل وجود اختلال در گوش بیرونی یا میانی است که مانع از هدایت صحیح صداها می شود.
این نوع کم شنوایی که ممکن است بطور خفیف نیز رخ دهد ، نیز با تجویز سمعک ، درمان دارویی و یا در مواردی جراحی قابل درمان است.
کم شنوایی عصبی
این اختلال در اثر آسیب اعصاب شنوایی رخ می دهد و معمولا بطور دائمی رخ می دهد.
در این موارد تجویز سمعک و یا کاشت حلزون نمی توانند کمکی به بهبود شرایط فرد بکنند و اغلب ایمپلنت ساقه مغز شنوایی (ABI) می تواند به درمان این اختلال کمک کند.
گفتاردرمانی کودکان از چه سنی
منبع : ویکی پدیا
در ص.رت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرمایید: