خیار شور
سلام خدمت کاربران عزيز به سايت جستير خيلي خوش آمديد در اين مطلب ميخواهيم درباره ي خیار شور اطلاعات مفيدي در اختيار شما قرار دهيم ما را تا انتهاي مطالب همراهي بفرماييد.
خیارشور
خیارشور یک خوراکی از نوع شور است. برای تهیه خیار شور، خیار قلمی را در یک بازه زمانی مشخص در آب شور و سرکه یا محلولهای مشابه مانند لاکتیک اسید قرار میدهند.
خیار شور طرز تهیه خانگی
مواد اولیه برای درست کردن خیار شور خانگی
- خیار 2 کیلو
- نمک نصف لیوان
- سرکه سفید 1 فنجان
- آب 16 لیوان
- فلفل سبز تند به میزان دلخواه
- ترخان 500 گرم
- سیر چند حبه
برای درست کردن خیارشور باید خیار ها را به همراه ،سبزی ترخان ، سیرو فلفل از قبل بشوید تا کاملا خشک شده باشند و بهتر است این کار را از روز قبل انجام دهیم.سپس به اندازه دلخواه آنها را خرد کرد و یا همون طور به صورت درسته استفاده کرد.
آب و نمک را مخلوط میکنیم و میگذاریم تا به جوش بیاید و در لحظه آخر جوشیدن سرکه را اضافه میکنیم .
در یک ظرف شیشه ای که بایدکاملا خشک باشد خیارها را به همراه فلفل ، سیر و ترخان لایه به لایه میچینیم و بعد آب و نمک جوش آمده را با همان دمای جوش داخل ظرف شیشه ای میریزیم و پر میکنیم و در آن را سفت میبندیم تا هوا داخل آن جریان پیدا نکند. ظرف پر شده را به مدت یک روز یا 24 ساعت در داخل یخچال قرار میدهیم .
نکاتی برای طرز تهیه خیارشور فوری:
برای اینکه خیارشورها زودتر برسند و عجله دارید آن ها را درون شیشه با در فلزی قرار بدهید، سپس و تمام مراحل مانند بالا انجام بدهید و سپس آن را به صورت برعکس درون قابلمه ای از آب قرار بدهید و آن را روشن کنید اجازه بدهید آب بجوش بیاید و نیم ساعت بجوشد تا خیارها تغییر رنگ بدهند.
سپس اجازه دهید خنک شوند زمانی که سرد شدند آن ها را یکی دو روز داخل یخچال قرار دهید تا جا بیفتند و بعد نوش جان کنید.
خیار شور سرکه ای
این روزها خیار شور در مدلهای مختلفی تهیه میشود. برخی برای تهیه خیار شور تنها از نمک استفاده میکنند، برخی سبزیجات و ادویهجات را هم در این ترکیب دوستداشتنی وارد میکنند، اما آنچه میتواند طعم خیار شور را زیر و رو کند سرکه است. در ادامه طرز تهیه خیارشور سرکهای ترد و خوشمزه را توضیح میدهیم.
مرحله اول
قبل از هر چیز مواد اولیه شامل سبزیها، خیارها و سیرها را بهخوبی بشویید تا خیار شور عاری از هرگونه میکروب باشد. سپس آنها را بر روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شوند.
مرحله دوم
در یک قابلمه بزرگ به میزان کافی آب بریزید و به اندازه دلخواه خود نمک به آن اضافه کنید. سرکه را هم به آب اضافه کنید و زیر قابلمه را روشن کنید تا آب به نقطه جوش برسد. میتوانید برای تهیه خیارشور خانگی خوشمزهتان از سرکه خانگی هم استفاده کنید.
مرحله سوم
در مرحله بعد باید با یک خلالدندان سوراخی در هر خیار ایجاد کنید و آنها در شیشههای تمیز قرار دهید. سوراخ کردن خیارها به دو دلیل انجام میشود. دلیل اول پوک نشدن خیار شور و دلیل دوم زودتر آماده شدن خیار شور است. حالا بین خیارها را با سیر، سبزیهای آمادهشده، فلفل، نخود و تخم گشنیز پر کنید. البته سیرها را باید از قبل پوستکنده باشید.
مرحله آخر
آب جوش آمده را در ظرفهای پرشده از خیار بریزید و در شیشهها را محکم ببندید. برای ترد ماندن خیار شور هم بهتر است علاوه بر استفاده از نخود در محلول، خیار شورها را در جایی خنک نگهداری کنید. البته منظور از جای خنک یخچال و فریزر نیست. درصورتیکه خیار شور در جای گرم نگهداری شود حالت ترد خود را از دست میدهد و حتی ممکن است تغییر رنگ نیز در آن ایجاد شود.
با رعایت نکاتی که در دستور تهیه خیار شور سرکهای گفته شد در عرض مدتی کوتاه خیارشورهایی خوشطعم و ترد و تازه خواهید داشت.
خیارشور در بارداری
عموماً مشاهده شده که خانمها در دوران بارداری هوس خوردن ترشیجات و خیار شور میکنند. اگر چه مصرف خیار شورهایی که با نمک تهیه شدهاند برای زنان باردار جای نگرانی ندارد، اما فرد باید مراقب میزان و اندازهی مصرف باشد تا در دوران بارداری سدیم بیش از حد مصرف نشود.در کل، تخمیر طبیعی خیار شور، روش اصلی تهیهی آن است و خیار شورهایی که بدین روش تهیه شدهاند،
برای مدتی بخش جدایی ناپذیر وعدههای غذایی سالم بودهاند.بنابراین از مصرف خیار شورها و ترشیجاتی که در ترکیبات آنها سرکه بکار رفته خودداری نمایید به این دلیل که منبع مناسبی از باکتریهای مفید نیستند.
منبع: ویکی پدیا، نمناک
در صورت علاقه مندی از مطالب زیر دیدن فرماید: