ازگیل جنگلی

سلام فراوان به همه دوستان عزیزم در این مطلب همه موارد مربوط به ازگیل جنگلی

برایتان جمع آوری کرده ام.

از اینکه با نگاه مهربانتان با سایت پرقدرت جستیر همراهی میکنید از شما بسیار ممنونم.

 

ازگیل جنگلی شمال

خواص ازگیل جنگلی شمال

ازگیل از حدود سه هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق گیلان و مازندران کشت می شد.

درختچه‌ای است خاردار و بومی ایران که در همهٔ جنگل‌های شمال ایران و در همهٔ بلندی‌های دامنه جنوبی البرز و مناطق استپی می‌روید.

این گیاه را در زبان گیلکی مناطق استان گیلان کونوس ( کنوس ) می‌نامند.

۷۰۰ سال پیش از میلاد به یونان و در ۲۰۰ سال پیش از میلاد به روم رسید.

کاشت این میوه از طریق رومی ها در بقیه ی اروپا گسترش یافت.

میوه ی ازگیل بسیار سخت و اسیدی است

و تا خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست

ضمن این که برای جلوگیری از پوسیده شدن

آن بر روی درخت معمولا میوه ها را زودتر برداشت می کنند.

ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه ای لذیذ، مطبوع و تقویت کننده مصرف می کنند و از آن شربت و کنسرو ازگیل تهیه می کنند.


 

ازگیل جنگلی

ازگیل جنگلی (نام علمی: Mespilus germanica)

که در زبان گیلکی به آن کونوسکُنوس می‌گویند

و در زبان مازندرانی به آن کِنِس و کندس می‌گویند ،

نام درخت و میوه‌ای است از خانواده گلسرخیان از سرده ازگیل (سرده)، هم خانواده با سیب، گلابی، به، زالزالک و گلابی وحشی.


ازگیل جنگلی خواص

ازگیل را بیشتر بشناسید

یکی از گیاهان خانواده رز می‌باشد

و از نظر گیاه‌شناسی گیاهی مابین گلابی و زالزالک است.

ابتدا به رنگ سفید است و با رسیده شدن به رنگ قهوه‌ای در می‌آید.

این گیاه که در جنوب شرقی اروپا و جنوب غربی آسیا یافت می‌شود،

به سرعت فاسد می‌گردد و سرشار از پکتین می‌باشد.

به همین علت برای تهیه انواع ژله، مارمالاد و مربا مناسب می‌باشد.

درخت این گیاه برگ‌هایی به رنگ زرد و قرمز دارد

و چوب این درخت خاصیت منحصر به فردی دارد و غیرقابل شکستن است.

ازگیل سرشار از مواد مغذی

هر ۱۰۰ گرم از میوه ازگیل دارای ۴۳ کالری، انرژی می‌باشد.

۱۰۰ گرم از میوه ازگیل همچنین، ۵/۰ میلی‌گرم روی،

۵/۰ میلی‌گرم منگنز، ۲/۷ میلی‌گرم آهن، ۳۹ میلی‌گرم فسفر،

۵۵ میلی‌گرم منیزیم، ۷۳ میلی‌گرم کلسیم و ۷۹۲ میلی‌گرم پتاسیم دارد.

این ارقام نشان می‌دهد که ازگیل سرشار از مواد معدنی می‌باشد.

همچنین ازگیل فاقد هرگونه چربی اشباع و کلسترول است

و در آن ۷۵ درصد آب و ۲۱ نوع اسید چرب مانند

استئاریک اسید، پالمتیک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید وجود دارد.

همچنین سرشار از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B1 و ویتامین B2 می‌باشد.

ازگیل بر ضد سنگ کلیه

اصلی‌ترین کاربرد آن برای برطرف کردن مشکلات کلیوی می‌باشد؛

زیرا آب مولکولی فراوانی دارد و بدن را سم زدایی می‌کند

در نتیجه به عنوان همکاری برای کلیه‌ها معرفی می‌شود.

مصرف مداوم این میوه دفع ادرار را تسهیل می‌نماید

و سنگ‌های کلیوی را از بین می‌برد.

برای از بین بردن سنگ‌های کلیوی علاوه بر میوه ازگیل،

از جوشانده برگ ان، نیز می‌توان استفاده نمود.

ازگیل، کاهنده فشارخون

یکی از میوه‌هایی است که سرشار از پتاسیم می‌باشد.

به همین علت برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا می‌باشند، مناسب است.

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به فشارخون بالا،

باید مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم را کاهش دهند

و در عوض مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم، منیزیم و کلسیم را افزایش دهند.

از این رو مصرف میوه‌هایی که سرشار از پتاسیم می‌باشند

مانند موز، گوجه‌فرنگی، زرشک، ریواس، ازگیل و … برای این افراد بسیار مناسب می‌باشد.

ازگیل، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

سرشار از ترکیبات فنلی می‌باشد.

این ترکیبات فنلی در بدن تبدیل به پلی فنل‌ها می‌شوند

و برای تولید آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی به کار می‌روند.

تولید پلی فنل‌ها یکی از سیستم‌های دفاع آنتی‌اکسیدانی

در بدن برای مقابله با رادیکال‌های آزاد است.

سرشار از فنولیک اسید و فلاوونوئیدها می‌باشد

و به عنوان یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی شناخته شده است.

همان طور که می‌دانید مصرف میوه‌هایی با ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بالا

مانند این میوه باعث از بین رفتن رادیکال‌های آزاد و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به بسیاری سرطان‌ها می‌شود.

موارد احتیاط

در زمان مصرف مواظب دانه‌های ازگیل باشید، زیرا این دانه‌ها سرشار از اسید هیدرو سیانید هستند که سمی می‌باشند.

مضرات

از مصرف ازگیل در زمان یبوست خودداری کنید.


 

ازگیل جنگلی در بارداری

خواص ازگیل برای جنین و زنان باردار

میوه ازگیل حاوی آهن فراوانی است بنابراین مصرف آن در بارداری ، خطر ابتلا به کم خونی در زنان باردار را کاهش می دهد.

اگر در دوران بارداری به یبوست مبتلا هستید ، ازگیل مصرف نمایید زیرا فیبر موجود در میوه ازگیل از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند.

ازگیل دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی است که مصرف آن در بارداری به افزایش رشد جنین کمک می کند.

با همه این خواص اما بهتر است زنان باردار و شیرده قبل از مصرف میوه ازگیل با پزشک خود مشورت کنند.


ازگیل جنگلی شور

 

مواد لازم

  1. 5 کیلو ازگیل جنگلی یا پیوندی
  2. آب جوش سرد شده به مقدار لازم
  3. 1 قاشق چایخوری نمک به ازای هر لیوان آب
  4. 1 قاشق چایخوری پودر گلپر به ازای هر4 لیوان آب

مراحل

  1. من از ازگیل پیوندی استفاده کردم که کاملا رسیده هست ولی نباید پخته باشه ازگیل پیوندی از ازگیل جنگلی درشت تر هست ولی انصافا ازگیل جنگلی خوشمزه تره

  2. ابتدا ازگیل رو شسته و آبکش کنید روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک بشن بعد در ظرف شیشه ای یا پلاستیکی تمیز و کاملا خشک ریخته و نمک،گلپر،آب مخلوط کرده و به ازگیل اضافه کرده و دربش رو محکم میبندیم تا هوا داخلش نره بعد 3 هفته گاهی کمتر گاهی بیشتر بسته به ازگیل طول میکشه تا جا بیافته واس شب یلدا فوق العاده هست


ازگیل جنگلی کندس

ازگیل وحشی (medlar)

یا همان میوه‌ای که در گالیکش به آن کُندِس گفته می‌شود،

درختچه‌ای است خاردار و بومی ایران که در همهٔ جنگل‌های شمال ایران

و در همهٔ بلندی‌های دامنه جنوبی البرز و مناطق استپی می‌روید.

این گیاه را در زبان گیلکی مناطق استان گیلان کونوس ( کنوس ) می‌نامند.

کندس را هم به‌صورت شور و هم به‌صورت ترشی مصرف می‌کنند.

برگ و میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است.

همچنین درد دهان و گلو را می‌توان با جوشانده برگ آن درمان کرد.

برگ کندس بند آورنده خون هم هست

و برای آبسه مناسب است، دانه آن‌هم حاوی اسید هیدروسیاتیک است.

کندس

در گیلان ازگیل میوه‌ای کم‌ارزش تلقی می‌شده و ضرب‌المثل‌هایی مانند

” به هوای عراق انگور از گیلانه تورش کونوسم دکت”

یا “تورش کونوس خور داخیل میوه بوگود”

نشانگر این نکته است.

میوه کندس بسیار سخت و اسیدی است

و به همین خاطر تا خوب رسیده نشود قابل‌خوردن نیست.

(در زبان محلی گالیکش باید خوب “پُتو” شده باشد، یعنی نرم شده باشد. )

برای جلوگیری از پوسیده شدن کندس بر روی درخت،

معمولاً میوه‌ها را زودتر برداشت می‌کنند

و در محل مناسبی انبار می‌سازند تا برسد. گوشت ازگیل پس از رسیدن از سفید و کرم‌رنگی به قهوه‌ای تغییر می‌یابد و کاملاً نرم و شیرین می‌شود.


منبع : ویکی پدیا

لطفا از دیگر موارد سایت دیدن بفرمایید :

 

بیشتر بخوان بیشتر بدان  مواد سالاد ماکارونی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.